• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PES
    PES --- ---
    PRAASHEK: Nevím, ale co jsem se kdy potkal, tak ty staré (jak bylo zmíněno 1:1 vnitřní sběrnice do docku) sdílely baterku bezchybně. A i ty novější (USB-C), co jsem viděl, tak DELL i LENOVO jen otočí v tom USB napájení (normálně jde z dokiny do NTB, ale pokud vypadne napájení dokiny, tak ji uživí NTB bez výpadku - resp. "vyjednají" si to dřív, než jim zdechnou interní kondenzátory)...
    OTZ
    OTZ --- ---
    PRAASHEK: ne, pokud vypadne proud, napaji se dokina (dokovaci stanice pro notebook, od vyrobce, ne ta pro ty hdd) z baterie ntb. stejne tak cokoliv, co je zapojeny do usb primo na ntb nebo dokine (a usb port to standardne - tj 5V/1A) utahne). ad 2. jednoduse - cim bliz ke zdroji / sbernici / cpu mas to medium, tim rychlejsi je prenos. plus znovu, v pripade vypadku 230V site to zustane napajeny z baterky, pokud mas ntb. nastuduj si to poradne ;)

    ad puvodni dotaz, windows nejspis po vypadku / opetovnem pripojeni media provedly automatickou kontrolu media a obnovenou strukturu slozek ti vyplivly do noveho adresare.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PES:
    OTZ: většina dokovacích stanic a kvalitních usb hubů je externě napájená, tudíž v případě výpadku proudu to stejně zdechne. ten usb hub v mém monitoru JE napájený a troufám si i tvrdit, že kvalitní - určitě se vyrovná těm lepším napájeným usb hubům/usb dokinám, které se dají koupit. mám dojem, pánové, že se snažíte "radit", ale nějak nevidím moc erudice v tom, co píšete a hlavně - na tohle jsem se neptal


    OTZ
    OTZ --- ---
    ..ale pokud mas ten exterak "napevno" tzn. spis na domaci zvetseni ulzoiste, vyplati se spis tohle. disku 2,5 nebo 3,5 si pak muzes koupit libovolne mnozstvi

    DIGITUS USB 2.0/eSATA dokovaci stanice pro 2,5"/3,5" SA | Mironet.cz
    https://www.mironet.cz/...itus-usb-20esata-dokovaci-stanice-pro-25quot35quot-sata-dual-hdd+dp127830/

    nebo

    AXAGON ADSA-ST DUAL HDD - Externí dokovací stanice | Alza.cz
    https://www.alza.cz/...YARIsAADIx9wH4oq4EgAekZ7xdwDbBvy8VrhJNXIu2sm1RT4D_XE2_x9uKLhLAu8aAgRwEALw_wcB

    (eSATA je porad rychlejsi nez USB2)
    OTZ
    OTZ --- ---
    PES: a to taky
    OTZ
    OTZ --- ---
    PRAASHEK: v dokovaci stanici starsich typu ntb, treba Dell Latitude, jsou konektory v podstate 1:1 natvrdo nadratovany a propojeny na zakladni desku / sbernice, nejde to pres X prevadecu a prekladacu. pokud nemas dokinu, kvalitni USB hub s ext. napajenim (opet zapojenej primo do USB portu pocitace, kterej vede primo na sbernici).
    PES
    PES --- ---
    PRAASHEK: V dokině to obvykle udrží při životě baterie NTB, v monitoru to chcípne bez korektního uzavření, když vypadne ten proud..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OTZ: tato informace má pro mne cenu zlata. btw jaký je rozdíl v "dokině" a usb hubu v monitoru?
    OTZ
    OTZ --- ---
    PRAASHEK: timhle zpusobem mit pripojenej exterak je jak drbat se levu nohou za pravym uchem..ext. disky ad. kriticky zarizeni je nejlepsi mit primo v usb portu na PC / dokine.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ANDREJKA: to je osobni PC nebo pracovni? ucet mas domenovej nebo lokalni? neprobehla aktualizace ovladace wifi, kterej to poslal do kopru?

    vypni to, pri zapnuti mackej F8, pust si nouzovej rezim, idealne bez site, a ve spravci zarizeni vrat posledni zmenu ovladace na wifi. plus dej kontrolu systemovyho disku, a (kdyby byl nutnej reinstall windows nacisto) pro jistotu si zazalohuj svoje dulezity data, pokud je mas na C: v user profilu a ne nekde na D:. a dej si (zalohovani a obnova) vytvorit disk pro opravu systemu, pripadne pokud mas instalacni medium, da se system opravit z nej.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ještě jsem si teď vzpomněl, že včera byl asi půlminutový výpadek elektřtiny. disk je připojený do notebooku přes USB-hub v externím monitoru. takže když to zhaslo, ntb jel dál, ale disk se samozřejmě vypnul. ale netuším, jestli se to stalo včera nebo někdy během posledních pár dní, kdy jsem do movies asi nelezl (všiml jsem si toho až dneska).
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    PRAASHEK: tuším za tím IE
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    stala se mi divná věc;
    na externím usb disku (který mám ale permanentně připojený) se mi adresář "Movies", ve kterém mám hromadu filmů a který byl umístěn přímo jako "h:\Movies\" sám od sebe přemístil do "h:\msdownld.tmp\Movies\". Jak se taková věc stane a proč?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANDREJKA: z prikazoveho radku muzes spustit total commander napriklad
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    RAINBOF: Jak, prosim te? Prikazovy radek je nad muj level.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANDREJKA: misto bodu obnovy nastartuj prikazovej radek a udelej si misto
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Windows 8.1, vcera automaticka aktualizace (nevim, zda souvisi), dneska mi neslo wifi pripojeni, po restartu tvrdil, ze wifi adapter je zakazan, tak jsem ho povolila, pak zase, ze k siti je povoleno jen manualni pripojeni, vratila jsem na automaticke, pak prestalo fungovat vsechno, tak restart, ale ten se zasekl, musela jsem restartovat vypinacem a od te doby vsechny restarty (natvrdo, jinak to nejde) konci nemoznosti prihlasit se, nebo se prihlasim a pak nejde dostat se na plochu, nebo jsem i na plose, ale nejde na nic kliknout, proste vubec nijak se nemuzu dostat dovnitr. Obcas mi to nabidne obnovu systemu ci co, ale tvrdi to, ze neexistuje zadny bod obnovy, popr. ze na castecne obnoveni (bez bodu obnovy) neni dost mista na disku. Neco, co muzu zkusit? Diky.
    WOKURKA
    WOKURKA --- ---
    WOKURKA: KYLLER: Vyřešeno pomocí nástroje Windows Update MiniTool, ve klterém jsem problémovou aktualizaci zablokoval.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NEON5: gratuluji
    NEON5
    NEON5 --- ---
    Zdravím, poslední dobou se mi stává že updaty různých programů na win10 selžou. Hlásí chybu, že nelze odebrat předešlé soubory.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    KYLLER:
    super rovnak na vohejbak
    KYLLER
    KYLLER --- ---
    Já řeším blokaci aktualizací scriptem v plánovači úloh na zastavení a zakázání služby windows update (wuauserv).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam