• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    OTZ
    OTZ --- ---
    XMEDA: no, Win7 prave jeste nejsou uplne mrtvy ;) a za dobu svoji existence uz jsou imho odladeny vic nez Win10, me behaji dobre (x64 profesional, SSD disk). ale podle toho jak to popisujes mi to prijde mozna spis jako problem tvyho HW (disku), nez Win10 obecne, nevim jestli jsi patral po netu po kodu chyby nebo tak.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    XMEDA: nainstaluj Ubuntu a změň auditko :*
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    OTZ: Nema uz vyznam resit dalsi mrtvej system, na to mam XPcka... kterym rano stacilo projet chkdskem diskovy oddily a uz behaji jak maji.

    Zato W10 jsou peklo od pocatku. Prvni jsem daval jako update sedmicek. Po nekolika aktualizacich se oddelaly. Neslo absolutne nic revertnout na bod obnovy. Nahral jsem acronisem znova cca mesic starej image, jeste jednou to preprocesoval nacisto ze sedmicek a zase to kleklo po trochu jine aktualizaci. Tak jsem se nakrknul a udelal novou cistou instalaci holych desitek uz jen pomoci cisla. To bylo nekdy loni na podzim. Stahlo si to varku updatu a zabilo se to. Tesne pred vanocema jsem se dozral naposled a udelal novou cistou instalaci s posledni verzi win co v tu dobu bylo mozny stahnout. Nainstalovany programy, nekolik aktualizaci.. do vcerejska to behalo ok (poustim je jen obcas, 90% casu jsem v XP). Stahlo si to dalsi aktualizace a ze potrebuje reset. Rikam si ok, jdu se umejt a ono to dobehne... vracim se po pulhodine ke komplu a probiha reset. Nabehne modrej screen "musime restartovat". Restartuju a prd, stale dokola. Chci prepnout do XP a tam taky kaput..

    Co to proboha je za system, ze si sam pod sebou i pod jinym OS na jinym fyzickym HDD rozhazi partysny... jsem zvedavej co s tim jeste dneska uziju az se vratim z prace. Rano jsem tomu win10 disku udelal chkdsk /f z winXP, coz dobehlo.. ale klidne se vsadim, ze pri pokusu o start budou kaput.
    OTZ
    OTZ --- ---
    XMEDA: co tam vratit Win7?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    KOC256: hele, takovej dotaz bokem - jakou verzi toho Powerbuilderu mas?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    At zije aktualizace Win10, ktera zabije Win10 do stavu neustalyho restartu s modrou strankou "musime vas pocitac restartovat" a jako bonus sejme do te doby plne funkcni hlavni system XP na jinym HDD do stavu, ze po nabehu uvodniho screenu jde do resetu a to i v nouzovym rezimu... fakt super OS ty desitky...

    Kdy uz nich dam opravit, tak nejde. Kdyz dam obnovit z bodu obnoveni, tak vybehne seredny okno ze to nejde...

    Nejaky napad?

    Ty XP snad proberu po checkdisku z nejakyho bootu.. ale ty desitky?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: ok, ty to vis lip:) Preji hodne stesti, je fakt dobre videt ze ma cenu se ti snazit vysvetlit nejaky problem, kdyz se na nej vyptavas :DDDD
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    Ano, program je v češtině. Proto meleš bláboly!
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    updatoval jsi na 1903 nez se to stalo? odebral bych posledni nainstalovanou aktualizaci, nebo se vratil k verzi pred 1903 (oboji je nekde v okne aktualizaci).. pripadne zkusit sfc /scannow nebo dism /online /cleanup-image /restorehealth (z cmd jako spravce)
    PES
    PES --- ---
    SHMADE: Mám pocit, že když je ten chybový dialog aktivní, tak Ctrl+C ten text zkopíruje, i když myši vybrat nejde... (ale může to být jen dojem)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: Jak nepotrebuje? Kdyz se te program pta v jakym jazyku ho chces instalovat a ty mu nejaky das tak ho evidentne chces... Jak ma system poznat, ze to uzivatel nepotrebuje, kdyz mu uzivatel na jeho otazku "Potrebujes to?" odpovida "Ano, potrebuju"...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: jako třeba warning při instalaci? Programátor v aplikaci vyžaduje blabla, souhlasíte s tím?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    A neni chyba v tech programech spise? Kdyz si vynucuje co uzivatel nepotrebuje...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ARIAEL: No jo hosi sice se vam to muze tisickrat nelibit ale je to proste fakt... Kdyz si nejaky trouba nainstaluje aplikaci a rekne ze chce English GB v OS nastavenem na English US tak se tezko muze divit, ze si ji system snazi doplnit.
    A chyba fakt neni v systemu, ale ve vas.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Nějak mi zlobí onedrive, přeinstalovával jsem už nedávno kvůli stejné chybě a teď zase, nevíte čím to může být?

    A ještě jeden povzdech, proč z těhle dialogů s chybou ve windows nikdy nelze kopírovat text? Člověk když chce tu chybu googlit, tak to musí vždy přepisovat...??? :)

    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: No jasne ze jo - neinstaluj si zadny aplikace, co chteji jine jazyky
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    No uplne te nechapu... Ale ja nechci zadny panel s klavesnicemi. Toho se dosahnout da?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: Kdyz doplnis potrebne verze lang, tak prestane to ze se podivne meneni konfigurace. A kdyz tam potom nastavis, ze chces treba na screen tenhle jazyk a na klavesnici tenhle, tak to proste drzi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    Asi jsem to nechytl...
    Co znamena doinstalovat a nastavit?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: vsak jsem tu to snad jasne nekde rikal... Je tamapplikace, co si primo nejake nacionalni rozhrani vola. A Win to doplni kdyz to tam neni.
    Zakazat to doplneni imho jen tak nejde, ale jde skutyecne doinstalovat ty jazyky co tam maji byt a potom je nastavit - a prestane to "blbnout" - tedy prelozeno do lidstiny z matlakovstiny menit konfiguraci.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Kdyby někdo bojoval s ovladači k SB pod W10 1903, tak ZDE vyšli nové.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak "ASI" jsem přišel na to, proč se mi občas "svévolně" přidá nějaká klávesnice do Windows. Dělá mi to aplikace psána v PowerBuilderu (teda toto vím jistě). A dle webu (pokud tomu rozumím) se musí přidat klávesnice, kterým jazykem se připojuje třeba k SQL.
    Takže se tam volá:
    ActivateKeyboardLayout(lang_US_English, KLF_REORDER)

    Detaily:
    Changing keyboard input language - sybase.powerbuilder.general
    http://codeverge.com/sybase.powerbuilder.general/changing-keyboard-input-language/1035179
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam