OTZ: Přesně jak píše dole ID Dragon. Představ si, že třeba někdo vůbec nemá televizi (!). Nebo chce koukat na starší seriál, kterej snadno dohledatelnej není. Nebo ho chce v určitý video kvalitě, případně bez dabingu a bez titulků. Chce si to třeba pustit na něčem větším, takže ta kvalita je tam fakt důležitá, zejména proto, že na něčem lepším si člověk nebude pouštět kostičkovanou shit kvalitu (asi jsou lidi, který na všechno čuměj na mobilu, ovšem já mezi ně nepatřím; stejně tak nepatřím mezi lidi, který jsou imrvére online). Nebo třeba že jede někam mimo, kde internet ani není, a tudíž potřebuje ty věci mít stažený. Snad už není potřeba pokračovat.
A to se furt bavíme o seriálech, o nichž v první řadě řeč nebyla, uvedl jsem to pouze jako příklad pro pomalu chápající, šlo mi o video obecně. Řekněme, že mě v pátek v jedenáct v noci napadne, že si chci pustit film Terminátor 2 nebo třeba koncert nějaký kapely (neřku-li bootleg). Místo toho, abych to začal někde hledat a stahovat, byl závislej na tom, co najdu, musel řešit všemožný píčoviny a čekat, než se to stáhne (každej nemá vysokorychlostní internet, za ty prachy je to zbytečná oblož, když si můžu chvíli počkat a platit třetinu), tak připojím externí hdd, kde to mám přesně v tý kvalitě, kterou chci, vím přesně, jak to bude vypadat, a nemusím řešit vůbec nic.
Že tohle budu muset v roce 2019 někomu na auditku tohoto typu vysvětlovat, bych nečekal, nicméně jak už bylo řečeno, každej nejede na stejný vlně, a když řeším stahování – a jde mi i o nějakou kvalitu –, tak to určitý důvody asi mít musí... Nebo že by se všichni ty lidi na torrentech, usenetu atd. pletli?
Tímto končím, příště se asi radši zeptám jinde, protože relevance a přínosnosti ve zdejších komentářích je opravdu jako šafránu. Už jsem si ostatně všiml, že obecně na místech týkajících se počítačů nebo výpočetní techniky vůbec se tenhle nešvar (pseudoodborníků, tahání za slovo, základní nechápání jednoduchýho smyslu sdělení, obecnýho trollingu atd.) množí daleko víc než v jinejch odvětvích.
Mějte se. Některým z vás bych doporučoval trávit míň času u kompu a víc třeba čtením knih. Mínusy sem. ;)