Ahoj všem. Po posledním updatu Windows, který mě dost nasral mám s Win10 několik závažných problémů, které se mi nedaří vyřešit (i přes dostatečné know-how i Google)...
Začnu tím upgradem. Ač mám nastavenou dobu aktivního používání, tak se mi stalo, že se z ničeho nic noťas restartoval. A to i přes to, že jsem měl otevřené Visual Studio a pracoval jsem. Jen jsem si skočil na kafe a komp se už aktualizoval. Jde to nějak totálně vypnout? Měl jsem ve VS neuloženou práci (naštěstí jeden řádek). Jednoduše bych to rád jakkoliv tweaknul na restart na vyžádání.
V souvislosti s onou aktualizací mě doslova nasrala druhá věc - všechny "aplikace", vč. OneDrive, M$ Store, 3D Builderu atd. se vrátili do systému, přitom jsem je odinstaloval. Jde tomu předejít?
Mno a od tohoto updatu se děje několik věci, které se mi fakt nelíbí.
1) Když se PC uspí a já ho probudím, tak mi ztratí připojení druhého disku, kam mám nalinkováno umístění všeho. Ztratí se tak ikony z plochy, linky na dokumenty atd. A např. spadne progaram, který má otevřeno něco z druhého disku. Je to na restart a vždycky mi to rozháže ikony na ploše a dost často i nastavení knihoven
2) Často, když se ntb uspí a je v dokině, tak se nechce probudit, když se probudí a náhodou připojí disk, tak rozháže ikony na ploše a chvíli jakoby neví, které LCD má používat. Když pak přepnu zobrazení na např. jen druhý displej, tak rozhodí ikony na ploše.
3) Některé programy začali solidně zlobit - např. TIA Portál od Siemensu, se kterým nebyl prolbém se neskutečně kouše, Firefox padá atp....
Lze těmto "drobnostem" které mě neskutečně serou, nějak předejít?
Budu rád za každou radu.
Díky všem :)