NAVARA: Před 20 lety nebylo tolik osobních informací provázaných a dostupných. Nebyl IB, atd. Takže jediné co vnímám jako problém, bylo to že si se třeba překlepl, a místo požadovaných stránek si si natáhnul škodlivý kód do počítače.
Takže ano z pohledu dneška to byl tehdy pěkný divoký západ, ale nepřišel mi až tolik nebezpečný jako dnešek z pohledu běžného koncového uživatele.
Jo taky se mi stalo že jsem nainstaloval Windows. A šel na stránku s aktualizacema a překlepnul jsem se v adrese v jednom písmenku a mohl jsem instalovat Windows na čisto znovu.
Sbírání dat o uživatelích a jejich chování tehdy a dnes je úplně někde jinde.
Dnes už nejsem ani schopný najít to co potřebuji, buď to již neexistuje a nebo je to tak někde hluboko zahrabané, že mě nebaví překlikávat xxx výsledků, které kolikrát ani neodpovídají a mají jen ten tag o kterém se ví že ho uživatelé hodně nebo pravděpodobně při vyhledávání zadají.
Takže teď je to pro mě divoký západ na ntou ve kterém se vyznají už jen extranerdi co v tom operují neustále.
A mě to už jen i principiálně sere, kdy mě google na můj vkus dost často otravuje s kontrolou jestli nejsem bot. Že moje požadavky na vyhledávání se mu nelíbí.