• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: nene tam dole nekde resili ze se da dumpnout id z cpu grafiky a biosu pres spi a s timhle dumpem to pak provozovat
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RAINBOF: no, já někde v KVM našel možnost na zaškrtnutí, že virtualizovaný systém nedostane echo o tom, že je virtualizovaný a že se použijou UUID HW který máš v PC... V té diskuzi co jsi poslal taky zmiňují možnost zavolat distributorovi a zažádat ho o nový OEM klíč... na což bych se asi mohl dostat, jelikož to jsou stejně ntb určený pro školu a ta by mohla řešit licence s někým konkrétním. A nebo si pokecat s automatem na helpdesku od Widlí :-/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: https://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-2382751.html
    nedocetl jsem to cely ale zda se ze tu na cosi ohledne prenosu licence prisli.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: budou prskat.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj, mám takovej hlavovej problém a nevím jestli spíš sem, nebo do virtuálek. Mám několik notebooků upgradovaných z Win7 a Win8 na Win10, ale odchází jim HDD a navíc je mi Win trochu proti srsti, takže si představuju, že vyměním HDD za SSD, nainstaluju linux s KVM a do KVM nainstaluju zpátky ty W10. Budou pak ty W10 aktivovaný, nebo budou prskat?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: ja sem tu ted ale ten hodnej, chapes.... :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: jeste mu poradte at si ochrani adresar pomoci denied admin a ukaze sve total comander kung fu :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PISTA1: No evidentne jsi toho fakt moc nevidel...
    OTZ
    OTZ --- ---
    dtto, to je hack jak ma bejt :))
    PES
    PES --- ---
    Jestli by nebylo rychlejší nakopnout live distro linuxu (z Flash či USB) co umí připojit ntfs a na nějaká GUID se z vysoka a nakopírovat si pohodlně z grafického rozhraní ta stará data nějakým tím Midnight Commander do nějaké bezpečné složky (např. C:\Users\Public\Downloads nebo Documents tamtéž) a na celou tu vopičárnu s přebíráním GUID a práv se vykašlat... ;-)))
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RAINBOF: nebo se do ní nelze dostat anipo potvrzení local admina
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: protoze s tim total commander pocita :) ostatne vsimni si ze te umi pozadat o prava pokazde kdyz to potrebuje a nezdechne pri prvnim naznaku ze nema prava. navic tc se nesnazi prava kopirovat ale prebira je prave pri tom kopirovani.

    Ovsem i zde existuji vyjimky. muzes narazit i v tc na to ze slozka je zdanlive prazdna...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Já nevím co máte za speciál, ale mě vždycky stačí jenom TotalCommander "Spustit jako Správce" a dostanu se do všech profilů. Žádný hacky nebo přebírání vlastnictví netřeba.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PRAASHEK: prevzezi vlastnictvi a admin prava jsou neco jinyho. problem je, ze uzivatel vlastnici slozky na tom disku ma jine guid nez v systemu kam to pripojil = neexistuje vlastnik. je treba nasilne prava prevzit proto jsem se i ptal zda ten disk chce v puvodnim systemu jeste pouzivat (timhle krokem uz nebude moct).
    kdyz budes local admin, stale mohou existovat slozky kam nesmis.
    UCKO
    UCKO --- ---
    PRAASHEK: Si děláš prdel?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    UCKO: není to aplikace, je to soubor registru. v tom zazipovaném souboru jsou dva .reg soubory, jeden ti do content menu přidá "take ownership", druhý ho, pokud ho tam nechceš, odebere. mně už se to hodilo několikrát. je to otázka půl minuty. no a pokud to nebude fungovat, pak může přistoupit na tvoje řešení. je to naprosto čisté řešení. tvoje reakce "si děláš prdel" mi přijde dost přehnaná
    UCKO
    UCKO --- ---
    PRAASHEK: On nepotřebuje přidat take ownership do context menu. On potřebuje nastavit, a zdá se že jen jednou, vlastnictví složky na připojeném disku. Nejsem si jistý, zda je lepší studovat elaborát o právech a něco se o problematice dozvědět, či jak vytvořit hack v context menu. Navíc v odkazu píšou, pokud nebude fungovat, přečtěte si a odkaz na článek, kde je popsáno to co jsem postoval já. Nebo si má nainstalovat TakeOwnershipEx. A to přeci nechce. Chce se dostat ke svým datům. Nechce hackovat registry či si instalovat externí aplikaci.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    UCKO: a to tě tak pohoršuje to pojmenování "hack"? je to jenom přidání "take ownership" do content menu. místo dlouhého laborování se složkama máš všechno na pár kliků. ušetříš čas i nervy. nechápu, co se ti nelíbí
    UCKO
    UCKO --- ---
    PRAASHEK: Opravdu je nutné instalovat hack na standardní funkci systému? Opravdu? Opravdu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam