• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    SWIST
    SWIST --- ---
    Jen pro info - úspěch, už běžím na Win10.. Díky oběma.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Tak díky moc všem za radu, z těch Win8 bych si asi brzy hodil mašli.. :D
    WENTOLINE
    WENTOLINE --- ---
    SWIST: Ano, tak to jsi bootoval v režimu UEFI, což je rozhodně lepší...
    SWIST
    SWIST --- ---
    WENTOLINE: Jo, to bude ono.. Ten oddíl GPT to chtělo.. Tak asi vyřešeno, díky.
    WENTOLINE
    WENTOLINE --- ---
    SWIST: ono totiž záleží v jakém režimu tu instalačku nabootuješ, jestli v režimu Legacy (pak to chce oddíly v režimu MBR), nebo v režimu UEFI (pak to chce oddíly v režimu GPT) - proto když všechny oddíly zrušíš a vytvoříš znovu, vytvoří se v požadovaném režimu a instalace se spustí v pohodě...
    JOPS
    JOPS --- ---
    SWIST: vsechno to smazni z toho disku. To jsou ruzne pomocne a recovery partition. Posli to do pryc.
    SWIST
    SWIST --- ---
    JOPS: Já právě tak nějak předpokládám, že by se tam nemělo dát cokoliv posrat.. :D Není to poprvé co to reinstaluju, ale jindy to šlo v pohodě.

    Všechna důležitá data jsem vytáhl a hdd naformátoval. Jen tedy při instalaci (nebo s klasickými nástroji) můžu operovat jen s oddílem kda byla data. Jsou tam ještě asi další 3 oddíly s OEM Win8, nějaké věci od Lenova (hádám), a ještě něco.. Ale to by taky nemělo mít vliv a nechce se mi do toho úplně moc hrabat.. I když mne taky napadlo, že to naformátuju všechno a komplet... :D

    Že by to bylo v háji po HW stránce se mi nezdá, ntb je sice dost starý (cca 10let?), ale Win8 jsem na něj včera nainstaloval v pohodě.. Zkusím vyměnit tu flashku, ale to mi pak nejde do hlavy proč by to nemělo jít pomocí toho MTC z nainstalovaných Win.
    WENTOLINE
    WENTOLINE --- ---
    SWIST: Pokud na daném PC jednou byly aktivované Win8, tak se aktivují automaticky Win10 i pokud při instalaci zadáš, že nemáš licenční klíč, jen musíš vybrat stejnou edici. Chyba při instalaci s tím němá co dělat... Aktivace probíhá až po nabootování Windows a připojení k síti.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SWIST: kdyz nabootujes z usb a jedes instalaci, tak predpokladam, ze tam vidis HDD a nejake partition. Vsechno co tam je, tak smazat (predpokladam, ze to nekde mas zazalohovane) a pak spustit instalaci.

    Tam se podle me nic moc zkurvit neda. Pokud to bude litat do erroru, tak je vetsinou neco v prdeli po HW strance. Bud shitovsky flashdisk, nebo v pici RAM :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    JOPS: To mi sedí, oboje je home.. Takže problém bude asi někde jinde, odpoledne sem hodím tu hlášku co mi to vypíše když chci instalovat z nabootovaného USB, to asi řekne víc.
    Každopádně díky.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SWIST: klic by mel fungovat, jenom ti musi sedet verze HOME / Professional
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim, jde je ještě nějak udělat upgrade z Win 8.1 na Win 10? Mám ntb s OEM Win 8.1, kdysi jsem si udělal free upgrade na Win 10... Ntb je už tedy docela starý, systém jsem mněl trochu nakopaný a poslední update win mi to dojebal úplně..
    O víkendu jsem udělal zálohu s tím, že to přeinstaluju - někde jsem se dočetl, že by na Win 10 mohl fungovat licenční klíč z Win 8..

    Zkoušel jsem dva postupy - instalace Win 8 ze skryté partition na disku a update pomocí Media Creation Tool. Ale v okamžiku kdy by mněla začít samotná instalace, mi to vyhodí chybovou hlášku ve smyslu že instalace byla ukončena a nemohla proběhnout. (bez nějakého chybového kódu)
    Druhý pokus byl vytvoření si, zase pomocí MCT, instalační USB a nabootovat instalaci z ní - tam mi to už vyhodí víc určitou chybu a to něco ve smyslu že disk má být v nějakém formátu - nevzpomenu si teď přesně jaký, zítra to sem kdyžtak dopíšu - ale nebyl to NTFS..

    Nebo to nemá cenu řešit, protože klíč z Win8 nebude fungovat?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PES: píšou, že je to ve vývoji, tak uvidíme
    PES
    PES --- ---
    ZBYNEK: Za jak dlouho se to VB naučí?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ZBYNEK:
    XSOFT:
    diky & sorry, jsem cilckbait vulnerable... po precteni clanku jsem si pomyslel, ze bych nemel byt tak povrchni
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GIOMIKY: Nakopat debilního pisálka za clickbaitovej titulek. VirtualBox se naučí emulovat/virtualizovat TPM a W11 budou fungovat.
    PES
    PES --- ---
    TOOMIX: v update složce smazat (zatím) v \Sources\ soubor appraiserres.dll
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    GIOMIKY: ... njn, byl update u MS, si clovek musi pockat na update u Oracle ... kolobeh zivota.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    TOOMIX: Nevim, co si o tom mam myslet. Wokna pouzivam predevsim ve virtualu. Tohle je velice neprijemny a nepretelsky krok.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Microsoft ztížil testování Windows 11, systém už nepoběží ve VirtualBoxu – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/microsoft-ztizil-testovani-windows-11-system-uz-nepobezi-ve-virtualboxu/sc-3-a-212374/default.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam