• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX:
    obcas se taky nekde nemohu pripojit i kdyz jindy to jde... Coz ti asi moc nepomuze. Na firme mam dokinu... coz ti taky jako rada moc nepomuze...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Netušíte někdo, co může být za problém s WiFi v Lenovu E470 (Realtek 8821CE) ... v podstatě kdekoliv se s ním připojuju, tak není problém, akorát v práci proti nějakému staršímu TP Linku, vždycky když se o připojení snažím, tak síť vidí, snaží se k ní připojit, ale nepodaří se to ... až teprve třeba na třetí, čtvrtej pokus ... tušímže sám od sebe zkusí tu kartu "restartovat", protože na chvilku se ikonka v systray změní z wifi na kabel a pak se zase objeví wifi. Zkusil jsem teď nově vždycky po příchodu do kanclu ručně wifi zakázat a znovu povolit a po té, co to udělám ručně, se připojí do pár sekund vždycky ... ale je to takovej trochu voser, to pokaždý dělat (někdy i 2x - 3x denně) ... jakmile se jednou připojí, tak už to funguje bez problémů.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LOVE_DALI: neslouzi ns to it bravicko ?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NEON5: No tak PRIMARNE kdyz jsi zapnul bitlocker, tak to ma byt s heslama ulozenyma do TPM procesoru a ne zadavat nejaka hesla... Bez TPM je to v realu na nic.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    SPAM:
    Ahoj, omlouvám se za spam, ale založil jsem nevé auditko, pokud byste měli pocit, že se to může hodit, prosím hlasujte :)
    IT Faux pas - aneb /dev/sdb není /dev/sdc
    UCKO
    UCKO --- ---
    NEON5: tak to se nečapeš, jde to jen s lokálem
    NEON5
    NEON5 --- ---
    UCKO: mikrosoft
    UCKO
    UCKO --- ---
    NEON5: máš lokální účet? Nebo Microsoftí?
    NEON5
    NEON5 --- ---
    UCKO: No to jsem právě udělal. Jediné, čeho jsem tím docílil je, že to nebere pin, ale vyžaduje přímo hlavní heslo.
    UCKO
    UCKO --- ---
    NEON5: Pokud máte počítač v bezpečném prostředí (doma, nikdo jiný ho nemůže chtít použít), tak můžete odstranit požadavek na heslo – stačí z příkazové řádky (nebo přes Run) spustit netplwiz – tam začnete tím, že vypnete Users must enter a usernama and password to use this computer.
    NEON5
    NEON5 --- ---
    MVEK: No podle internetu, když přes start spustíš příkaz "netplwiz", tak se dostaneš k oknu, kde zaškrtávající možnost "Users have to enter a user name and password to use this computer". To když jsem odznačil, tak jsem se dostal do níže popsané situace, kdy to jen ignoruje pin a chce celý heslo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    NEON5: Možná mylně, ale domníval jsem se, že pokud neodstraníš heslo ze svého účtu (tedy pak by zamknutí asi nemělo smysl), nemůžeš se zbavit logovací obrazovky, jen si to zjednodušit pinem apod.
    (Jinak asi nemluvíme o cíleném útoku, ale když ti běžící zamčený počítač odnesou a podchladí včas paměť, tak se do něj taky dostanou díky heslu načtenému v paměti či jejímu hashi, už nevím přesně.)
    NEON5
    NEON5 --- ---
    UCKO: bez hesla na bitlocker přece nikdo počítač ani nespustí, pokud počítač nechám běžet, tak ho můžu manuálně zamknout, nebo nastavit heslo na spořič
    UCKO
    UCKO --- ---
    NEON5: Není to kontraproduktivní? Bitlockerem zvýšíš bezpečnost, ale aby si nemusel zadávat dvě hesla tak zrušíš logování do odbitelockerovaného stroje? Mě to přijde jako dost velké bezpečnostní riziko.
    NEON5
    NEON5 --- ---
    Je na Win 10 nějaká možnost vypnout login screen při spuštění? Mám zapnutej bitlocker, tak nechci zadávat při spuštění dvě hesla, ale když jsem se pokusil login při startu vypnout podle návodu, akorát mi to neumožnilo použít pin, ale heslo to stejně chtělo. Hláška typu "Teď se bohužel nejde přihlásit."
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PULKA: jo aha ty máš w7. na desítkách to jde normálně nastavit, i tapeta může být rozlezlá přes dva monitory. jedna z mála věcí co je ve w10 vylepšené ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PULKA: nebude to stacit prelozit ?
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOC256: Je to free kód na sourceforge, takže jsem to nahlásila jako bug, ale vzhledem k tomu, že jich mají dost (ale žádný takový), tak si nejsem úplně jistá opravou. Ještě zkusím zjistit, co se stalo na straně VSC, ale zatím je moje pracovní workflow kdesi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PULKA: Ten dual monitor taskbar nema nejakou podporu?
    PULKA
    PULKA --- ---
    Ahoj, mám Win7 Pro, dva monitory a na prodloužení taskbaru používám Dual Monitor Taskbar, už několik let. Ale včerejší aktualizací Visual Studio Codu se něco změnilo a okna s VSC si sice můžu přesouvat mezi monitory, ale samotná ikona s nadpisem mi zůstane na hlavním taskbaru a prostě nejsem schopná ho mít na tom monitoru, kde je okno aktivní. Stejně mi to nefungovalo nikdy u Franze, ale tohle už je problém. Netušíte někdo co by za tím mohlo být a co s tím? Díky
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: No a ja jich mel v pocitaci mozna desitky tisic :) Ale je fakt ze podrobne jsem se hrabal v kodu jen casti z nich. A tak trochu nejaky napsal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam