• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PES
    PES --- ---
    MVEK: Tak nějak by to mohlo smazat...
    MVEK
    MVEK --- ---
    PES: Jako, že v Linuxu nebude problém vymazat $RECYCLE.BIN, nebo jak?

    Jinak tedy ano, povedlo se mi podle Disk Cleanupu smazat 120 GB v mnoha souborech. Ale vyčistit to taky nezvládne, ostatně asi používá stejnou metodu jako přímý přístup přes koš.
    PES
    PES --- ---
    MVEK: Udělat chkdsk , aby byl korektní (NTFS) a pak připojit pod Linuxem a smazat? :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Existuje nějaký způsob, jak rychleji a spolehlivěji vymazat koš disku než formátováním celého disku?
    Povedlo se mi na disku (SATA v dokovací stanici přes USB 3) přesunout tisíce malých souborů do koše. Při prvním pokusu o otevření koše asi počítač usnul a po probuzení po nějaké době jsem se dočkal pádu explorer.exe. Po restartu a druhém pokusu jsem se dočkal pádu ovladačů NVidie a hlášky, že koš na disku G (ale já mažu F) je poškozený, a jestli ho chci vyprázdnit.
    Při třetím pokusu, kdy jsem radši nedával otevřít GUI koše, jsem prostě dal vysypat koš přes kontextové menu a po deseti, patnácti minutách se objevil skutečně dialog pro mazání, ale když jsem ho pustil, tak se to zaseklo na nekonečném Calculating a stále Discovered 0 items a disk se uspal...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PES: nadupany to nemam ale verim ze Ryzen 5 1600X by to delat nemel :) vecer si nad tim poplacu. To bude zas pain.
    PES
    PES --- ---
    RAINBOF: Naběhne nějaký proces, který vytěžuje CPU na 100%..
    ...velmi "oblíbené" jsou tyhle kolize v procesech typu ntdll.dll!RtlRegisterThreadWithCsrss , tam musí mít M$ nějaké náchylnosti na "Race Condition" a občas to dělá i z nadupané mašiny zamrzlý šrot :-/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JIMX: asi se to siri protoze mi to dela take. po restartu to chvili nezlobi a a kdyz zamknu odemknu pc tak take ne.
    PES
    PES --- ---
    Samo, potom je i lehký rozdíl v chování i dle přístupu pod LOCAL\Administrator a DOMAIN\Administrator

    Existující věci (a práva) lze dohledat v c:\windows\system32\Tasks (nicméně se vřele NEdoporučuje mazat Tasky zde na úrovni souboru)...
    PES
    PES --- ---
    THX_1138: Vypnout nějaký antivir či jinou ochranu, která tyhle položky chrání?
    GURBON
    GURBON --- ---
    THX_1138: cmd jako admin > schtasks /delete /tn nameoftask
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nj, taky jsem si už dokázal odpovědět sám, když jsem po dvou dnech počítač zapnul a našel na něm květnovou aktualizaci a po ní update Edge. Přitom jsem si myslel, že jsem už novou verzi měl.

    Holt špatné načasování dotazu. Aby to bylo k současnému tématu, které je off topic:-), tak to se mi stalo i kdysi, když jsem si konečně nainstaloval Operu místo IE, aby akorát za pár dní přišel velký update na novou verzi, nově snad už i bez banneru, a musel jsem ji přeinstalovávat (tehdy updaty ještě nebyly každých pár dní) a některé věci přenastavit.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ... aha, tak to nedělá jenom průzkumník, ale všechny okna ...
    JIMX
    JIMX --- ---
    btw. nenapadá vás někoho, kde by mohl být na Win10 zakopaný pes, když mi nejde pořádně průzkumník ovládat myší ... je to jakoby přes něj byla průhledná neprokliknutelná vrstva ... pomocí klávesnice můžu v klidu všechno, ale klikání na cokoliv nefunguje ... vždycky na chvilku začne, když se mi podaří získat pro okno focus alt-tabem, ale po chvíli to zase přestane na myš reagovat a jde to zase jenom klávesnicí ... dělá to jak externí myš, tak interní touchpad ... je to původně můj pracovní NB, nikdy se mi to dřív nestalo, ale teď to najednou začalo cca před měsícem dělat a netuším jak zjistit, kde by mohl být problém ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX: Presne o tom mluvim. Tak proc se certis za vas hodim do pytle s nalepkou “nenarocni uzivatele”? :-)

    Nyni s porovnanim i toho mala navic co umi OP.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX: Konzoli neporovnam. Vystacil jsem si se zakladem a ten bude vsude stejny bo CHROMIUM. Pokud to mas jako nejake rozliseni, tak tady nemohu slouzit zase ja... ...ale rozsireni jde pokud vim v chromium based browserech sdilet.

    Vubec mi nejde o boj o to ktery browser je lepsi a ktery horsi. Budis dukazem muj prechod od Opery k EDGE. Jen jsem fakt chtel bezelstne vedet jak tyto fajn veci rozchodim... a dosavadni zjisteni me sokovalo :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    KOC256: já nepoužívám doplňky žádný a chrome mi vyhovuje tak, jak je :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KEL: Zkusim.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX: Ano, gesta nekdo pouziva. Ano, umi toho vice.

    No SD v Opere jsem si udelal k obrazu svemu. Seradil si jednotlive “odkazy”, delal skupiny. Na EDGE co vim, tak neudelam vice nez tam vidis a to jsou jeste “odkazy” co se mi tam pridaly samy (dle uzivani).

    No OK. Mozna jsem prilis generalizoval, ale pokud mi v prislusnem auditku nikdo za 4 mesice neodpovi ani neco ve smyslu: “my ale silu chromeho vidime TU a TU”, tak jsem nabyl dojmu ze ten podil Chromeho na trhu je dan zejmena BFU, kteri musi kit ten cool prohlizec co neji IE a maji ho v defaultu.

    Nebo se klidne podelte (i ostatni), jake doplnky vam z obyc Chromeho delaji TEN prohlizec co vam pomaha v produktivni praci... ...to je cilem.

    I to malo co Opera mela v defaultu a vyznamne to pomahalo a tak nejak mi davalo tedy smysl jsem do EDGE nijak nedostal...
    KEL
    KEL --- ---
    KOC256: ano
    JIMX
    JIMX --- ---
    jinak já nedám dopustit na developer konzoli ... chrome, když jsem to řešil, tak mě zdaleka nejlepší ... nevím teď, ale z toho co sleduju, jak to furt vylepšujou, tak ani nemám důvod zkoušet jinej browser ...

    ... vtipný je, že byly doby, kdy jsem tu měl chrome, ff, operu, safari, ie, edge ... a teď už tu zrovna tu operu ani nemám :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KEL: V dobe kdy jsem ho zkousel to neumelo synchronizaci mezi zarizenimi. Umi mobil? Umi uz sync?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam