• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: pokud si myslis, ze jsou updaty kodeku jen o lepsi kvalite, tak si procti nejake release notes ;)
    a jinak ano, opravy obrazu na me velke 4K oled televizi je znat, treba lepsi podani barev atd
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    A pak to pustis na jiste tak kvalitni zobrazovadlo, kde se ta lepsi kvalita kodeku uplatni ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: ja ano, kodeky, protoze jsou kvalitnejsi nez ty inbuild a jsou casto aktualizovane, coz ma v rezii krasne sam K Lite ;)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    OTZ: No VLC i vsechny dalsi je maji ve sve adresari ve forme library. Fakt neverim, ze nejaky software dostane jen tak povoleni zapisu do sys32 - tim spis ze se VLC da snad i jen zkopirovat:)

    Ale jak tu obcas opakuju - ja tu mam fast ring, takze se mi system plne upgraduje 1-3x tydne. Vcetne databazi, medialnich center, her atd atd atd - a zadny problem. Tedy jeden cas asi pred mesicem mi zhruba tyden nesel Dolby Atmos, ale jenom DTS:X...
    Ja fakt nevim kde to ti lidi berou - jedine vysvetleni co ma napada je, ze pouzivaji tak mizerny soft a tak dlouho, ze maji z toho OS uz jen ubohou nalomenou kulhajici trosku, co se potom jeste pokusi upgradovat. Coz by asi tak odpovidalo ten vysledkum...
    OTZ
    OTZ --- ---
    ARIAEL: je otazkou, co je presne mysleno timto:

    W10 při updatu rozjebává nastavení kodeků

    a jestli by to nerozjebalo i kodeky pro VLC, kdyz jsou v sys32 nebo kde. anyway VLC jiste se svoji schopnou komunitou vyda novou verzi playeru akuratni rozjebanym kodekum ASAP :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Jen podloudna poznamka - vzhledem k tomu, ze pro Win jsou nejaky kodeky a podobny veci zcela, ale fakt zcela ukradeny, tak trosku pochybuju, ze je "rozjebava". To je stejne pravdive trvzeni, jako ze za jeho problemy muze indexace ci dokonce prefetcher...
    Naopak si dovedu predstavit prasaka programatora, ktery si uklada veci kam nema a potom o ne treba i prijde... Kolikrat ze jsem to videl za poslednich 30 let?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    OTZ: Takze Jamillos by si usetril vsechny problemy, kdyby proste vyhodil blbej software co tam ma a dal tam cokoliv co psal nekdo s mozkem... To je fer.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    pouzivam MPC, ale nic k nemu extra neinstaluji...
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    VLC forever! :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUNBEAM: napriklad ja instaluji KLite Codec Pack uz jen kvuli tomu, abych mel uzasny Windows Media Player Classic, coz je zcela unikatni vec bez ktere by byl zivot o trochu smutnejsi:)
    mimochodem, x265 je na microsoft serveru placena vec, chteli po mne asi dolar (coz nic neni, ale i tak..)
    OTZ
    OTZ --- ---
    :D dekoder koderu bude potreba vzdycky pokud se bude (de)kodovat video. to ze to ma treba VLC implementovany, neznamena ze to tak maji vsechny playery
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    spíše že zvědavosti, to jsou kodeky v dnešní době ještě k něčemu potřeba?
    jsem si myslel, že je to spíše přežitek a přehrávače si to už řeší po svém.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    JAMILLOS: Po novým updatu se to stalo znova. Kdyby to někoho zajímalo, W10 při updatu rozjebává nastavení kodeků, takže místo nějakýho hrabání se v indexaci, který nic nevyřeší, je potřeba updatovat balík kodeků (já třeba mám K-Lite), čímž se to okamžitě vyřeší.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Hm, tak to spíš abych to nechal...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAMILLOS: nevim, jestli je uplne nejlepsi vypnout tuhle sluzbu...

    IS IT GOOD OR BAD TO HAVE SYSMAIN?


    Windows will try to avoid using this method when there is available RAM, but when some data requires a large amount of memory when RAM is not tight, the system will compress the data (compress) by putting it into RAM to save resources and try to force computer work best.


    Most of the data is stored in RAM so that the system can access them directly and without problems. In the virtual memory, or as the paging file is also called, the data is stored on the hard disk, thereby reducing the time for converting the data from the hard disk to the RAM. Some users see that the memory is sometimes clogged up to 3.5 GB, but it’s not so bad when you have a hard disk at 100 percent may be from the paging file. You just need to wait until the data is compressed into RAM.


    If someone wants to Enable or Disable “Host service: SysMain”, then find the SysMain service in Device Manager. The conclusion is one and it is obvious that the compressed memory is much better than the paging file, which is even on an SSD disk.
    I do not recommend disabling this service.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    a paks e clovek divi tem hlaskam jak jsou widle naprd a nefungujou... :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Urcite neni, zastav si cokoliv chces ;)
    A prineste nekdo kukurici, bude zabava...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Zablokoval jste někdo ve W10 službu Sysmain (dřív Prefetch)? Vypadá to, že po novým buildu mi to žere moc disku a seká hry. Prej to není nutný.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: nene tam dole nekde resili ze se da dumpnout id z cpu grafiky a biosu pres spi a s timhle dumpem to pak provozovat
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RAINBOF: no, já někde v KVM našel možnost na zaškrtnutí, že virtualizovaný systém nedostane echo o tom, že je virtualizovaný a že se použijou UUID HW který máš v PC... V té diskuzi co jsi poslal taky zmiňují možnost zavolat distributorovi a zažádat ho o nový OEM klíč... na což bych se asi mohl dostat, jelikož to jsou stejně ntb určený pro školu a ta by mohla řešit licence s někým konkrétním. A nebo si pokecat s automatem na helpdesku od Widlí :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam