• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    THEODORT: jen insider info - MS mel v supliku nejen plnou podporu linuxu, ale i cely vlastni linux atd. Cele to bylo managorskke rozhodnuti Balmera tad, ze nic z toho proste nebude. Nemusel nic rabovat, jen doplnil nove standardy.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    anebo treba to Adobe viz navara, to je priklad brzdeni vyvoje par excellence, u OS to tak videt neni ale od doby kdy MS provedl "dar" opensourcu tak na oplatku "vyraboval" nativni support pro linux do win.. (a dikybohu za to)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ARIAEL: staci porovnat treba kam se posunul postgres a kam mssql behem poslednich let, ale nenarazel jsem tim pouze na MS, jde o globalni stav tykajici se treba molochu MS BS NAV/SAP/ vs opensource WSO2..
    btw softy co od MS pouzivam mam vse legal. :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ARIAEL: U nájmu nemáš monopol, prostě se ti lidi přestěhují jinam - možná dráž, možná levněji, ale možnosti mají.
    U grafiky prostě nemáš od Adobe kam jít - leda zavřít krám a jít se živit něčím jiným. Což pokud jsi vzděláním a praxí celoživotně grafik, nebude zrovna cesta jen proto, že Adobe kašle na vývoj...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ARIAEL: zajimave... Jakou? :D
    a navic nam to nerika jestli to funguje nebo ne... Podle me Anthem, Destiny 2 atd atd dokazuji ze GaaS proste nefunguje... :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MAWERICK: Sorry - sam provozuju herni firmu, provozuju velke herni servery jiz mnoho let a myslim, ze tim padem o tom neco vim
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    THEODORT: No koukas na to brylema - "je to jenom rejzovani a okradani nas zakazniku"... A mas na to tvrzeni "brzda vyvoje" i nejaky dukaz? Alespon logicky kdyz ne skutecny
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: ad konkurence - to jiste. Ale rozhodne si nemyslim, ze "s predplatnym maji penize jiste".
    To je jako kdyby jsi tvrdil, ze kdyz pronajimas byt na mesicni bazi, tak mas jisty ze bude cely rok obsazeny a je to vyhodnejsi nez ho pronajmout na deset let.
    A to tedy vcetne toho jak ten byt vypada - vcetne provozu, servisu a oprav pro kazdeho mesicniho najemnika.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ARIAEL: imo. stále hraje roli jestli máš nebo nemáš relevantní konkurenci v oboru - což třeba Adobe nemá a tudíž se bůví jak snažit nemusí. A co slyším od grafiků / animátorů (sám nejsem ani jedno), tak se ani nesnaží - tempo vývoje nových věcí se spíše zpomalilo, s předplatným mají peníze jisté a nemusí se snažit přidávat nové featury do nových verzí, aby přiměli lidi upgradovat.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ARIAEL: treba na poli opensource si uz konecne vytahli hlavu z prdele a najeli na jakz takz i do budoucna funkcni model, kdy low lvl veci jsou v rezimu opensource a z toho tezi ruzny mid a high lvl tooly a sw ktery uz jsou samozrejme zpoplatneny..

    tyhlety modely rejzovani za pronajem/nakup licenci jsou v dnesni dobe spis brzda vyvoje.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ARIAEL: no nevim jak u "bezneho SW" ale u her tenhle model spis nefunguje nez funguje... Jasne jsou to hry... ale ukazatel je to podle me skoro lepsi protoze hry "nepotrebujes" :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    No ale zpet k tematu - kterym urcite nejsou nejake nahrady nejakych konkretnich bazmeku (ktere mohou ci nemusi byt).

    Tematem bylo to, zda mesicni platby maji daleko vetsi tlak na autory software nez jednorazovy nakup k tomu, aby svuj produkt vyvijeli a snazili se ho prosadit pred okolim.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ROBERT_MOST: Co to znamená nejdou odinstalovat? :)
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    Nevíte někdo jak odinstalovat aktualizace, který nejdou odinstalovat?:)Win8.1
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    LOVE_DALI: to neni jen o tom... Ale hlavne o tom ze neznam produkt (nebo skupinu produktu) ketra by mela na Office co se tyce integrovanosti a mnozstvi funkcionalit. Zvlast pokus se k tomu jeste prida SharePoint (coz je sice zlo ale fce to m:))
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Kdysi jsem byl taky trochu zaslepený fanatik a rovnou jsem říkal MS Office fuj Open/Libre Office, Photoshop Fuj něco jinýho - GIMP doopravdy nee pro mě.
    S odstupem času a v pohybování se v prosté realitě, alternativy prostě nejsou.
    Zrovna u Office. MS Office má majoritní podíl na trhu, takže alternativy "mají prostě povinnost" být 100% kompatibilní, což prostě nejsou. V korporátu na to člověk muže rovnou zapomenout a doma? Otevřu si XLSX nebo DOCX a open/libre Office a je to roze***. Tak proč?
    Výmluvy (byť mnohdy pravdivý), že to je kvůli tomu, že MS nepustil dost informací ven, jsou k ničemu, protože to v reálu nikoho nezajímá..
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ARIAEL: me uz je to jedno :D
    a v dobe kdy to ejdno nebylo ze zrovna nas nikdo na nic nikdy neptal... Vas nepocitaje... ;)

    to o Huawei vim. Castecne se pokouseli nejak to resit i s lidma dole kdyz jsem tam jeste byl :)

    navic me nic moc nevadi :) Jen nsem rikal ze office moc nahraditelny imho nei :) zbtek byl spis k vnitrni situacii >]
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN: Libre ma onenote, outlook, excel se vsema vymozenostma atd. ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: libreoffice mi přijde jako docela dobrá náhrada office. Lepší analog než photoshop - gimp, podle screenshotů.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    my děláme software pro firmy na míru. platí se 10% ceny licencí ročně jako udržovací poplatek, v rámci toho to udržujeme aby to běželo na novějších windows, nová legislativa a tak, drobná vylepšení.
    když zákazník chce novou funkci pro sebe, objedná si jí na míru a zaplatí programování.
    vyjde to dost draho, ale firmy co to používají to můžou zaplatit.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MAWERICK: Tobe mozna ne, ale treba ja s Huaweiem a HPE resim primo to, co chceme v dalsich verzich serveru. Chvili to trvalo, ale ted uz poslouchaji. A ano, je to zoufale otravny, protoze dostavas kazdou chvili rozdelany kod od vyvojaru a mas ho zkouset a pomahat ho ladit. A verim ze nikdo z vas to delat nechce, tak proste koupi co nekdo udelal podle sebe a jen nadava ze to preci jasne melo byt jinak a ze on by to udelal daleko lip....

    ad MS - zrovna my pro ne nejsme moc zajimavy zakaznik, protoze si ani neumime srovnat poradek v licencich a nevime co chceme, ale rozhodne za to nechce nikdo zaplatit...
    Jestli potrebujes muzu te napojit na lidi primo z vyvoje jadra MS. Muzes treba zacit psat scripty, na to tam otevreny pozice jsou.

    ad oba dva - ale ja mluvil o tom, ze pokud vam to tak vadi, tak sami zacnete neco delat. Nebo se dostanete do pozice, kde mate vliv na to co se vyviji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam