• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GIOMIKY: nevím, jsou lidi, co si to pochvalují, jsou firmy, co to preferují. Každý zboží má svýho kupce, jak se tak zpívá :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KID_MCHUTT: ok, no aai by to nejak slo, jak rikas... ale asi ne na vlastni infra ... jinak jako asi webovej excel proc ne, ale moc dobre se mi s tim nepracuje... navic mam pocit, ze excel jednou koupis v krabici a mas vystarano.. tyhle mesicni platby jsou vyhodny kratkodobe a pri castem pouzivani, ale dlouhodobe by clovek mohl mit excel 2003 s addonem pro xlsx a houby by se stalo... ale to by bill nemel z ceho platit alimenty
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ROLAND: já se online MS office snažím vyhýbat, vždycky se u toho vztekám :) offline v práci jedu instalovaný office 365, online jak v práci, tak doma google suite (výjimka jsou samozřejmě dokumenty, které tam nesmí z nějakého důvodu přijít)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KID_MCHUTT: Jen na to ovládání si u toho google nějak nedokážu zvyknout. Ale obecně mi přijdou tedy užitnější než online office od MS. Kdy jsem kolikrát musel ještě řešit koncovku.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ROLAND: jj, Google sheets toho umí víc než webový excel
    GIOMIKY: ten jsem nepřipojoval na DB, možná to jde vůči nějakému konektoru něčeho v Azure/Dockeru. Makra tam jdou, specificky se ptají, jestli je povolíš (to samé google sheets)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    GIOMIKY: upřímně bych se divil, kdyby jo. Přeci jenom to může bejt jednoduchej security breach.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KID_MCHUTT: Trochu se ztrácím s tím Goffice? To je třeba excel a word co je na tom googledrive? Nebo je to ještě úplně něco jiného?
    A o tom že ty webové věci umí méně vím. Ale nejsem advanced user, takže mi to nevadí.
    Do doby než se pokusím otevřít nějaký excel který má v sobě nějakou tu funkci.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KID_MCHUTT: No ja mel na mysli tu webovej vec... tam snad nefungujou ani makra, ne?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GIOMIKY: ODBC jim funguje celkem dobře, měl jsem to rozchozené proti MS SQL (ale je pravda, že s ničím jiným jsem to nezkoušel)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KID_MCHUTT: Nedej boze, ze by jsi se chtel s Excelem napojit na databazi.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ROLAND: o365 v browseru jsou lepší než goffice - dokud třeba nepotřebuješ v tabulkovém editoru některé formátovací funkce - pak zjistíš, že browserový excel umí cca půlko toho, co instalovaný excel z balíku - a goffice to zvládnou...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JIMX: Jo předtím jsem jel také 2007 ale něco mě pak táhlo na 2010 a nevím už co. :)
    No a na emaily já si tehdy mohl vybrat buď pojedu přes Squirrel na webu a nebo Outlook doma.
    Jako W10 mají nějaký free email klient, ale nějak se mi ho nedaří aktivovat, pořád je tam někde nějaký problém se přihlásit. Přihlásím se a nic. Klinku na položku a řekne že nejsem přihlášený.
    A navíc nějakou poslední dobu nemůžu použivat klasicky doručenou poštu outlooku jako jsem byl zvyklý, ale musím mít vytvořený extra pod oddíl emailu. Takže jako bych měl dvě schránky. Je to kvůli nějakému zabezpečení na tom serveru co se změnilo. Ale v tomhle už se bohužel nevyznám.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ROLAND: Já dodneška používám Opice 2007 a nevidím důvod upgradovat ... snad mi ještě pár let poběží ... kdyžtak holt ty Libre no :-)
    Jinak čistě na emaily používám už léta Thunderbird; už asi 20 let a neměl jsem s ním nikdy žádný zásadní problém. Zkoušel jsem i různé jiné, ale nic už mi pak nepřišlo tak dobře udělané jako právě TB.

ONEHEART: co to prosímtě znamená mrcasit s desktop officema? Nainstaluješ, funguješ ... do doby než měníš počítač ... aspoň tak jsem to měl vždycky já :-) ... naopak občas se mi stane, že potřebuju něco napsat offline a nevím jak dobře to mají O365 vyřešeno, aby fungovaly.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KOC256: jasny, ja (jako soukroma osoba) i my (jako firma) to mame prave vsechno na Gsuite, takze jsem docela zdatne ztratil prehled o jinych ekosystemech (o MS suite samozrejme vim ale vic nic).
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ONEHEART: Pokud máš neustálé připojení k netu a nebo nemáš delší výpadek pak jo.
    Já chci možnost i oflline. Ale pro mě je prostě ta cena za rok drahá. Pokud bych to používal k byznysu tak pak ok. Prostě ten program by se měl užitně také zaplatit. Jinak je to vyhazování peněz což jako člověk který musí otáčet každou korunu si nemůžu dovolit.

IE 7 nebo tak něco já s tím neměl problém jen sem tam něco u některých web aplikacích.

No že by MS obšlehnul domácí ukoly od Applu? Tím bych si asi tak jistý nebyl zda to nebylo naopak. ;)
    To ještě ani iPhony neexistovali. :)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    ROLAND: jasne na pohled se to zda drahy ale zase vem si ze rady mas za nejakych $80/rok plne funkcni office, kterej ti bude fungovat z jakehokoliv zarizeni, kde se prihlasis relativne dost plynule z browseru, 1TB cloud (levnejsi nez G, rychlejsi).
    Ano, jsi otrokem subscription modelu, ale takhle s odstupem musim rict, ze to za to sroji, ze se clovek konecne nemusi mrcasit s desktopovyma Office.
    Ja nevim jak vy, ale mne nikdy zadna verzems office nebyla dobra a nefungovala nejak bez obstrukci.
    Proste mam pocit, ze se MS konecne naucil ty veci delat trochu lepe a funkcni, win10, o365, onedrive Dokonce i ten Edge (ac ho nepouzivam krom pdf na nic protoze fuckoff adobe) funguje jak moderni prohlizec. Rychle a plynule. narozdil od IE kterej mne osobne nefungoval doslova nikdy.

Dobre MS vobslehnul domaci ukoly od Applu :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KOC256: Také ten kalendář s úkolovníkem, i když dnes už vlastně pro mě už taky k ničemu. Ještě když jsem měl HP iPad s WM6.1? Tak to mi opravdu vyhovovalo a líbilo. Jednoduché, přehledné, nic nehledáš k doinstalování, jen nastavíš, synchronizuješ a jedeš.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    OTZ: No jo Thunderbird to mi něco říká. Vyhrál tehdy Outlook. :) Jinak klientů je docela dost, ale nepamatuji se které jsem zkoušel. Třeba tuším Pegasus?

Stejně jako když jsem hledal náhradu za pro mě oblíbený IE7? nebo 7.5? Tedy poslední verze u které nepřetékal pamětový buffer a než to najelo směrem na Edge. (předtím to byl tuším Netscape?) Tehdy mě zaujal i Lunascape co má v sobě všechny tři enginy. Nakonec přeci jen vyhrál FF nad Operou.

Tak jsem si to zjišťoval a jo je možné je používat na Linuxu. Jen mě tam mate to nainstalovat office a taky účet na MS protože Windows. Tak mě to znejistilo. A že současné některé weby tě třeba z WinXP na sebe nepustí. Když jsem zkoušel stáhnout ovladače u jednoho počítače tak mi ty stánky napsaly nekompatibilní OS a jiné zase prohlížeč. A musel jsem hledat verzi FF která na XP půjde nainstalovat a bude fungovat i na tom webu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ:
    No Vždy asi záleží jak to používáš - ano už se opakuji.

Ale prostě napsat, že Outlook nahradíš Thunderbirdem... No pokud to používáš jen jako hloupého mailového klienta tak jo. Pokud to ale používáš v rámci workgroupy s Exchangem, tak je to úplně jiná liga a v podstatě nenahraditelná. Leda bys akceptoval ztrátu efektivity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam