• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Tak zas něco: teď jsem zjistil, že v průzkumníkovi ve sloupci vpravo (podokno podrobností) u některejch videí chyběj informace o rozlišení! Já už mám toho MS fakt po krk. U některejch se to zobrazuje, jinde ne. Podotýkám, že jsou to samozřejmě všechno videa, který tam už nějakou dobu mám a u všech z nich jsem to dřív viděl. Když na sloupec kliknu, ukáže se mi akorát Odebrat vlastnosti, ale to nic neřeší.
    Anyone?
    Jo a taky mi mizí šipka na hlavním panelu - ta s ikonkama spuštěných programů (grafika atd.).
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Údajně už v Avastu zjednali nápravu, nicméně já už na něj tak jako tak kašlu.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JAMILLOS: Osobne jiny uz dost dlouho nepouzivam a to ani ve velkych nasazenich v datacentrech... Mimochodem nevim zda je to uz v 1803, ale moznosti defenderu tam velice velice vzrostly s tim, ze mu dali nove ovladaci stredisko a pripojeni na cloudovy system hrozeb. Jsou tam i funkce proti ransomware utokum.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RUTHAN: No jak pro koho. Predstav si, ze slovo Oracle znamena pro naprostou vetsinu lidi na tehle planete proste Orakulum :) A ze se tak jmenuje vic veci i v tvym oboru nez jen jedna? To snad neni nic o nejakych evangelistech, ne? Nebo budes tvrdit, ze pro lidi jako jsi ty je linuxem pouze Slax a vsechny ostatni linyxy jsou "minimalne zavadejici"?
    MVEK
    MVEK --- ---
    JAMILLOS: Zkušenost jen asi dvou BFU (v jednom případě seniora) a občasné testy (testovat to dokonce nechával i dTest) většinou dávají ostatním free antivirům o pár bodů víc, často je to spíš ale za bonusové funkce, které někdo považuje za důležité a jiný je u antiviru neočekává, protože se chová tak, že je nepotřebuje.

    Já Avast mám, ale placený, a to kvůli tomu, že chci mít snadný přístup k povolování/zakazování přístupu procesů k internetu. Ve smyslu, že pokud daný proces není ještě uložený v nastavení, zeptá se mě to a já ho povolím, nebo zakážu. Některé tak zakazuji opakovaně a jen občas pustím, většinu nechám zapamatovat (a většinu povolenou). Našel jsem různé návody a nápovědy k firewallu ve Win, ale takovouto možnost jsem nenašel a nějak mi ani protokolování nefungoalo správně, že bych vše zakázal a pak hledal, co bylo zakázáno a na ty chtěné procesy nastavil pravidla. Zkrátka buď mi to povolovalo vysílat ven všem procesům, nebo mi nefungoval internet vůbec:-). Ale to je možná moje chyba a samozřejmě tady existuje víc alternativ jako třeba Eset a další.
    Mimochodem to, že používám placený Avast neznamená, že bych ho chválil. Testeři očividně na svoji práci kašlou, takže jsem už i reportoval několik bugů v nekritických částech, a navíc jsem měl incident s updatem nVidia driverů před lety na W7 v souvislosti s Avastem...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    JAMILLOS: Jinak kdyby to někoho zajímalo, ten problém včetně řešení (příkazovej řádek) je tady:
    Windows 10 April 2018 Update may boot to a “Choose your keyboard - Microsoft Community
    https://answers.microsoft.com/...18-update-may-boot-to-a-choose/8ff0d933-8819-4945-9f0c-17ac854400e2
    UCKO
    UCKO --- ---
    FATBOZZ: Dík. Vyzkouším.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JINX: Was ist das "efektivně"? Já si na tohle napsal nějaký jednoduchý mapování přes AHK...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JINX: to asi budou muset jednotlivý aplikace umět? Ve Windows si vystačím se standardními zkratkami.
    autohotkey?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    ARIAEL: Nevim, jak to vykladaj MS envangelisti jako ty, ale ta hlaska zni dost jasne a je minimalne zavadejici.
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Tak to prej doopravdy asi dělá Avast. Jeden ajťák mi říkal, že to tam stejně mám úplně zbytečně a že prej stačí Win Defender. Je to možný?
    JINX
    JINX --- ---
    Nevim zda je tady nekdo znaly window manageru typu wmii, i3, dwm, awesomewm - v podstate se jedna o "tiled window managery" jejichz vyhodou je prave ovladani pomoci klavesovych zkratek.

    Problem ktery resim je nasledujici - mam pracovni stanici s windows 10 a tu potrebuji EFEKTIVNE ovladat pomoci klavesovych zkratek (sw ktery pouzivam je IntelliJ IDEA, cmd.exe a nejaky browser + office). Existuje na tohle napriklad nejaka utilita? Vim ze browsery jako firefox maji napr. pluginy ktere prejimaji ovladani ve stylu VIM, ja to ale potrebuji pro cely system ne jen pro browser.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    0xc1900101

    a to je vse pratele.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    UCKO: Nepomohlo by AppReadiness ?
    UCKO
    UCKO --- ---
    ARIAEL: Avast tam není. Mám zaplněno záměrně. A nechám to tak, než každý den čumět na instalaci a následně na vracení změn, protože se instalace neprovedla. :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    UCKO: Odinstaluj Avast :)
    A na disku smaz adresare s divnym nazvem - obvykle nejake dlouhe cislo. V nich je rozdelana instalace co zabira misto.
    MICKK
    MICKK --- ---
    HONZAK89: Z prvního příspěvku to znělo jako by jsi ho použil poprvé.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    UCKO: jo, ja to dycky jednou za tyden zkusim, SYSTEM THREAD EXCEPTION blue screen. nic v event logu. :]
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    MICKK: To bohužel neřeší můj problém. Mám několik zařízení, napříč OS a všude bez problému. Očividně je chyba jen na MS(1803?). Po aktualizaci na 1803 mi vypadli i učty mailu, pomohl jen shell_uninstall a opětovná instalace ze Storu. Vypadá to, že to odepíšu dřív, než jsem to začal používat..damm Každopádně ocením každou další radu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam