• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    OTZ
    OTZ --- ---
    CNV: a ovladac od creative na to existuje?
    CNV
    CNV --- ---
    KRYSPIN: Dobrý nápad, už našel to handsfree. Ale soundbar furt nic :/
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    CNV: ovladače Bluetooth v PC. Aktualizovat na poslední verzi od výrobce desky (ne MS).
    CNV
    CNV --- ---
    Windows 10 nechtějí vidět některá bluetooth zařízení, hlavně zvuková. Bluetooth repro Bose je v pohodě. Teď jsem si koupila tenhle soundbar https://www.czc.cz/creative-stage-air-2-0-cerna/261046/produkt , nechce se připojit - dám ve Windows "přidat Bluetooth zařízení", začnou běhat tečky a nic. K mobilu a tabletu se připojí v pohodě. Totéž handsfree na mobil - k mobilu a tabletu ok, Windows ho nevidí. Nezáleží na vzdálenosti ani na tom, kolikrát to zkouším restartovat. Nenapadá vás, čím by to mohlo být? Bluetooth je interní na desce.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ZBYNEK: Tak nakonec odpálení ovladačů a odebrání ze systému pomohlo, po restartu, už to jede jak má. Jsem rád že jsem nemusel reinstallovat celý systém.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ZBYNEK: Musel jsem na pár hodin odpojit ze sítě, kvůli malování - s case jsem byl opatrný.
    A po zapnutí nehlásil se žádný problém.

    A update jsem si nevšiml, že by probíhal či proběhl v tomhle smyslu. Jako občas se mi hádá skype a discord s codek na desce a codek v druhých sluchátkách a spíše mi tam chce nacpat ty sluchátka s kodekem a mikrofonem. RX Creative tu jsem vyndal, protože nemíním x let čekat a nebo doufat kdy od verze Windows 1904 přestala fungovat a nové buildy problém zatím neodstranily, stejně tak jako creative a jejich ovladače. I když tohle spíš házím na vrub pošahaným Windows a jejich snaze kontrolovat a ovládat všechno.

    A jinak jako ano, poslední dobou počítač nějak zlobí, že nenabíhá obraz? Nebo nevím co se to přesně děje. Obvykle pomůže pak když odpojím od sítě. A naběhne mi klasika varování BIOS. Ale nějak netuším jestli deska, nebo grafárna nebo zdroj. Zdroj i deska je 2018. Zdroj má 10 let záruku a dimenzování má dostatečné. Karta je stará 980 nvidia. Ale nemyslím si že tohle by mohl být problém toho slabého výstupu. Protože zvuk jinak fungoval v pořádku.

    Jako ještě mohu zkusit, odpálit ovladače a znovu nainstalovat. Ale nejsem si jist jestli to něco zpraví. Ale asi to přeci jen zkusím. Jen doufám, že to nakonec neskončí dvou denní novou instalací systému. Ale pro jistotu si i aktualizuji ten instalátor aby mi to zase nehlásilo, že ho nemůžu použít protože je out of date a musím si stáhnout nový. Což je při instalaci také slušný oser.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ROLAND: Zlobí po odpojení ze sítě? To by teoreticky nemělo mít na nic vliv... Neproběhl spíš nějakej update?

    Zkoušel jsi to vypnout a zapnout? :-)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Netuší prosím někdo jak u audiokodeku na desce opravit sílu zvukového výstupu?
    Nějak se mi to při odpojení na delší dobu ze sítě a odpojení všech periferií rozjebalo a zvuk není dostatečně na předním výstupu na sluchátka dostatečně silný. Nechce se mi s tím pokus omyl laborovat.
    A nejsem si jist jestli by pomohlo odpálit ovladače a znovu je nainstalovat?
    Stačí že mi to rozjebalo Skype výstupy. Ale ty už jsem opravil, protože ty i jedou na kodeku co je v jiných sluchátkách.
    A znovu instalovat systém je to poslední co by se mi chtělo.
    ALWA
    ALWA --- ---
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Tak ono se to tam cpe s WSL. A taky to hapruje třeba s Virtualboxem.
    Pro BFU netřeba :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OTZ: BFU nemá do tskmgru co lézt:))))
    OTZ
    OTZ --- ---
    MAWERICK: no, a pak aby se v taskmgr prase vyznalo :))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OTZ: ok :) zajímavý:) ale po pravdě ono to ničemu moc nevadí... Jasně je to zbytečné ale stejně je to service startovanej on demand...
    OTZ
    OTZ --- ---
    KOC256: jo, cokoliv na USB portech pravidelne vypadavalo i bez zateze (bezdrat. periferie, ext. HDD a hlavne zvukovka, to bylo k posr.), a obecne jsem chtel system vycistit od balastu a vratit se ke stabilite jinak nez reinstallem celyho OS. nicmene problem delaly primarne Intel ficury jako C-states nebo turboboost, zakazano taky, USB uz bezi v cajku.

    MAWERICK: nevim jak v puvodnich W10, ale ve v.21H1 atd. se tam nacpe bez ostychu. v MS jsou posledni dobou porad nejaky prekvapeni, a min. u Dellu je virtualizace v BIOSu on by default.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OTZ: není. Je to virtualizacni vrstva. I když mě trochu překvapuje že tam je... Já nějak žil v tom že se by default neinstaluje. Nehledě na to že CPU většinou mají virtualizaci vypnutou...
    PES
    PES --- ---
    OTZ: Aby jsi si v tom mohl spouštět virtuální stroje ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ:
    a v čem ti pomohlo se v tom hrabat? něco nejelo?
    OTZ
    OTZ --- ---
    pls help. k cemu je Hyper-V? v podstate jsem to zakazal a vymet, stejne jako Xbox sluzby, system presto bezi, takze to prepodkladam neni zivotne dulezita/kernel funkce..?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ: Pod TestDisk se podepisuji.
    OTZ
    OTZ --- ---
    *v: jako promenna pro volume
    OTZ
    OTZ --- ---
    jooo, to znam :) tofuzel Recuva i jine utility zdarile najdou a zkopirujou info o tom souboru plus patricnou velikost, ale obsah tam dost casto chybi. co me se osvedcilo bud hned po chybe dat chkdsk v: /f, (pres cmd, ne gui) cely ty partisny, nebo v horsich pripadech testdisk (puvodne linuxovej nastroj), umi najit i pro Win neviditelny mft zaznamy a obnovit z toho. ale clovek to musi trochu nastudovat aby neudelal zbytecnou chybu

    TestDisk Step By Step - CGSecurity
    https://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam