Jinak to o cem se bavite - ze Visty byli nejlepsi a XPcka taky.. To mi prijde ze je spis znamka doby nebo nejakyho ujetyho vlaku - dneska je cely IT uplne jinde (jestli se to hnulo dobrym nebo spatnym smerem je na jinou debatu), ty systemy jsou uz v podstate nepouzitelny z principu - ty ukoly co od toho uzivatele dneska potrebuji a ocekavaji, to uz proste nezvlada - at jde o bezpecnost nebo funkce...
Treba s tou pitomou Cortanou - telefony a vlaste uz i nejaky pitomy lustry atd. sevuz dneska ovladaj tak, ze na to mluvi a taky se to dost pouziva, ale desktop by to z nejakych vyssich mravnich principu mel mit zakazany? Vzdyt je to nesmysl...
Ze tam neco nejde jednoduse vypnout - to je taky jen dobre - 99% lidi se v tom vrtat nechce a neumi. Ten kdo jo, ten to nakonec zrocna u widli dokaze..
Jasny ze jde vymyslet tisic veci co je s Windows spatne, ale vycitat tomu ze to ma updaty, nebo ze jedna ze stovek funkci a sluzeb co tam nekde v pozadi bezi nejde jednim klikem vypnout mi prijde uplne mimo.