• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Jinak na stazeni ISO je nejlepe pouzit primo tool jmenem ISO downloader od MS - on ti totiz stahne vzdy aktualni verzi a udela ti flash ci ISO
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    CROSS: u W10 muzes pouzit developerskou verzi - za to ze obcas vyplnis dotaz jak to funguje mas verzi zadarmo - akorat ze ti ji sami aktualizuji a jsi pouzivan na testy novych verzi. Kdyz si tam nastavis "slow ring" tak je to v pohode varianta.
    Upgrade z W7 na W10 uz oficialne neexistuje, funguje snad jen nejaka obezlicka ze predstiras ze jsi nemohouci...

    W10 nainstalujes bez aktivace, ale stejne ji potom udelat musis. Ale jak rikam - muze to byt vyvojarska aktivace.

    ad levne klice - no je to jednoduchy - nase pravo neuznava tyhle klice za platne, protoze to jsou nekde ze skladu posbirane OEM klice k jinemu hardware. Ale muzes byt za drsone a zkusit nejake kontrole vykladat, ze ackoliv mas notebook Dell, tak ten klic s kodem HP ti prodali v obchode ackoliv na to nemas fakturu a ze je to legalni, protoze nejaky soud v EU pred casem v nejake pri rozhodl ze software se smi preprodavat.
    Mno vsadim se ze na dlouho ti to nevystaci :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    ARIAEL: díky! Už jsem si povšimnul, že W7 ve VM nejsou aktivovány, takže klíč z toho řečeného PC skutečně pomohl akorát ke stažení ISO. Nicméně stejně nechápu, proč jednou ISO stáhnou šlo a podruhé již nikoli.

    Zeptám se teda jinak — jakou licenci mám shánět, abych ideálně mohl aktivovat buď W10 nebo W7 v té virtuální mašině Nebo chápu to dobře, že W10 poběží i bez aktivace? U W7, dá se věřit takovým těm webům prodávajícím klíč za pár dolarů?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    CROSS: download omezeny neni... Ale aktivace ano. A Win poznaji zda jsou fyzicke ci virtualni, takze clonovani nefunguje - tedy kazdy "clon" je rozeznamy jako samostatna masina ktera chce vlastni klic.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Mám takový naivní dotaz či dva (omlouvám se, Windows jsem naposled instaloval v roce 2008). Potřebuju provozovat W7 nebo W10 na virtuálním stroji. K dispozici mám nějaké archaické PC s Windows 10. Chtěl jsem to naklonovat, ale nemůžu na tom rozchodit připojení externího disku přes USB, tak jsem si z toho vytáhnul aktivační klíč.

    Na webu Microsoftu jsem s tím klíčem stáhnul jak ISO W7, tak W10, v tu chvíli jsem ale stáhnul 32 bitovou verzi W7 a 64bitovou W10, což jsem odhadoval, že budu potřebovat (podle toho, na jaké mašině bych to provozoval — na novém iMacu nebo starém MacBooku). Fajn. W7 jsem nainstaloval do VM a funguje to. Po dvou dnech jsem nicméně usoudil, že bych možná hodil na ten iMac radši 64 bitovou verzi W7, ale teď už mě MS nenechá to ISO stáhnout s tím, že ověřování zmíněného klíče vrátí chybu (že to jejich systém už nepodporuje nebo tak něco).

    Takže dotaz č. 1: je možné, že mě to nechá to ISO na jeden klíč stáhnout jenom jednou? Nebo je tam nějaké další omezení?

    A dotaz č. 2: zkusil jsem nainstalovat i ty W10 (taky do VM), ale po instalaci mi systém hlásí, že nejdou tím klíčem aktivovat. Hádám, stejná příčina?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    IMOLOL: No v SS jsem strávil souvisle 14 let a teď se tam z nouze možná vrátim :). Díky za link.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    PONCIK: státní správa je hroznej wild west :) co se AD týče, mrkni sem https://zappytech.wordpress.com/2013/03/19/active-directory-basics/ , je to starší, ale hezky napsaný.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    IMOLOL: Zatim pro mně záhada, jsem pozvanej na pohovor a tak se teoreticky připravuju podle seznamu požadavků na fci. Správce IT . Ale dělal jsem se srverem 2000 a taky ve státní správě.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    PONCIK: čekal jsem to :) jakou verzi win serverů a domény tam mají?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    IMOLOL: Právě že pracovat u Okresního soudu v Chomutově.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    PONCIK: zdar, to se chystáš si s tím hrát, nebo pracovat? Dodej trochu kontextu, AD je poměrně obsáhlý téma.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Mám dotaz/y k Active Directory na vaše zkušenosti jeho plusy a mínusy a nějakej odkaz ( radši v češtině ) na pois funkčnosti s nějakým názorným grafem ?
    Zatím pročítám tohle: https://cs.wikipedia.org/wiki/Active_Directory
    Né, že bych to nechápal, jenže mraky slov a zatím jsem tonikdy nespravoval .).
    Díky a klidně i přes poštu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PIFKO: start-run-cleanmgr a pročistit i systémové soubory
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    Sorry, vim, ze se to tady uz resilo cca 2 roky zpet, ale je fakt nutny mit na disku dva tydny po instalaci Win 7 ve slozce windows cca 25GB? Uz jsem teda odstranil Hybernate, to nepotrebuji.. ale stejne to ma furt nejak moc. Neresil bych to, kdybych mel vetsi prostor, ale udelal jsem si oddil na Macu, pridelil mu 100GB, nainstaloval tam nejake softy a ted jsem zjistil, ze uz mi zbyva jen asi 15GB volneho mista.. Docela by se mi siklo tak 5-10GB ubrat, ale nevim kde.. Polovinu veci od Microsoftu ani nepouzivam (explorer,mail,wmp atd).. tak si rikam, jestli se to neda nejak rozumne probrat..
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    JIMX: Ještě bych reinstall provedl přes DDU, aby mu tam nezůstal nějaký sajrat po starých driverech
    JIMX
    JIMX --- ---
    zkusil bych to odinstalovat a znovu nainstalovat ...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    JIMX: 1) to je sprostost 2) pozri si moj prvy post. zistis, ze ovladace mam aktualne...
    JIMX
    JIMX --- ---
    to už jsem ti psal ... že seš zaslepenej svojí nenávistí k win10, za to nemůžu :-D
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    JIMX: jj presne :) a teraz, jak to fixnut.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam