GURBON: Zajímavé, v článku tedy zmiňují cosi o defaultní aktivaci BitLockeru, což jsem nikde jinde nedohledal, až na právě nějaké ty tablety a podobná zařízení. V jednom článku píší:
I'm assuming Windows 10 is very similar, and therefore if the computer supports InstantGo specification, has Secure Boot and you login with an MSA with admin rights, I'd expect it to start encrypting.
Netuším, jestli obyčejný HP ProBook může podporovat to InstantGo. Navíc admin účet není spárovaný s MS účtem, to je jen obyčejný uživatel, pod kterým samozřejmě dělám dost admin věcí po zadání admin hesla. V admin účtu jsem se jen jednou omylem přihlásil do MS účtu, ale to jen když jsem spustil aplikaci Feedback a chtěl nahlásit nějaký nefunkční odkaz na kontextovou nápovědu (který házel do prohlížeče už nefunkční url, takže to skončilo na hlavní stránce MS).
Pořád tedy nechápu, proč se to vůbec pokoušelo aktivovat. Doaktivovat to můžu asi podle screenshotu ručně i bez command line, když mám Pro verzi, ale disablovat to asi můžu jen tak, že to aktivuji a pak deaktivuji...
(Zvažuji dualboot s Linuxem, takže by mi asi bitlocker dělal čáru přes rozpočet, i když jinak mám ještě jeden počítač s Pro, takže bych měl i při selhání ProBooku být schopen data načíst přes recovery klíč.)