• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PRAASHEK:
    Za mě (i když to asi nikdo nechce slyšet).
    Vždy je vše na svém místě. Vždy vím kde najdu outlook, vždy vím kde najdu Word, vždy vím kde najdu MMS, VS, putty, WinSCP, TC, …

    Nevím jak moc rozličně pracujete ostatní, ale já (viz můj screen) používám asi 15 základních aplikací často a pak mnoho dalších zřídka. Ty co používám často si připinuji a pak je mám vždy dostupné na stejném místě (+- pár ikon ale vizuelní pozice zůstavá). Ten screen co tu ukazoval GURBON (pokud se nepletu), tak je strašný zmatek. Všimněte si třeba té oranžové ikony někde uprostřed. Jak ji efektivně najít, když pokaždé bude jinde?

    Asi není třeba flame a polemiky, ale toto je moje vysvětlení. A pokud mi chce někdo tvrdit, že se skvěle vyzná v tom chaosu co každý den bude vypadat úplně jinak a zavřené aplikace se mu budou ztrácet někde uprostřed, tak OK…

    A abych to ještě doplnil. Nevidíš to přímo v liště ale na hover nebo Alt+TAB nebo Win+TAB. Tedy možnosti jsou, ale možná jen na to nejsi zvyklý…
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    GURBON: ok priste az me to zase popadne tak to zkusim
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GURBON: tohle není to, co potřebuju - potřebuju aby to rightclicknulo přesně pod myším kursorem (jinak bych si vystačil s klasickým "kontextová nabídka" tlačítkem - a navíc na tom ntbooku není numpad). Tak jako třeba v prohlížeči místo middleclicku pro nový tab lze použít ctrl+leftclick (uvádím jenom jako příklad)
    GURBON
    GURBON --- ---
    KLEINZACH: na hyperV to slo bez srani, ale to asi nechces slyset
    GURBON
    GURBON --- ---
    PRAASHEK: Jestli mas numpad, muzes si zapnout mys na klavesnici a pak je to na +
    viz: https://www.wikihow.com/Use-a-Keyboard-to-Click-Instead-of-a-Mouse
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    chtel sem win11 pustit ve virtualu - je s tim nejak moc srani: musel jsem updatnout vmware, pak pridat tpm rucne do cfg, protoze player to neumi a pak mi to reklo, ze muj pocitac neni hoden instalace. pridal jsem pamet i cpu a od te doby chcipa neco ve vmware (broken pipe) .. nenasli ste nejakou primocarou cestu?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Menší odbočka - je nějaká možnost, jak udělat ve windows 10 rightclick kombinací nějaké klávesy + leftclicku? Míněno bez instalace pomocných 3rd party softwárů. Mám na jednom noťasu hrozně pičovský touchpad a tohle by mi pomohlo.

    L4MA: myslíš ono lidské teplo
    L4MA
    L4MA --- ---
    PRAASHEK: cejtis prijemno po tele, jako kdybys pouzival Mac. :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: Jeden priklad za vsechny KOC256 a zbytek uz radsi fakt v poste.
    Tady treba tvrdis, ze komu se to nelibi, ten tu uzasnost nepochopil - tedy je hloupejsi nez ten komu se to libi a pochopil to.
    GURBON
    GURBON --- ---
    PRAASHEK: Ne, nejde to a tady PES mas ten pokrok.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    A to ve W11 fakt není možnost vidět pojmenovaná jednotlivá spuštěná okna na liště? Jestli je tomu tak, v čem spočívá pokrok takového tahu?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON: A tu “hloupost” si prevzal od PSA? Najdi jediny post, kde pisu v tomto kontextu, ze nekdo je hloupy?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON: Ano JA se tu druhy den snazim. Ale dle ankety to nejsem jen JA.

    Prekvapeny?
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: Jenze ty nas tu uz druhy den presvedcujes o tom, ze W11 jsou ergonomicky pokrok a kdo to nechape, je hloupy. A me se to proste nelibi.
    KOC256: Neboj, psanemu textu rozumim dobre, dekuji za optani. Tvoje prirovnani ale proste nefunguje. Ja se tu nikoho neptam, jestli maji problemy s windows, coz by odpovidalo tvemu tvrzeni. Ja se ptam na nazor na novou verzi neceho o co jsme vsichni nuceni pouzivat a co je predmetem tohoto auditka. Vubec nechapu proc te to tigeruje a mas potrebu ze me delat blbce. Jestli v tom hodlas pokracovat, prosim do posty, at to tu dale nezasirame.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON: A dodam, ze ta reakce byla ke komentujicim na iDnesu. Tedy udelat srovnavaci anketu zde, nedava smysl…
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON: Pisu to asi potreti a porad to nechapes.

    Zkusim to napsat co nejpopisněji.

    Na Nyxu je auditko. které se věnuje doručovatelským společnostem. Pokud nejsem někdo, kdo se o to nějak velice zajímá nebo nemám s těmahle společnostma problém, tak nemám důvod tyto auditka sledovat. Tedy pokud tam udělám anketu o tom, zda jste někdy měli problém s doručovatelskou společností, tak zřejmě se tam dostaneme na nějakých 90% a více. Ale neznamená to, že všichni co v dané skupině nejsou, tak by dosáhli stejně vysokého procenta. Protože je to prostě nezajímá a berou to jen jako službu kterou využívají a možná s ní žádný problém nikdy neměli.

    A ted se oklikou vratim k tomu, ze pokud je nekdo BFU a vse mu funguje, tak nepotrebuje cist ani sledovat toto auditko nebo cist nejaky “technicky” clanek o windows.

    Takze prosim prestan placat blbosti jak kafemlynek a zamysli se uz konecne nad psanym textem. Dekuji.
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: Kdyz pominu všechno ostatní, reagoval jsem hlavně na toto: KOC256
    Nechme tomu nějakej čas. Je ale úsměvné, že tvoje tichá většina zatím nemá většinu ani tady.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BAT:
    Pan autor totiž doufal že mi dokáže, že jsem vlastně jediný jiného názoru. Jenže se ukázalo co jsem psal. Pokud to někomu funguje, tak nepotřebuje si stěžovat a hlasitě se prezentovat, takže i v tomto specifickém publiku W11 přijde aktuálně ergonomičštěší skoro 50% hlasujících.
    BAT
    BAT --- ---
    Ona takova ANO/NE anketa, vubec skoro jakakoliv anketa, je dost na prd, protoze clovek si z ni nemuze zjistit nic jineho, nez co si mysli X ostatnich lidi a to cloveku ktery se o necem potrebuje rozhodnout, proste k nicemu neni.

    Abych to vysvetlil, pouziju paralelu hernich "recenzi" na Steamu.
    Kdyz premyslim, jestli si nejakou hru koupit, tak se neorientuju podle toho, zda se ta hra N% lidi libi.
    Hra me uz evidentne zajima (resp. zde: nove Win potrebujim jen resim ktere), takze nepotrebuju presvedcovat proc ANO, potrebuju naopak zjistit zda existuji duvody proc NE.
    A zde prichazeji na radu "negativni recenze" - jediny skutecne dulezity typ recenze/nazoru.
    Pokud mezi negativnimi nazory najdu neco, s cim se ztotznuju a co neprekousnu, tak vim, ze ten produkt pro me neni a je vyreseno.

    Anketa v tomhle nepomuze. Pozitivni nazory nepomuzou (at uz s duvodem ci bez). Pomuzou pouze negativni nazory (s uvedenim duvodu).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON: Jinak abych doplnil svuj osamoceny hlas pro ano.

    Jsou pokrokem, ale v jistych mistech jeste si zaslouzi peci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam