• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    JIMX
    JIMX --- ---
    RATTKIN: disk je naprosto v pohodě, běhá jako systémovej v tom počítači už léta ... a i teď funguje bez problémů; box taktéž je bez problémů, ty data tam hned po nahrání a připojení k jinému PC byly ...

    problém bude tady WENTOLINE ... rychlé spouštění tam nastaveno nejspíš bude, protože se ten systém spouští dost rychle; kde se to vypíná?
    WENTOLINE
    WENTOLINE --- ---
    JIMX: nebootovals Windows 10 se zaplym rychlym startem ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: datahelp by možná uměli pomoct

    tydlety přenosný krabice, to je jen dočasný úložiště, vydrží to jen o málo víc než flashka, měly by to psát na krabici že to není záloha
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: může být vadný disk, nebo vadný box (kabel, controller)
    JIMX
    JIMX --- ---
    aha ... teď se mi to stalo znovu stejně ... to nebylo špatným odpojením; sypal jsem to na disk v boxu, který jsem pak šoupnul do počítače a nabootoval z něj ... a ten adresář (v rootu) tam nebyl (objevil se napůl rozbitej až po scandisku) ... a teď znovu totéž (tentokrát ale ani po scandisku tam ten adresář není). Přitom, když jsem ten disk ještě v boxu připojil k jinému PC, tak tam ty data byly. Co dělám špatně teď proboha?
    JIMX
    JIMX --- ---
    povedlo se mi přesunout na externí disk hromadu souborů a odpojit ho bez řádného odpojení ... a tak jsem o tu hromadu souborů přišel.
    Nahodil jsem tedy na ten starý disk GetDataBack, který běžel asi 7 hodin a vyplivl mi sice velkou hromadu souborů v adresářový struktuře, ale všechny adresáře i soubory měly prázdný jména - tj. nepoužitelný.
    Dneska ráno jsem na to pustil Recuva, zobrazil za pár sekund všechny smazaný soubory včetně plný cesty a za půl hoďky jsem měl všech cca 15k smazaných souborů zase na světě ... co jsem proboha s tím GDB dělal špatně?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Mám dotaz rád bych přehrával zvuk z pořítače u kterého sedím na vzdáleném PC. Ideálně přes remote desktop. jde to nějak nebo to je možné nastavit pouze opačně?
    UCKO
    UCKO --- ---
    VESPER_INDIGO: U notebooků Dell jsem měl problém s velkou odezvou při psaní na klávesnici.
    Aktualizace BIOSu vše vyřešila parádně.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Tyjo, dobře vy oba. Děkuju, půjdu na to.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    Vidíš to bude ono. Ty jsem používal a mám nyní dvě rozebrané ve skříni. Jen myslím že mi "něco" ty klávesy odpalovalo, protože jsem je už nerozchodil.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VESPER_INDIGO: podobně se časem začaly chovat Dell klávesnice co jsem měl spoustu let. Akorát zlobily jiné klávesy, ale stejně nepravidelně jak píšeš. Pomohla rozborka a vyčištění konektorů uvnitř klávesnice.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VESPER_INDIGO:
    mě to je povědomé, ale tak z doby před 5+ lety...
    Více si nevzpomenu.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOC256: jiné USB zkoušeno. Jinou klávesnici nemám teď. Jako jasně - první věc, zkusit jinou, o tom žádná. Jen jsem se chtěl nejdřív zeptat, jestli se to třeba někomu stalo také a opravdu to třeba klávesnicí není.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VESPER_INDIGO:
    Zkus jine USB pripadne jinou klavesnici.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Děje se mi divná věc s klávesnicí. Často vynechává klávesa space, mám pocit, že to není klávesnicí jako takovou, viz body níže. Setkal jste se s tím někdo (Win7, USB Dell klávesnice). Možná něco s USBčkem? Začalo to blbnout nedávno.

    1) Vždycky po restartu funguje hned, začne vynechávat cca až půl hodiny, hodinu po startu
    2) Někdy funguje i hodinu, dvě v pořádku
    3) Když začne vynechávat, záhadně začne fungovat někdy sama od sebe, občas po dlouhém držení, občas po spoustě zmačknutí
    MVEK
    MVEK --- ---
    Já jsem také dělal naprosto regulérní čistou instalaci přes instalační nástroj od MS, který připravil flashku a aktivoval Product ID z krabicové W7 Ultimate
    A příkaz slmgr -dli mi tedy také tvrdí, že mám W10 Professional a RETAIL.

    Takže v těch registrech to tedy rozbíjí sám MS... Otázka tedy trvá, jak si ověřit, že opravdu nemám RETAIL, ale OEM? Informaci, že se z retailu stane upgradem na W10 OEM mám jen z diskuzních fór...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BRENMCGUIRE: já taky ne, obojí jsou domácí kompy - a co jsem nakupoval licenci naposled, tak ty ceny byly od sebe pár stovek (domácí licence, ne ultimáty - pro ty nemám použití)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BRENMCGUIRE: krabicovka, mohu to přenášet na libovolný komp
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    BRENMCGUIRE: A jak zajistis ze to oni neposlou kamkoliv dal?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    A protože upgraduju compy průběžně, tak tam mám FPP a od tohodle pokoj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam