• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    TAJSO: oprava.. pro nejaktuálnější edici pro kterou jsou dostupné, ALE 32/64 bit architektura musí souhlasit. W10 64bit ovladače pro w7 32bit rozhodně nepoberou. A naopak W10 32bit (kdo by si tohle pořídil???) nenakrmíš ovladačem pro 64 bit..
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    HORST_FUCHS: Stáhni ovladače pro nejaktuálnější edici windows (obvykle 8, ale jak bylo řečeno dříve w7 64bit také půjdou). Rozbal je (pokud nejsou archivované a rozbalitelné ale jedná se o exe soubor bude na to potřeba nějaká appka, často funguje 7zip a force - otevřít v programu). Otevřít správce zařízení, vybrat to pro které chci instalovat ovladač (ano skutečně je to starý dobrý způsob manuálního instalování ovladačů), nebo použít přidat zařízení (když to přes správce nefunguje, protože není jasné o jaké zařízení se jedná - typické uknown zařízení) a pomocí volby ze souboru nalistovat umístění ovladače a systému tento ovladač vnutit.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    ARIAEL: To je zavádějící tvrzení. W10mají jako defaultní sdílení protokol SMB2, který se chová jak píšeš. Nicméně není problém povolit (doinstalovat -add/remove windows features) starý dobrý nezabezpečený protokol SMB1, který se pak ve většině případů chová úplně stejně jak jsou uživatelé zvyklí. viz. např. https://support.microsoft.com/...w-to-detect-enable-and-disable-smbv1-smbv2-and-smbv3-in-windows-and
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    HORST_FUCHS: stáhnout (64bit pro W7), restartovat W10 do módu instalace nepodepsaných driverů a ručně nainstalovat taky nefunguje?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    HORST_FUCHS: Zkus 64 bitovy z win7
    OSIP
    OSIP --- ---
    B3DA: diky, zkusim.
    B3DA
    B3DA --- ---
    OSIP: :) no, budto si to najdes v ty dokumentaci, nebo to odchyt wiresharkem, jestli to posilas z nejakyho cms, mel by to videt
    OSIP
    OSIP --- ---
    B3DA: ano, ale castecne ho ovladam pomoci ty druhy aplikace. jde mi o jeden prikaz, kterej posila do toho indesignu resp. do pluginu co je v nem.
    B3DA
    B3DA --- ---
    OSIP: chapu dobre ze potrebujes ovladat ten indesign?
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    HWLLFFRDD: Lol, pustim to a jsou tam rovnou spuštený miny :D
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    KOC256: Ha! Du si zahrát miny!
    OSIP
    OSIP --- ---
    B3DA: Jde o dost specificky reseni, jde o redakcni system pro vyrobu letaku posteveny na platforme Censhare. Aplikace prostrednictvim pluginu spolupracuje s Adobe Indesign. Jsem bohuzel prilis maly kolecko v systemu abych mel pristup k API dokumentaci.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Windows 95 si nyní můžete stáhnout jako obyčejnou aplikaci | cdr.cz
    https://cdr.cz/clanek/windows-95-si-nyni-muzete-stahnout-jako-obycejnou-aplikaci
    B3DA
    B3DA --- ---
    OSIP: zkus byt mozna konkretnejsi. je pravdepodobny ze ten program ktery je ovladan bude mit nejaky api nebo pujde volat s parametry..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OSIP: zkus wireshark ale obavam se ze cesta k jednoduche davce jednoducha neni.
    nebyla by cesta nejaky program pro makra ?
    OSIP
    OSIP --- ---
    Ahoj, rad bych se zeptal zda existuje nejaka moznost jak sledovat a pripadne nahravat skrytou komunikaci mezi programama? Myslim tim datovou komunikaci. Mam dva nezavisly programy, z nich jeden ma v sobe plugin pro interakci s tim druhym. X krat za den musim v jednom zadat jednoduchej prikaz, buhuzel je to schovany v nekolika urovnich nabidkovy listy a neni na to klavesova zkratka. Zajimalo by me, jestli by to slo nejak zachytit a promenit napr. v jednoduchou davku. Diky.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CERMINEK: hlas se jako .\cerminek
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    CERMINEK: na W10 vsechny share musi mit login/password a musis se tam tim logovat.
    S Azure to nema nic spolecnyho.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    CERMINEK: jestli w10 tak nastavit private network na adapteru taky, z toho co nepises ze jsi zkontroloval
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    IMOLOL: právě že vypnul. Ale zkoušel jsem se i logovat, ale neúspěšně. Dneska jsem to vyřešil externím HDD. Potřebuju pracovat...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOPIK: tak uz dobry, tvuj dotaz mne primel se zamyslet a napadlo mne, ze mi ten kokot zapnul Controlled folder access :) dik moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam