GURBON: Ano už u W7 byl tenhle problém, jen jsem zapoměl na to odpojení všech disků.
Možná že, jsem udělal chybu, že jsem nedával formátování toho disku nejdřív a jen odstranil oddíl.
Ale možná že tehdy dřív mi ani to nepomohlo a stejně boot nacpal na některý z HDD?
Teď už to vypadá jak má.
Při instalaci přidaly 3 obchodní nabídky, v nabídce start stále zůstala Cortana co se v ČR nedá používat, dále v nabídce start přibylo pár sraček včetně SS CHINA Disney+ kanál za výpalné. One Drive je zase o chlup vlezlejší a otravnější.
A teď najít jak se zbavit i toho počasí a zpráviček nebo to přesunout nebo nevím něco s tím udělat, snad se mi povede něco vygooglit. Strašně důležité pro mě vidět kruz CNY/USD, počasí. Možná pokud bych žil někde v podzemí nějakého atomového krytu a neměl přístup k oknu. heh.
Fakt zlaté časy W95,98 a XP, kdy mi přišlo že to co instaluji mám více pod kontrolou než dnes. Sice existuje taková utilita co umí toho dost vypnout několik desítek položek, ale nerad bych vypnul něco co nemám a neskončil pak jako známý co i umí programovat a nějak se dotoho moc zamotal a nemohl se pak dostat ani na net.
A také stále zbývá otázka co to neudržení stisknutého tlačítka. Protože fakt se mi nechce věřit že by se porouchaly naráz 3 různé myši.
Ale díky moc za to upozornění s tím systémovým oddílem. Fakt si už nepamatuji jestli jsem to před těmi 20 měsící měl odpojené nebo už tak blbě nainstalované.
Takže další nucená čistá instalace bude 14.května 2024, dle life cycle.