PES: To není bohužel problém jen M$. Tahle rostoucí demence tak nějak začala mobilní platformou a rozšířila se těžce do stolní. (Alespoň se mi to tak jeví)
Ale taky mi to hlava nebere, já se obvykle snažím doladit to tak aby to co nejvíce uživatelům-hráčům vyhovovalo a ne aby měli programátoři apod. výdělky a vykazovali že vykazují nějakou pracovní činnost, která mi v posledních letech přijde absolutně zbytečná. Ale hlavně že makají a vykazují nějakou činnost aby měli místo a plat.
Legrační pozorovat některé pokusy kdy s jedním novým updatem se změní vizuál tlačítek a pak z další aktualizací se vrátí zpět. Asi se to zjevně herní komunitě nelíbilo.
Ale obecně mi přijde že většina vývojářů na komunitu sere z vysoka, hlavní je když to sype. A když ne, tak se to ukončí jako neperspektivní. (lol, když si vzpomenu třeba na petici třeba na Jupitera 2 a následný KS)
Nejlíp to má vyřešený google, aby se něco změnilo, tak buď musí nastoupit banda právníků a nebo by těch uživatelů muselo remcat tak obrovské množství jinak je to nezajímá. A stěžovat si můžeš tak leda botovi. Který ti něco přislíbí že pořeší a dá ti správu a dva měsíce v čoudu a nic se neděje. Není žádný problém. Ovšem když tebe chytne že se mu něco nelíbí, tak tě okamžitě uřízne, nebo se o to snaží.
A MS si může dovolit tyhle bejkárny, protože má monopol. Linux krásně drží v šachu a i sám Linux se drží v šachu protože neexistuje nějaká opravdu rozumná unifikace která by byla použitelná pro běžného uživatele a na které by se v klidu daly hrát Windows hry. To že většina je kancl a korporace. Není to co může věci dát do pohybu.
Pokud prostě se objeví použitelný Linux na kterém se budou dát plnohodnotně hrát Windows hry, tak ti říkám že v tu chvíli se začnou věci dávat do pohybu. A MS se to bude snažit klasicky právně blokovat a když se mu to nepovede, tak začne padat. Tak jako se mu to stalo na mobilních platformách. I když tam stejně za mě nějaká velká konkurence není. A že jsem měl WM6.x opravdu rád.