• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    ARIAEL: vidíš to, jde o office 2003 :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK:
    1.) co rika event viewer ?
    2.) pokud nemuzes otestovat ramky zkus aspon prehodit moduly mezi sebou
    3.) nouzak a sfc /scannow
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Jinak, jako by na Widle fungovala instant karma - přistahování aktualizací mi to vyhodí BSOD a pokud se chci kouknout na vlastnosti PC, tak mi spadne explorer.exe - tušíte někdo co s tím, nebo je to na reinstal?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RAINBOF: to ne, zatím mi stačily věci z notebooků - síťovky, wifiny, zvukovky a tam nebyl žádný extra problém a to ani na HP z roku 2002.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: tak na to zapomen. instaloval jsi nekdy driver na starej radeon ?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ARIAEL: nepsal jsem že MS píše drivery a už vůbec jsem nepsal, že by MS měl držet drivery pro linux,... jen jsem narážel na to, že dneska si stahuješ drivery primárně od MS a že pokud ti to jednou bude fungovat a za X let už ne - nebo jen po přechodu na nový OS - tak jsi nahraný a musíš se hodně snažit abys to znova rozchodil... v Linuxu oproti tomu napíšeš např. apt-get insall [ ], kam si napíšeš specifickej driver pro tvůj HW a světe div se, je úplně jedno na jakym kompu pracuješ, protože se ti to samo zkompiluje a funguje - samozřejmě za předpokladu, že ten driver někdy pro mainline linux existoval.

A když už se MS staví do pozice "Všechno najdeš na WinUpdate" a to včetně driverů, tak proč, když potřebuješ rozšířit nějaký MS driver, tak to nejde? Viz virtuální sériák - na stejném stroji Win mají max Baud 128k, v Unixu máš 1M, jediné, o co jde, je přidat 5 kolonek navíc, ale widle to jednoduše neumí a lidi se po tom shání už Xlet a nic se s tím ještě nestalo. Možná proto, že virtuální sériák není kus HW, s kterým by výrobce mohl něco udělat, ale jen kus kódu dodaný s operačním systémem.

a už jenom perličku k W10, které mají tak úžasnou funkci kolem tiskáren - "sami" se rozhodují, zda tvoje tiskárna není moc stará a pokud ano, tak na ní nic nevytiskneš, a jediný, co můžeš, je přečíst si hlášení o tom, že máš moc starou nepodporovanou tiskárnu a máš si jít koupit novou, ideálně takovou, která má na sobě nálepku "W10 copatible".... a ikdyž si nainstaluješ driver přímo od výrobce, tak máš stejně smůlu, protože tiskárna je asi na black listu...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    RAINBOF: To vim, uz 4 roky jedu na macbooku. Ale ty problemy jsou jiny nejen charakterem ale i zavaznosti ;)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: Jako ze tu neni cely oddeleni vyvojaru co se zblaznili do macu - no at si to uzijou:) Kdyz vidim jak jim to "svisti" a kolikrat denne jim to spadne tak se fakt dobre bavim :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAPAL: To je vec outlooku, ne OS. Predpokladam tedy ze tam nemas nejakou verzi starsi nez 2013....
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    TEAPACK: Ale MS ty drivery preci nepise.... Jen prebira to co mu doda vyrobce, maximalne na ne udela serii testu kompatibility a da tam digitalni podpis a umisti je do svy knihovny...
    Predtim jsi si musel vsechny drivery shanet od vyrobcu, ted je alespon minimalni zaklad uz v knihovne u MS....

Sice netusim proc by MS mel nekde udrzovat stary drivery pro Linux. Tim spis ze sam zdrojaky preci proboha nema. K cemu by mu byly kdyz dostava zkompilovany produkt od vyrobce? Takze jestli chces zdrojaky tak si napis vyrobci. Urcite ti je da.

