• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    PES: To není bohužel problém jen M$. Tahle rostoucí demence tak nějak začala mobilní platformou a rozšířila se těžce do stolní. (Alespoň se mi to tak jeví)
    Ale taky mi to hlava nebere, já se obvykle snažím doladit to tak aby to co nejvíce uživatelům-hráčům vyhovovalo a ne aby měli programátoři apod. výdělky a vykazovali že vykazují nějakou pracovní činnost, která mi v posledních letech přijde absolutně zbytečná. Ale hlavně že makají a vykazují nějakou činnost aby měli místo a plat.

    Legrační pozorovat některé pokusy kdy s jedním novým updatem se změní vizuál tlačítek a pak z další aktualizací se vrátí zpět. Asi se to zjevně herní komunitě nelíbilo.

    Ale obecně mi přijde že většina vývojářů na komunitu sere z vysoka, hlavní je když to sype. A když ne, tak se to ukončí jako neperspektivní. (lol, když si vzpomenu třeba na petici třeba na Jupitera 2 a následný KS)
    Nejlíp to má vyřešený google, aby se něco změnilo, tak buď musí nastoupit banda právníků a nebo by těch uživatelů muselo remcat tak obrovské množství jinak je to nezajímá. A stěžovat si můžeš tak leda botovi. Který ti něco přislíbí že pořeší a dá ti správu a dva měsíce v čoudu a nic se neděje. Není žádný problém. Ovšem když tebe chytne že se mu něco nelíbí, tak tě okamžitě uřízne, nebo se o to snaží.

    A MS si může dovolit tyhle bejkárny, protože má monopol. Linux krásně drží v šachu a i sám Linux se drží v šachu protože neexistuje nějaká opravdu rozumná unifikace která by byla použitelná pro běžného uživatele a na které by se v klidu daly hrát Windows hry. To že většina je kancl a korporace. Není to co může věci dát do pohybu.

    Pokud prostě se objeví použitelný Linux na kterém se budou dát plnohodnotně hrát Windows hry, tak ti říkám že v tu chvíli se začnou věci dávat do pohybu. A MS se to bude snažit klasicky právně blokovat a když se mu to nepovede, tak začne padat. Tak jako se mu to stalo na mobilních platformách. I když tam stejně za mě nějaká velká konkurence není. A že jsem měl WM6.x opravdu rád.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    PES: tobe to porad nedochazi ze jo? M$ je "koncak" u prdele... Ten widle doma mit bude protoze je ma v praci a je na ne zvyklej a stejne mu je prodaj s OEM.. A detem na tom jedou dobre hry.

    a v praci je to poreseny... protoze MS Server je vetisnou celkem pricetnej a end user desktopy stejne spravuje korporat kterej ty dulezity veci nastavi bud primo do image nebo pomoci politik a nikam jinam endusera stejne nepusti :)

    a prachy M$ dostane tak jako tak... :)
    PES
    PES --- ---
    DANIELSOFT: Dost tragédie, když OS přestává umět věci, které často uměl už v době 9x/2k + je třeba ho dopovat haldou dodatečných cizích aplikací, které to nahrazují...
    ... prostě u M$ se dá (opět) říct, že vytlačili těžký nedodělek, který možná budou dolepovat častěji, ale proč by tohle museli uživatelé trpět a navíc za to ještě platit?
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    SUNBEAM: viděl jsem někde nalinkovanou nějakou third-party aplikaci která tyhle věci řeší, ale už si nepamatuju kde, možná zkus googlit
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    pár věcí, které mi chybí/vadí ve win11 oproti w10 je osekaná funkcionalita hlavního panelu.

    byl jsem zvyklý mít okna i s popiskem a vedle sebe.
    nevyhovuje mi mít okna od jedné appky scuknuté pod jednou ikonou, je to pro mě krkolomné. klik navíc a občas se to blbě zobrazuje

    dále bych uvítal možnost menšího hlavního panelu, je zbytečně vysoký ačkoliv ikony jsou velikostně ok. zbytečné místo pod a nad ikonami

    a pak na druhý panel na druhém monitoru je trochu jiný, než byval, chybí mi tam hodiny. ve w10 se tam zobrazovali věci vpravo v rohu. w11 tam nic nemají.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Zrovna dnes to na mě win vybalily :) Ale asi počkám:)

    PES
    PES --- ---
    KOC256: Jen aby nemizely ty "zásadní" funkce a balast různých pozlátek se naopak nehromadil...
    ...ale já se obávám, že to na prostě je jen ještě ne úplně přiznaná cesta k debilizaci Win na straně koncových uživatelů s tím, že by se to mělo postupně stát OSaaS a de-facto jen runtime terminálové stanice (a vlhké sny každého finančního managora o předplatném za všechno a na všechno)...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Podivejme se na to s nadhledem.

    Treba to je snaha o snizeni slozitosti. Proc ne?

    Kdyz mi nekdy pred peti lety zmizely z Outlooku tri nejake funkce byl jsem nasrany, ale cely internet po tom ani nevzdychl. Ani tu v Office auditku nikdo poradne nevedel o cem mluvim. Takze i kdyz me to stvalo, tak to limitne pro 100% lidi byla jen dalsi zeslozitujici volba…

    Takze se snazim na to divat vzdy s nadhledem a ne jen z oohledu poweruseta, kteremu zrovna vzali nejakou jeho lopaticku…
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    To je pořád dokola, každá nová verze je horší než ta předchozí.
    (Ale ten taskbar, který nejde přesunout, mě taky štve! Snad to opraví.)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Mě to tak nějak přijde jako snaha o sjednocení ala mobilní a univerzální.
    Takže očekávám že se brzo i vyrojí s tím nějaké chytré mobilní telefony.
    Ale kdo ví, třeba se jen pletu.
    PES
    PES --- ---
    KLEINZACH: ono se pomaloučku spíš ukazuje, že jsou Win11 horší (ořezanější, hloupější apod.)...
    Proč jsou Windows 11 horší než předchozí generace a jak se vrátit zpět - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/technet/software/windows-11-roll-back-windows-10-navrat-chyby-nedodelky.A211020_142241_software_dvr

    (ale bohužel je to "Premium" článek)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    koukam co je novyho v tech win 11 a proc bych je mel chtit - jestli tomu dobre rozumim, tak je to spis o naprave skod (zejmena v oblasti UI) z windows 8 ;) nebo je tam jeste neco zajimavyho?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    I wish Microsoft had been brave enough not to release Windows 11 | PC Gamer
    https://www.pcgamer.com/wish-microsoft-had-been-brave-enough-not-to-release-windows-11/
    Sticking to just a major feature update for Windows 10 would have been a positive move for Microsoft and for us PC users.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    GIOMIKY: Zítra testnu, dík :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    GIOMIKY: Ach tak:) dík:)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    FRK_R23: Dig it deeper if You wish
    Sysinternals Utilities - Windows Sysinternals | Microsoft Docs
    https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    FRK_R23: Rekl bych, ze je to marketingove vhodne zvoleny jmeno pro jadro rutin, ktery pocitaj a vykreslujou polygony...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    GIOMIKY: Měl jsem zaplej unreal engine a po vypnutí to přestalo. Spíš mě zaujalo, že to vytěžuje nějakej desktop manager :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    FRK_R23: Netezej ti tam zly permonici kryptomeny? Zkusil bych nejakej deep scan...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    wtf?:)

    Mám RTX 3090 a desktop se stova hejbe... :)

    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Úspěšně jsem instaloval z ISO na usb 2x Win11 bez jakehokoli varovani na i3 a i5 generace Ivy Bridge (3gen) a s TPM1.2. Po Secureboot bypassu pres registry mi prosla instalace i na HP elitebooku 8460p s i5-Sandy Bridge (2gen) cov BIOSuma UEFI jen experimentální a bez podpory Secure Bootu. TPM1.2 neni zadny problem a Bitlocker pak funguje stejně jako ve W10.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam