• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ANDREJKA: to je osobni PC nebo pracovni? ucet mas domenovej nebo lokalni? neprobehla aktualizace ovladace wifi, kterej to poslal do kopru?

    vypni to, pri zapnuti mackej F8, pust si nouzovej rezim, idealne bez site, a ve spravci zarizeni vrat posledni zmenu ovladace na wifi. plus dej kontrolu systemovyho disku, a (kdyby byl nutnej reinstall windows nacisto) pro jistotu si zazalohuj svoje dulezity data, pokud je mas na C: v user profilu a ne nekde na D:. a dej si (zalohovani a obnova) vytvorit disk pro opravu systemu, pripadne pokud mas instalacni medium, da se system opravit z nej.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ještě jsem si teď vzpomněl, že včera byl asi půlminutový výpadek elektřtiny. disk je připojený do notebooku přes USB-hub v externím monitoru. takže když to zhaslo, ntb jel dál, ale disk se samozřejmě vypnul. ale netuším, jestli se to stalo včera nebo někdy během posledních pár dní, kdy jsem do movies asi nelezl (všiml jsem si toho až dneska).
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    PRAASHEK: tuším za tím IE
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    stala se mi divná věc;
    na externím usb disku (který mám ale permanentně připojený) se mi adresář "Movies", ve kterém mám hromadu filmů a který byl umístěn přímo jako "h:\Movies\" sám od sebe přemístil do "h:\msdownld.tmp\Movies\". Jak se taková věc stane a proč?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANDREJKA: z prikazoveho radku muzes spustit total commander napriklad
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    RAINBOF: Jak, prosim te? Prikazovy radek je nad muj level.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANDREJKA: misto bodu obnovy nastartuj prikazovej radek a udelej si misto
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Windows 8.1, vcera automaticka aktualizace (nevim, zda souvisi), dneska mi neslo wifi pripojeni, po restartu tvrdil, ze wifi adapter je zakazan, tak jsem ho povolila, pak zase, ze k siti je povoleno jen manualni pripojeni, vratila jsem na automaticke, pak prestalo fungovat vsechno, tak restart, ale ten se zasekl, musela jsem restartovat vypinacem a od te doby vsechny restarty (natvrdo, jinak to nejde) konci nemoznosti prihlasit se, nebo se prihlasim a pak nejde dostat se na plochu, nebo jsem i na plose, ale nejde na nic kliknout, proste vubec nijak se nemuzu dostat dovnitr. Obcas mi to nabidne obnovu systemu ci co, ale tvrdi to, ze neexistuje zadny bod obnovy, popr. ze na castecne obnoveni (bez bodu obnovy) neni dost mista na disku. Neco, co muzu zkusit? Diky.
    WOKURKA
    WOKURKA --- ---
    WOKURKA: KYLLER: Vyřešeno pomocí nástroje Windows Update MiniTool, ve klterém jsem problémovou aktualizaci zablokoval.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NEON5: gratuluji
    NEON5
    NEON5 --- ---
    Zdravím, poslední dobou se mi stává že updaty různých programů na win10 selžou. Hlásí chybu, že nelze odebrat předešlé soubory.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    KYLLER:
    super rovnak na vohejbak
    KYLLER
    KYLLER --- ---
    Já řeším blokaci aktualizací scriptem v plánovači úloh na zastavení a zakázání služby windows update (wuauserv).
    WOKURKA
    WOKURKA --- ---
    Ahoj,
    mám problém s instalaci Update 1909 na Win10 64bit. Samotná instalace update skončí na BSOD. Testoval jsem disk a RAMku a vše v pohodě. Je pravda, že už mám ale starý hw. Jednou se mi podařilo update i nainstalovat, ale po instalaci přestal fungovat síť a další věci.

    Zkoušel jsem zablokovat windows update pomocí msconfig, ale i když je služba vypnutá tak se update stále stahuje a instaluje každý den. Úprava nastavení v plánovači úloh taky nepomohla.

    Nechce se mi dělat instalace celého pc z aktualizovaného instalačního media, když do teď vše fungovalo v pořádku.

    Nevíte jak definitivně zablokovat stahování a instalaci windows update?

    Díky
    PES
    PES --- ---
    IBERIA: Je-li to lokální účet, tak není nastavena neomezená platnost hesla.
    Další věc je nastavení Policy a popř. GPO, kde může být také nastavena max. platnost.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Netušíte někdo, proč mi notebook po roce a půl používání při spuštění hlásí, že systém (windows) požaduje změnu hesla? Od dubna se to stalo už počtvrté. Měla jsem původně normální čtyřmístný kód, teď jsem na sedmi číslech a už je to dost nekomfortní.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    VACA: zkus otevrit ovladaci panel (ten stary, z W7), tam fonty a vypnout ClearType - tim se ujistis ze to je pravdepodobne kombinace ovladace grafiky+cleartype. nasledne bych patral po novym ovladaci grafiky a zkousel to po aktualizaci zas zapnout
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Je nejaka obdobne uzivatelsky privetiva a nejlip kompatibilni alternativa pro Acronis True Image (.tib)?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MILIS: ne. ms dělá velké balíky, kde jsou jakoby celé nové Windows. jsou v tom opravy ale i MyPhone.exe a další chuje. zároveň se odstraní snímání obrazovky atd. nemůžeš si vybrat ze chceš jen část. realisticky ani nemůžeš zůstat na staré verzi.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LEFTY: já jsem si vystačil s task manager a nebo na průběžný sledování zabbix
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam