• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KEL: Tak do dneska na servery u nas ICTckari instaluji FAR manager. Takze pro me to neni ani tak vzpominka jako realita :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: to jsme nedělali, ale pájel jsem si křížený ethernet, protože jsem měl jen rovný. Tak jsem uprostřed odholil izolaci, přecvakal štípačkama a páječkou spájel do crossu
    KEL
    KEL --- ---
    KOC256: ale ty barvy byly stejně krásný :)

KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX: A co sitovani PC pres paralelni kabel a spojovani pres Norton Commander. A pak celonocni presun par stovek megabajtu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PETER_PAN: jojo, GTA2 na 58 disket. Balili jsme to po 1.2MB, protože když disketa hodila chybu, pustili jsme na ni checkdisk (který chtěl trochu volného místa), defragmentaci a pak v 99.9% fungovala
    KEL
    KEL --- ---
    KOC256: že tě to překvapuje hele :) Ale zase se člověk dozví pár zajímavých věcí, například Double Commander jsem neznal. A já se zavázal, že budu od reinstalace používat co nejvíc nativních, open-source a legal řešení, tak se mi to hodí do krámu.

PS: winrar je zlo i zvlášť když děláte na macu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN: Ten zdrojak je snad o 10 let starsi nez GitHub. A kdo v roce 199x pouzival verzovaci systemy?

Jako me to tu prijde jak na nyxu :). Napisu neco co proste tak je a kazdy musi prijit se svoji davkou chytrosti :).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: zdrojak by se měl posílat jako link na github, nebo jiné repo.. má tam vůbec version control?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PETER_PAN:
    Co ten double commander umi lepe?
    PES
    PES --- ---
    Anebo obdobný počet instalaček Win95 v HD formátu 3,5" FDD...
    PES
    PES --- ---
    PETER_PAN: Jo, zvláště když na disketě č.39 to zahlásilo chybu čtení sektoru a bylo to celé v p...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Skvely a open-source Double Commander, lepsi nez Total, v EN/DE i v CZ mutaci, ktery je mozny pouzivat i jako portable - ma nativni podporu nejen 7zipu. Rozbalovat umi samozrejmne i rar a vsechny ty dalsi magoriny.

Jee, pamatujete na ARJ? Takove ty vypecene hry na 40 disketach, co se dopoledne kopirovaly na HDD, pak hodinu rozbalovali, pak 2 hodiny instalovali a pak to slo na 486 moc pomalu?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX:
    Ale já s tebou plně souhlasím.

Specifické formáty mají smysl v místech kde někdo přesně ví co dělá. Třeba při archivaci je vhodné 7z použít, protože je sice pomalý, ale má výtečný kompresní poměr. Ale u BFU to smysl nemá, právě z důvodů, které tu zazněly...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Teda, že tu rozpoutám takovouhle diskuzi tím, že si postesknu, že je demence instalovat winrar pro bfu, když wokna umí sama od sebe zip ... to jsem fakt nečekal ...

RATTKIN: bavím se tu celou dobu o bfu, ten fakt nebude posílat nic, co by při kompresi ušetřilo 5 giga ... zase to neeskaluj do nesmyslnejch scénářů ...
    KOC256: tak samozřejmě, pokud jsi zvyklý a víš, že to funguje, tak proč ne ... já se tu fakt nechci hádat, kdo co dělá jak líp nebo hůř ... já jsem si sakra jenom posteskl nad tím, že musím furt jak blbec BFU kolegyni rozbalovat nějaký posraný RARy, který jinej BFU vyrábí bez rozmyslu jenom proto, že mu nějakej polodementní ajťák kdysi nainstaloval winrar ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MELOP:
    BTW: banka když mi posílá něco v ZIPu, tak je to zaheslované a heslo mi jde jiným kanálem... Tedy diametrálně jiná situace...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MELOP:
    Pokud nechceš diskutopvat, ale jen plácat, tak to běž dělat jinde...

MELOP
    MELOP --- ---
    KOC256: Ne, opravdu nevíš o čem mluvíš.
    Nejlepší tedy bude, když zajdeš do své banky, zrušíš konto a vrátíš kartu(y) atd. a jako důvod uveď že jsou úplně blbí, protože používají souborovou kompresi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES: Ale to vsechno je v poradku.
    Ja tu ale popisoval jednu jedinou trivialni situaci kde v KONKRETNIM pripade to bylo jen srani navic na obou stranach.
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Tak já třeba používám 7-zip, ale mám nastavené výchozí balení do .zip (tedy slušně) a obvykle to řeší hlavně problém "více souborů + adresářová struktura" anebo když posílám nějaké "binární" soubory. Hesla tedy dávám na věci jen citlivé (to stejně pak řvou antiviry, že to nemohou prověřit :-))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX:
    To jsou vsechno teoreticke moznosti. Ale vsichni tu predpokladate nejake teorie. Pokud v ramci daneho prostredi jsem zvykly leta fungovat a mam presne osahane co co dela, tak jsme uplne jinde.

Dalsi teoreticka moznost je, ze mi tech zdrojaku posilal 50 souboru. Ano to by taky TEORETICKY bylo lepsi poslat jako balicek. Ale opet je to jen teorie, protoze ten soubor mi posilal jeden.

Tedy jak pisu, MELOP mel asi jen spatny den a potreboval si bezduvodne do nekoho kopnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam