• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Nazdar, řeším drobný svízel. Dostal jsem za úkol přehodit vnitřnosti jednoho 12++ let starého PC - disk odešel loni, takže je tam nové SSD, ale teď přišlo na řadu vyhodit CPU, MB a zvýšit RAM. Původní systém je na Intelu, první generace i3, já tu teď mám z jiného projektu AMD A6 Raven Ridge.

Problém je, že Win7 nenaběhnou korektně bez driverů nové desky a/nebo procesoru. Druhý problém je, že nové drivery mě to nenechá nainstalovat ani před přehozením HW, ani po během pokusu o opravu systému.

Co s tím? Celan install a přetahovat složky vytvořené uživatelem bude peklo, protože je to všechno všude =/
    L4MA
    L4MA --- ---
    MVEK: taky tak, na jare to samy.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Dva počítače s Win 10 Pro se mi nepřestavily z letního na světový čas, přitom je zaškrtnuto, aby to dělaly a jsem ve správném pásmu. Akorát se čas srovná až periodickou kontrolou na serveru, nebo ručním vynucením.

Je ještě někde nějaké nastavení, které na to má vliv? Mám Win v angličtině, ale pokud se nepletu, mám nastaveno, že jsem v ČR.
    JIMX
    JIMX --- ---
    zajímavý, že po smazání staré zazálohované instalace, se mi ve výsledku cca 10GB místa na disku dokonce uvolnilo :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak přes to ruční spuštění aktualizace už mám 20H2, tak super :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX:
    Tak jsem se dneska rozhodl, že si aktulizuji FW na routeru... Nakonec jsem to odlozil. Delat to v patek vecer v nouzovem stavu neni nejlepsi napad :D
    JIMX
    JIMX --- ---
    PES: já jsem střelec, mám před sebou kdyžtak celej víkend, abych to rozchodil ... :-D
    PES
    PES --- ---
    JIMX: Zazálohovat disk (image), stáhnout si instalační ISO nejnovějších Win10 a natvrdo pustit aktualizaci :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    aha, tak jsem na stránkách lenova našel, že mám spustit ručně Update Asistenta a aktualizovat přes něj :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX:
    zkusit se zeptat na supportu výrobce?

mě to taky chvilku psalo na poskládaném PC z roku 2012, ale ne déle než měsíc...
    JIMX
    JIMX --- ---
    ... a mám takovej pocit, že žena na mým předchozím lenovu, který je tedy cca o další 3 roky starší, už tu 2004 má ...
    L4MA
    L4MA --- ---
    JIMX: ja na domacim PC preskocil 1909, a nabyl jsem dojem ze mi to na 1903 nedorucej. Updatnul jsem manualne, a pohoda.
    PES
    PES --- ---
    JIMX: Dlouho... stejné mi svítí na jednom postarším HP ProBook (možná se 2004 či 2010 ani nedočká - staré "krámy" prostě M$ řešit nebude, protože už když se rozhodl udělat/tlačit jen "jednu společnou verzi Windows 10", tak bylo jasné, že to stejně jako nikdy předtím nedokáže udržet konzistentně - asi by měli méně starostí, kdyby pro takové stroje dále udržovali alespoň bezpečnostní aktualizace pro W7 pro všechny a W10 si nechali jen na ty nové - předpokládaje, že stroje s W8 ty W10 zvládly prakticky všechny)
    JIMX
    JIMX --- ---
    KOC256: Hele ani imho ne ... mám asi 3 roky starej notebook Lenovo E470, intel i7, nějaká mobilní nvidia, ssd, bt, rtl wifi a eth, čtečka otisků ... žádná exotika
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX:
    máš nějaký šílený HW? Nějak si říkám, jestli se ještě budou fokusovat na HW, který nedokázali vyřešit do dneška a nyní se spíše už budou fokusovat na aktuální verzi...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Jak dlouho myslíte, že budu ještě čekat na 2004? ... furt mi ve windows update svítí "Aktualizace Windows 10 z května 2020 je na cestě. Až bude pro vaše zařízení připravená, zobrazí se dostupná aktualizace na této stránce." :-(
    PES
    PES --- ---
    MA747: To by vyřešilo zmíněné přeladění (nové naladění), což nezabralo...

ROBIN_SNNS: Vida, Intel vydává nové ovladače grafiky mimo jiné i kvůli poslední (říjnové) aktualizaci Windows. Takže bych zkusil odinstalovat ten DVBViewer, ovladač té karty, přeinstalovat ovladač grafiky (nejnovější od výrobce karta a ne ten z WinUpdate), pak vrátit ovladač karty i DVBViewer a zkusit - pokud pojede, vypnul bych ještě pak pro jistotu automatické aktualizace ovladačů HW...
    Intel vydává aktualizované ovladače pro Windows 10 s říjnovými aktualizacemi – Živě.cz
    https://www.zive.cz/...-ovladace-pro-windows-10-s-rijnovymi-aktualizacemi/sc-3-a-206594/default.aspx
    MA747
    MA747 --- ---
    ROBIN_SNNS: https://www.iprima.cz/prijem-tv-signalu/vyluky-vysilacu
    Nemůže to souviset s: Den: 22.10.2020, Čas: 00:00 - 06:00, Důvod: přechod technologie vysílačů na DVB-T2?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    PES: Díky vyzkouším.
    PES
    PES --- ---
    ROBIN_SNNS: Spíš došlo k nějaké aktualizaci ovladače grafiky anebo rozstřelení ("aktualizace"/"vylepšení") akcelerace videa (D2D/D3D/DirectX apod.)... Někdy pomůže vrátit ovladač grafiky na předchozí verzi anebo "přerazit" ovladač z Win10 ovladačem přímo od výrobce počítače/notebooku/grafické karty...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam