• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: p.s. ja taky mluvil o admin pristupu na servery.
    Ty popisujes nejakou RDP farmu? Ta je nezavisle postavena a ma svoje pravidla. Tam at si useri maji co chteji oni - i kdyz zrovna i pro ne kupodivu vhodnejsi ty aplikace mit jako remote app - prijde jim to mnohem pohodlnejsi a podobnejsi "starym dobrym windows" nez nekde tukat do okna.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SPIKE411:
    Taky nechapu co ti profici s tim saskuji... Ale myslim (MYSLIM) ze pouzivaji US QWERTY (bez češtiny) a k tomu českou QWERTY. Takže když je třeba napsat ~^°`$ß÷×{}[]&@, tak jsou z toho v perdeli...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    se serverem souhlasim...
    ja resil diktatorske vzlyky toho ze jen to jeho jedine rozlozeni je spravne a ostatni by zakazal...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: Presne:) Proc chces nekomu diktovat a instalovat mu na server cestinu?:)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Me se to s tou startovaci obrazovkou stalo ted doma - nejak jsem si predtim dal Win do british english, potom prepnul do American a zjistil, ze to nemuzu odebrat dokud jsem nepredelal i tu uvodni obrazovku...
    Jako rozhodne tohle by meli mit vyresene daleko lepe a treba ty klavesnice synchronizovat kdyz uz synchronizuji kazdou blbost.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MICKK: SQL v ceskym kodovani mit muzou, SQL ma kodovani datbaze nezavisle na prostredi serveru :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KOC256: He? AltGr na CZE QWERTY ti dá stejný rozložení speciálních znaků jako na anglickém US rozložení. Tak jaképak lovení?
    (V linuxovejch prostředích je navíc tohle chování i u QWERTZ. Ta windowsová je fakt strašný paskvil.)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RATTKIN: "Jak nastavit jazykovou podporu?" "LOL n00b, to vůbec nemáš chtít, jazyky jsou pro lamy, l33t haxx0rz jedině anglicky!" Trochu mi to připomíná stav Linuxu cca 1999, to bude asi ten pokrok.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jinak lidem co tu hlasaji o zakazani toho ci onoho bych nejradeji dal 1M ban na premysleni o tom co napsali. Proc chcete nekomu neco diktovat. A teda za vrchol idiocie povazuji zakazovat nekomu QWERTZ vs QWERTY. To je kazdeho vec. Jak jsem jiz psal drive tak jsem mnohem efektivnejsi na QWERTZ + ALT varianty nez se smutne divat na “profi” programatory jak lovi tu spravnou klavesnici+spravny layout.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Taky se mi ten Babylon objevil po nutnosti se prihlasit PINem na prihlasovaci obrazovce bo to prst nechtelo vzit. Ale mozna nahoda.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ARIAEL: na tom serveru běží aplikace, kterou klienti používají přes rdp a vzhledem k tomu že za to platí miliony je to pro ně asi důležité. anglicky obvykle neumí ani kliknout ok.

    dík za tip se startovací obrazovkou. jak ji vůbec nevidím (moc rychlý server) tak jsem na ni úplně zapomněl
    MICKK
    MICKK --- ---
    ARIAEL: to říkej tvůrcům aplikací, který chtějí celý SQL v českém kódování
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: Existuje a stale funguje jeste klavesnice s rozlozenim z T602... Vsechno je anglicke, akorat to navic pise cesky pismena. Akorat ů je jinde.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: A mas pocit ze na server patri cestina v jakkekoliv forme? Jako sorry jako. Zabit tyhle pocestovace co musi cpat svy zvyky ze stanic i na servery.
    A to uz vubec nemluvim o tom, ze pouzivat na tyhle veci admin remote desktop je mega prasarna. To je urceny na jiny veci.
    Ty mas pouzivat RSAT, Remote powershell, kdyz chces byt za super mega frikulina tak Honolulu, a maximalne pripadne remote aplikace kdyz uz neni jineho zbyti. Treba zjistis, ze ti tyhle problemy zmizely.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MATT: Obcas to byva tim, ze mas prihlasovaci obrazovku nastavenou v nejakem jazyku. On potom nechce "zmizet" z tech voleb, ale zaroven neni videt v tehle nastavenich.
    Je to videt (a k nastaveni) tam, kde se nastavuje "kopirovani" nastaveni jazyku pro dalsi nove uzivatele a prihlasovaci obrazovku.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    onscreen klávesnice samozřejmě nereflektuje zvolený layout
    pičus keyboardus
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RAINBOF: jo podle aplikace jiná klávesnice, to bylo fakt super. toho magora co to vymyslel zabít.

    nejlepší je že když mám lokálně pouze CSP, na RDP pouze CSP (ostatní klávesnice odeberu) tak se za půl hodiny objeví český layout, ale ikona furt ukazuje CSP a nezbavíš se toho jedině restartovat server.
    JIMX
    JIMX --- ---
    RAINBOF: na nic takovýho si nepamatuju
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JIMX: tuhle sracku vyvojej uz dlouho pamatujete si jak se prepinal layout mezi wordem a treba webem ? tak ted dosahli nirvany
    JIMX
    JIMX --- ---
    DRAGON: njn, těžko říct, co je k tomu vedlo ... třeba to nějakej smysl má ...
    MATT: a taky jinak formátované datumy jsou peklo :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam