• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    ARIAEL: Burzoust tvyho formatu jeste nejsem:)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RUTHAN: Taky mas 12 disku jako ja? Hruza, co?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    NECROMAN: Tak to se vsadim, ze mi zase update faile, dokud nepodpojim vsechny ostatni disky.. a pak to treba zase bude jeste chcit pregenerovat bcedit, protoze tam budou odkadzy na oddily co nebudou existovat..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: pripomelo mi to moji nactiletou hlasku v dobe kdy nebylo normalni aby vrstevnici meli pocitac.
    "fdisk meni uzivatele v pouhe majitele pocitacu"
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: To by si preci nemohl stezovat, to preci nejde :)))
    GURBON
    GURBON --- ---
    NECROMAN: https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
    Nainstalovat, vybrat partitionu, klik pravym, change letter - vybrat zadny pismenko
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NECROMAN: nerikej ze diskpartem by to neslo
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NECROMAN: Try command, Luke! Save yours ASS!
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Update na Windows 10 April Update mi namountoval OEM Partition, která byla do teď skrytá. Ta nejde v Disk Managerovi smazat a systém mi teď každých 5 minut hlásí, že na té partition dochází místo, super!
    MA747
    MA747 --- ---
    MA747: pokud by to někoho zajímalo... V registrech chybělo:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors\USB Monitor]
    "Driver"="usbmon.dll"
    
    Tiskový port USB001 se ručně nevytváří, vytvoří se automaticky při připojení tiskárny via USB. Jeho původce, tipuji, je právě usbmon.dll. Pokud v systému nebyl port USB001, instalace ovladačů tiskárny zamrzla - čekala až se vytvoří. Pokud byl tento port vytvořený ručně, instalace sice doběhla, ale tiskové úlohy mizely ve spoolu a brother utilita viděla tiskárnu jako offline i když byla uvedena v device manageru.
    BTW: Nevím, jestli jsem objevil Ameriku, ale našel jsem zajímavou utilitu USBDeview: http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
    Jinak díky všem za rady.
    JIMX
    JIMX --- ---
    když vidím, jak dlouho už to řešíš ... možná by byl rychlejší reinstall :-)
    MA747
    MA747 --- ---
    GURBON: AVAST byl jen účelovka (na PC byl malware DNS_unlocker, který stejně AVAST nenašel - až UnHackMe). Už je dávno pryč, je to IMO zlo. Chipset drivery ještě zkusím. Díky za tip.

    Zjistil jsem, že jsem ASI nepostupoval dobře při vytváření USB virtuálního printer portu (USB001). Zkoušel jsem jej přidat podle https://community.spiceworks.com/topic/167288-win-7-not-detecting-usb-local-printer (jeffreyrowe). Navíc jsem porovnal dále uvedené soubory s jiným PC a jsou stejné, včetně práv: (System32\drivers\usbport.sys, System32\drivers\usbprint.sys, inf\usbport.inf, inf\usbprint.inf, System32\usbmon.dll)

    Podle JPo1215 jsem zrušil i záznamy v registrech a pomocí printmanagement.msc zrušil staré ovladače. Reboot, vytvoření USB001 pomocí Windows\Inf, reboot, automatická instalace tiskárny, tentokrát připojení USB kabelu detekováno (4x green checks: Složené zařízení USB, Podpora tisku přes sběrnici USB, 2x Brother DCP-1510 series), instalace doběhla, nicméně v printer spool viselo oněch šest (informačních) task jobs, Brother utilita hlásí tiskárnu offline, tiskárna sama píše spánek a soubory do tisku projdou spoolem, ale nevytisknou se.
    GURBON
    GURBON --- ---
    MA747: Tohle klidne muze zpusobovat treba i ovladac chipsetu - zkusil bych preinstalovat. A mimochodem bych zkusil i odinstalovat toho Avasta. Ten uz mi zpusobil tolik nepochopitelnejch problemu ze ho povazuju spis za vir nez za antivir. Napriklad mi na jednom PC deaktivoval repracky - vse se tvarilo OK, ale nehralo to, dal se pryc avast a vsechno hralo jak melo. A to nebyl zdaleka jedinej takovejhle problem.
    MA747
    MA747 --- ---
    LOPIK: v PRINTERS byli jen soubory, které byli "zaseknuté" při neúspěšné instalaci (byly to nějaké servisní dotazovací soubory o velikosti okolo 30 bajtů zjišťující informaci o tiskárně - jazyk,...). Při manuální pročištění tiskové fronty byl tento adresář prázdný. Když jsem na tiskárnu tiskl, tak se tam objevil soubor, který zmizel. To stejné v tiskové frontě.

    Když shrnu: po vrácení systému do bodu obnovení starého asi týden se automatická instalace tiskárny zastaví na čekání připojení USB kabeu (to je ten případ "pending" souborů v PRINTERS) ***. Pokud tiskárnu nainstaluji ručně, tzn. vyberu adresář, kde je gdidriver a vytvořím ručně lokální tiskový port, tak se tiskárna nainstaluje, ve spoolu se objevují (a mizí) tištěné soubory/úlohy, ale tiskárna netiskne, na jejím displeji je status "spánek", brother utilita hlási tiskárnu ve stavu offline. Vlastnosti tiskárny hlásí, že ovladače pro tiskárnu jsou OK.

    Asi je poroblém v těch USB portech. V instalačním adresáři tiskárny jsou tři INF soubory (kliknutím nainstalovat nejdou), podle jejich popisu/obsahu jsem je pochopil jako printer, skener a ports. Když ty tři INF sobory použiji pro vytvoření lokálních portů (zadává se název a INF soubor), tak tiskové úlohy se sice zpracují, ale ani jeden ji nepošle fyzicky na tiskárnu. Konfigurace těch portů není možná.

    Jinak jsem zjistil jméno a typ desky a stáhnul jsem si pro ni USB drivery a ve správci zařízení jsem dal odinstalovat všechno, co souvisí s USB (rozbočovače, ...) a znovu je nainstaloval ze stáhnutého. Bez úspěchu.

    *** Automatická instalace tiskárny před obnovení stavu systému proběhla celá, ale přičítám to tomu, že v systému zůstal mnou ručně vytvořený tiskový lokální (a nefunkční) port, který byl použit. Jinýmai slovy, automatická instalace má problém s vytvořením lokálního tiskového portu. A ruční vytvoření je nefunkční.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MA747: Myslím že v tom PRINTERS adresáři by nemělo být nic když něco nečeká ve frontě..
    Co koukám zběžně na google tak možná tohle?


    I found what appears to be the answer on this thread:

    http://social.answers.microsoft.com/.../en-US/w7hardware/thread/3ae31e43-71ce-4847-ad9e-1d2936eabb83

    Goto the Start Menu and in Run type "cmd", if you are using Windows Vista or Windows 7, search "cmd" and then right-click and click "Run As Administrator" and allow the program to run.

    Then type the following statements:-

    net stop spooler

    del /Q /F /S "%systemroot%\System32\Spool\Printers\*.*"

    net start spooler

    It worked for me and I don't have the problem anymore....
    MA747
    MA747 --- ---
    LOPIK: V event logu, po instalaci tiskárny je tato chyba:
    Službě zařazování tisku se nezdařilo regenerovat informace o ovladači tiskárny Brother DCP-1510 series pro prostředí Windows x64. Kód chyby systému Win32 2114 (0x842). Tato situace může nastat po upgradu operačního systému nebo v důsledku ztráty dat na pevném disku.
    Kategorie úlohy: Ověřování nebo nové vytváření balíčku ovladače tiskárny
    Operační kód: Operace zařazování se nezdařila.

    Po instalaci ve spoolu viselo šest souborů, u jednoho z nich byl chybový popis s tím, že došlo k chybě, protože se tiskne. Tyto úlohy (čas a velikosti sedí) jsem našel na c:\Windows\System32\spool\PRINTERS, takže práva na zápis tiskových úloh existují.

    Po vytištění zkušební stránky se úloha objeví a zmizí ze seznamu tiskových úloh.

    PC jsem projel: AVAST, CCleaner a UnHackMe (až ten odstranil malware My-search.com redirect search page). Nic kloudného jsem na chybu 2114 nevygoolil. Nenapadá někoho jak dál? Ještě zkusím bod obnovení, ale ten je týden zpět, to už byl problém.
    MA747
    MA747 --- ---
    LOPIK: to bylo zkoušeno - v tiskárně je volba, která vypíše její konfiguraci. Nic podezřelého tam nebylo. IMO to není na straně tiskárny, ale v PC. Na další musím počkat, až bude opět "online". Uvidím, sám jsem zvědavý. Vzpomínám si, že jsem asi 14+ dní zpět na tom PC řešil problém s tím, že se nešlo (překvapivě) dostat do adresáře Dokumenty, možná tam bude souvislost (spool).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    U tiskárny zkuš ještě nějakou testovací nebo konfigurační stránku z jejího menu, ale tam to podle mně beztak nebude, to by hlásila nějakou chybu..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LOPIK: Ty cesty jsou pro desítky, ale snad to bude někde podobně..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MA747: Zkuš si zapnout logování tisku (Správa počítače - prohlížeč událostí - protokoly aplikací a služeb - Microsoft - windows - Printservice) a pak možná něco uvidíš.. Možná ti spooler nedokáže vytvářet v tom jeho tempu z nějakýho důvodu soubory - to bych zkusil promazat, je to někde tady - windows\system32\spool\printers\
    MA747
    MA747 --- ---
    Nevěděl mi někdo pls v čem můře být následující problém? Přestala tisknout tiskárna Brother DCP-1510 pod Win 7 via USB. Reinstalace několika způsoby (setup, manuální, CZ, EN) nepomohla. Skenovaní (multifunkce) funguje. Prohození USB portů, změna kabelu nepomohlo. Toner není prázdný. Kontrola tiskových portů nic - ani ruční vytvoření a vyhledání ovladače. Logy čisté. Printer spooler jede, vytištěné dokumenty se objeví ve frontě a zmizí. Ve správci zařízení je vše OK. Při instalaci plug-and-play mají (všechny) čtyři části zelené fajfky. V zařízení a tiskárny je tiskárna označena jako ready. Zabezpečení jsem nastavil pro jistotu pro Everyone... Zajímavé je, že když se připojí k jinému NTB (Win10 i PC v servise), tak tiskárna funguje. Na tiskárně je na displeji "spánek", ale servis tvrdí, že deep sleep to není. Podle návodu na YT (https://youtu.be/LOoUnV40wGw?t=20) uvedená kombinace kláves na tiskárně nefunguje...

    Až na návrat do bodu obnovení (nevím, jestli bude dostupné) a monitoring dat na USB (existuje na to nějaká utilita?) mi došla fantazie. Nevěděl by někdo co zkusit? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam