• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MA747
    MA747 --- ---
    LOPIK: v PRINTERS byli jen soubory, které byli "zaseknuté" při neúspěšné instalaci (byly to nějaké servisní dotazovací soubory o velikosti okolo 30 bajtů zjišťující informaci o tiskárně - jazyk,...). Při manuální pročištění tiskové fronty byl tento adresář prázdný. Když jsem na tiskárnu tiskl, tak se tam objevil soubor, který zmizel. To stejné v tiskové frontě.

    Když shrnu: po vrácení systému do bodu obnovení starého asi týden se automatická instalace tiskárny zastaví na čekání připojení USB kabeu (to je ten případ "pending" souborů v PRINTERS) ***. Pokud tiskárnu nainstaluji ručně, tzn. vyberu adresář, kde je gdidriver a vytvořím ručně lokální tiskový port, tak se tiskárna nainstaluje, ve spoolu se objevují (a mizí) tištěné soubory/úlohy, ale tiskárna netiskne, na jejím displeji je status "spánek", brother utilita hlási tiskárnu ve stavu offline. Vlastnosti tiskárny hlásí, že ovladače pro tiskárnu jsou OK.

    Asi je poroblém v těch USB portech. V instalačním adresáři tiskárny jsou tři INF soubory (kliknutím nainstalovat nejdou), podle jejich popisu/obsahu jsem je pochopil jako printer, skener a ports. Když ty tři INF sobory použiji pro vytvoření lokálních portů (zadává se název a INF soubor), tak tiskové úlohy se sice zpracují, ale ani jeden ji nepošle fyzicky na tiskárnu. Konfigurace těch portů není možná.

    Jinak jsem zjistil jméno a typ desky a stáhnul jsem si pro ni USB drivery a ve správci zařízení jsem dal odinstalovat všechno, co souvisí s USB (rozbočovače, ...) a znovu je nainstaloval ze stáhnutého. Bez úspěchu.

    *** Automatická instalace tiskárny před obnovení stavu systému proběhla celá, ale přičítám to tomu, že v systému zůstal mnou ručně vytvořený tiskový lokální (a nefunkční) port, který byl použit. Jinýmai slovy, automatická instalace má problém s vytvořením lokálního tiskového portu. A ruční vytvoření je nefunkční.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MA747: Myslím že v tom PRINTERS adresáři by nemělo být nic když něco nečeká ve frontě..
    Co koukám zběžně na google tak možná tohle?


    I found what appears to be the answer on this thread:

    http://social.answers.microsoft.com/.../en-US/w7hardware/thread/3ae31e43-71ce-4847-ad9e-1d2936eabb83

    Goto the Start Menu and in Run type "cmd", if you are using Windows Vista or Windows 7, search "cmd" and then right-click and click "Run As Administrator" and allow the program to run.

    Then type the following statements:-

    net stop spooler

    del /Q /F /S "%systemroot%\System32\Spool\Printers\*.*"

    net start spooler

    It worked for me and I don't have the problem anymore....
    MA747
    MA747 --- ---
    LOPIK: V event logu, po instalaci tiskárny je tato chyba:
    Službě zařazování tisku se nezdařilo regenerovat informace o ovladači tiskárny Brother DCP-1510 series pro prostředí Windows x64. Kód chyby systému Win32 2114 (0x842). Tato situace může nastat po upgradu operačního systému nebo v důsledku ztráty dat na pevném disku.
    Kategorie úlohy: Ověřování nebo nové vytváření balíčku ovladače tiskárny
    Operační kód: Operace zařazování se nezdařila.

    Po instalaci ve spoolu viselo šest souborů, u jednoho z nich byl chybový popis s tím, že došlo k chybě, protože se tiskne. Tyto úlohy (čas a velikosti sedí) jsem našel na c:\Windows\System32\spool\PRINTERS, takže práva na zápis tiskových úloh existují.

    Po vytištění zkušební stránky se úloha objeví a zmizí ze seznamu tiskových úloh.

    PC jsem projel: AVAST, CCleaner a UnHackMe (až ten odstranil malware My-search.com redirect search page). Nic kloudného jsem na chybu 2114 nevygoolil. Nenapadá někoho jak dál? Ještě zkusím bod obnovení, ale ten je týden zpět, to už byl problém.
    MA747
    MA747 --- ---
    LOPIK: to bylo zkoušeno - v tiskárně je volba, která vypíše její konfiguraci. Nic podezřelého tam nebylo. IMO to není na straně tiskárny, ale v PC. Na další musím počkat, až bude opět "online". Uvidím, sám jsem zvědavý. Vzpomínám si, že jsem asi 14+ dní zpět na tom PC řešil problém s tím, že se nešlo (překvapivě) dostat do adresáře Dokumenty, možná tam bude souvislost (spool).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    U tiskárny zkuš ještě nějakou testovací nebo konfigurační stránku z jejího menu, ale tam to podle mně beztak nebude, to by hlásila nějakou chybu..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LOPIK: Ty cesty jsou pro desítky, ale snad to bude někde podobně..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MA747: Zkuš si zapnout logování tisku (Správa počítače - prohlížeč událostí - protokoly aplikací a služeb - Microsoft - windows - Printservice) a pak možná něco uvidíš.. Možná ti spooler nedokáže vytvářet v tom jeho tempu z nějakýho důvodu soubory - to bych zkusil promazat, je to někde tady - windows\system32\spool\printers\
    MA747
    MA747 --- ---
    Nevěděl mi někdo pls v čem můře být následující problém? Přestala tisknout tiskárna Brother DCP-1510 pod Win 7 via USB. Reinstalace několika způsoby (setup, manuální, CZ, EN) nepomohla. Skenovaní (multifunkce) funguje. Prohození USB portů, změna kabelu nepomohlo. Toner není prázdný. Kontrola tiskových portů nic - ani ruční vytvoření a vyhledání ovladače. Logy čisté. Printer spooler jede, vytištěné dokumenty se objeví ve frontě a zmizí. Ve správci zařízení je vše OK. Při instalaci plug-and-play mají (všechny) čtyři části zelené fajfky. V zařízení a tiskárny je tiskárna označena jako ready. Zabezpečení jsem nastavil pro jistotu pro Everyone... Zajímavé je, že když se připojí k jinému NTB (Win10 i PC v servise), tak tiskárna funguje. Na tiskárně je na displeji "spánek", ale servis tvrdí, že deep sleep to není. Podle návodu na YT (https://youtu.be/LOoUnV40wGw?t=20) uvedená kombinace kláves na tiskárně nefunguje...

    Až na návrat do bodu obnovení (nevím, jestli bude dostupné) a monitoring dat na USB (existuje na to nějaká utilita?) mi došla fantazie. Nevěděl by někdo co zkusit? Díky.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KRYSPIN: jo - tohle uz funguje, dik moc!
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    NE7RA: nevím
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KRYSPIN: dik, restart nutny?
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    NE7RA: ovládací panely - možnosti internetu - karta zabezpečení - zelená fajfka (důvěrychodné weby) a dej tlačítko "weby" a tam si zadej kořen síťové složky (např. file://FILESERVER/)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KRYSPIN: jsem grafik - jablickar - vubec netusim o cem mluvis.,
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    NE7RA: přidat síťovou složku do bezpečných serveru?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    jak se zbavim tohodle Pop-up-u? (kopirovani z firemniho serveru na plochu)

    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    HALCYON: normálně se mi vybavilo to "klap klap klap buch! klap" :)
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    RUDOLF: Jedině IBM model M :D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    SPIKE411: díky!

    jsem roky na jablku, takže holt teď všechno musí být jak na mým macbooku, navíc už nesnesu žánou non-apple klávesnici (přeučování).. kolega si tahá ještě klávesnici ze sunu, páč má blok kláves jako help.. to je fetiš tohle..

    teď jsem si navíc všiml, že qwerty nemá {} u 90, ale u ()... daz ist tower of babel!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam