Office 2016 na Win 10 - bez mi známého důvod se začaly odmítat spustit s velmi nápomocnou hláškou "něco se rozbilo".
Pokud přes msconfig restartuji s veškerými non-MS službami* vypnutými, tak se rozběhnou bez problému, aktivace v pořádku apod.
Začal jsem tedy hledat vinnou službu a když nezafungoval restart s vyplými "sprostými podezřelými" (netlimiter, asus, acronis, vmware,...)
nastartoval jsem normálně a postupně všechny non-MS služby povypínal ručně (zůstal jen ESET, hlavně tedy protože mi vypnout nejde, ale ten běží i při "diagnostic" režimu a Office jedou).
A pořád nic. Jak mám zjistit, co blokuje jejich start, resp. zprovoznit je?
Oprava i reinstall fungoval pouze s vypnutými non-MS službami, jindy se ty nástroje ani nespustí. Blokována je tedy nějaká jejich společná komponenta (C2R?).
V "selective startup" mi služba "Microsoft Office Click-to-Run Service" automaticky jede
V v normálním stavu má sice Automatic, ale je vypnuta a na pokus o zapnutí reaguje chybou "1503: The service did not respond to the start or control request in a timely fashion", ke které ale nemohu najít více infa proč...
*) vypnutí aplikací při startu už ten nástroj ve win10 neumí ovlivnit, musel jsem je povypínat ručně přes start-up panel, ale bez vlivu na výsledek.