Mám takový naivní dotaz či dva (omlouvám se, Windows jsem naposled instaloval v roce 2008). Potřebuju provozovat W7 nebo W10 na virtuálním stroji. K dispozici mám nějaké archaické PC s Windows 10. Chtěl jsem to naklonovat, ale nemůžu na tom rozchodit připojení externího disku přes USB, tak jsem si z toho vytáhnul aktivační klíč.
Na webu Microsoftu jsem s tím klíčem stáhnul jak ISO W7, tak W10, v tu chvíli jsem ale stáhnul 32 bitovou verzi W7 a 64bitovou W10, což jsem odhadoval, že budu potřebovat (podle toho, na jaké mašině bych to provozoval — na novém iMacu nebo starém MacBooku). Fajn. W7 jsem nainstaloval do VM a funguje to. Po dvou dnech jsem nicméně usoudil, že bych možná hodil na ten iMac radši 64 bitovou verzi W7, ale teď už mě MS nenechá to ISO stáhnout s tím, že ověřování zmíněného klíče vrátí chybu (že to jejich systém už nepodporuje nebo tak něco).
Takže dotaz č. 1: je možné, že mě to nechá to ISO na jeden klíč stáhnout jenom jednou? Nebo je tam nějaké další omezení?
A dotaz č. 2: zkusil jsem nainstalovat i ty W10 (taky do VM), ale po instalaci mi systém hlásí, že nejdou tím klíčem aktivovat. Hádám, stejná příčina?