A znovu pro ty zjevne zasekly - MS DRIVERY NEPISE.... Dostava je od vyrobce HW.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jo a drivery často dodává výrobce nějakého čipu co je vevnitř a výrobce karty to jen trochu pokurví a přidá svoje logo. proto je těžké zdrojaky získat.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    ahojte. nainstaloval jsem ve firmě na všechny počítače win 10 a všichni co používají outlook, maj tento pronlem- při zadávání adresy napíšu třeba dvě písmena ze jmé, otevře se adresář s příslušnými jmény, a po kliknutí na jméno namísto vložení příslušné mailové adresy zůstanou pouze ty dvě písmena.

napadá někoho něco? případně moc díky!! :-)
    MICKK
    MICKK --- ---
    PETER_PAN: zrovna na sítích je krásně vidět co držení 40 let staré kompatibility způsobý, vymýšlení spousty obezliček aby to vůbec fungovalo
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOTCOM: mylis se Mac má své problémy jen jiné než pc.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    RATTKIN: Ja ten driver nechci zadarmo. Ja chci aby existovala standartizovana platforma v ramci daneho OS ktera zarucuje ze driver bude chodit i za mnoho let. Neco na urovni USB 1.1 -- 2.0. Kritizovalo se to v dobe WIN95 a stejny problem je i dnes. Za tech mnoho let vyvoje to proste mohlo jit vyresit - dnes to nejsou pionyrske doby WIN NT 3.51 na kterych neslo to ci ono z WIN 95.

ARIAEL: To ti verim. Reseni na ktere prechazeji firmy z meho oboru (organicka chemie a prislusejici/navazujici obory) je ta, ze ty veci jsou pripojeny vsechny pres sitovou kartu. Vsechno ma LAN konektor - tj. masina za 4M co je z 5ti segmentu. Kazdy segment ma LAN zastrcku - to vede do samostatneho SWITCHe a z toho do PC ktere ma 2 sitovky. Odejde PC, da se jine, novej system, nevadi (ten SW tam je jen evolucne solichanej ovladaci SW z 90. let a jde rozhodit napric platformami .. ta dnesni nadstavba musi mit jen podporu .NET 3+ tusim).

Tohle je urcity reseni, ale nechces mi tvrdit ze vyvoj dopredu je to ze vsechno budou externi krabicky s LAN prvky.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ARIAEL: ty si děláš srandu, ale já přesně z jednoho malýho milovanýho XPčka posílám data do CNCčka a ty XPčka díky absenci internetu nabíhají stejně rychle jako w7 na poslední i5 =) sice k přenášení mám 512MB flashku, na kterou mají XP drivery, protože dnešní 8GB to jednoduše nevidí =)

A co se týče driverů - tak proč to M$ nenechá někde viset, aby si to lidi mohli stáhnout, pokud to budou potřebovat - viz drivery k starým/atypickým wifi kartám pro linux =) - jenže to nikdy nepujde, jelikož od MS stahuješ rovnou binárky, tak to není možné spustit, protože se např. jádro trochu změnilo a zdroják, aby sis to znova zkompiloval sám, není a nebude.

A s tou regulací asi souhlasím,,, ono je mnohem pohodlnější přejít z Widlí na linux, než donutit M$ aby vydal patch nějakého driveru, nebo ho rozšířil.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETER_PAN: p.s. a svyho casu jsem stavel svy vlastni karty do PC vcetne driveru - takze trosku neco o tom jak je to slozity vim. A fakt by jsem to dnes delat uz nechtel. Uz jen kvuli tomu jak jsou dany protokoly slozitejsi.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Jsi mi pripomel ze mam ruznych PCI-e zvukovek plny suplik.... Ruzne modely SB a podobny. Tam je to teprve labuzo s driverama. Tam je zazrak kdyz dana karta funguje jeste pristi rok:(
    Ale rozhodne by me nenapadlo tvrdit ze je to problem OS - je to jednoduse a stoprocentne problem vyrobce karty ktery na drivery kasle a samozrejme muj problem ze jsem ty karty koupil i kdyz jsem o problemu s drivery vedel. Proste i tak se mi to vyplatilo kvuli nektere specificke veci kterou ta karta umela.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    TEAPACK: No vyjimky se najdou vzdy. Ale pochybuju ze treba doma mas tiskarnu s LPT. Proste ta technika se obmenuje a je to spotrebak.
    Imho to neni treba z toho delat nejake drama ala "muj maly milovany XP"...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETER_PAN: Regulace trhu v tom smyslu co rikas je blbost. Bud se zbozi prosadi a tim ze bude zadane tak bude i podporovane. A nebo ne. A prijde jine ktere to treba splni.
    To co chces ty je umela stagnace.

ad bankomaty: ty jsou pokud vim vsechny na starych win. Stejne jako leccos jine. Proc to menit kdyz to funguje a neni treba to menit? Je to zcela uzavreny system kde zmena/vyvoj neni zadouci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam