• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CYBERWOLF: Koukni ve správci co ti to vytěžuje - po updatu by to mohly být nějaký WMI nebo Windows Orchestrator služby, tam je pomůže restartovat.. Případně můžeš zkusit klasicky z příkazový řádky jako admin "DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth" nebo /restorehealth když to něco najde a "SFC /scannow"
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Po posledním updatu Windows 10 se mi výrazně zpomalil disk C, což znamená, že je hrozně pomalý úplně všechno. Podle správce zařízení jede disk skoro pořád na 100%, přičemž rychlost čtení i zápisu se pohybuje v jednotkách MB, odezva v rádech desítek až stovek milisekund a to je na SSD docela tragédie. Zaplněním disku to není, mám 738 GB volno.

    Netuší někdo, co se tam mohlo posrat?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    PRAASHEK: věřím, většinou fungovalo na stránce ten adblock vypnout jednodušše přes tlačítko nahoře - tohle se mi stalo asi prvně a na tu stránku jsem čas od času zabloudil
    já to vlastně na jednu stranu chápu - provoz maj vesměs z těch reklam a adblocky atp. je podělávaj. na druhou stranu jsou weby, do kterých bych bez adblocku nešel :) myslim, že i na youtube atp. mi to pomáhá
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CHORCHE: btw na FFox+uBlock Origin ta stránka (soranews24) jede se vším všudy a bez reklam ;)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    CHORCHE: Ono je jich je mnohem víc s ruzným nátlakem. Některé jen uporozní a některé i blokují dokud nevypneš addblock. A jednou jsem u nějakého webu dostal i časový banán.
    Obdobně jako novodobá webová iron curtain a potřeba VPN.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    BUNDA: dík, to taky funguje. chvilku to načítalo, ale pak to šlo - na to vždy zapomenu
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CHORCHE: a to anonymní okno jsi zkoušel?

    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    GURBON: cache by měla být promázlá, tahle stránka mi to dělá jediná tak 2 roky :)

    PRAASHEK: zkusim tedy vivaldi (ani sem neznal). uz si nepamatuju, proč jsem opustil FF... chrome jedu snad 10let a byl sem s tim adblockem spokojenej
    ROLAND: resp. taky to fungovalo na 1 klik - na druhou stranu mi přišlo zajímavé, že sem narazil na 1 web, co s tím adblockem takhle bojuje

    dik všem
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    A ještě je tu stále Opera a ta má také alespoň ta mobilní zdá se použitelný integrovaný nějaký Addblock.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Jak píše PRAASHEK:
    Na PC už pár let používám primárně FF + uBlockOrigin. Pokud stránka ho detekuje a požaduje vypnutí. Stačí mi obvykle kliknout na ikonku uBlocku a pro danou stránku vypnout, a znovu čačíst stránku funguje to.
    Chrome jsem přestal používat prakticky úplně a bez adblocku pak mám ten Microsoft Edge, je pro mě použitelnější než Chrome.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    pouzivam NoScript, zadny adblok
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CHORCHE: jak píše GURBON - zkus jiný prohlížeč. Já mám na všech strojích kombo FFox + Chrome + Vivaldi :) někde navíc Vivaldi+FFox v portable verzích. A i když to člověk nevyužije každý den (já teda většinou i jo), tak se to hodí. Jako primár mám FFox+uBlock Origin (osvědčil se mi za ta léta víc, než adBlock).

    Btw Vivaldi má vlastní "adBlock" přímo v sobě a zrovna tuhle mi to v novější verzi zakázalo nějaké obrázky. Tak jsem ten vnitřní systém vypnul a mám tam jenom uBlock jako addon.
    GURBON
    GURBON --- ---
    CHORCHE: Vymazat cahe? Anonymni rezim? Jiny prohlizec? Sam toto resim druhym prohlizecem bez adblocku.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    neporadil by mi někdo prosím jak tady na AdBlock? je to web, kde koukam občas na nějaká japonská jídla atp. chtěl vypnout adblock, že nebudou obrázky - mam ho vyplý a stejně je tam nevidím - viz obr.

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    10 věcí, které nás štvou na Windows 11 a bohužel asi jen tak nepřestanou – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/10-veci-ktere-nas-stvou-na-windows-11-a-bohuzel-asi-jen-tak-neprestanou/sc-3-a-221165/default.aspx#part=1
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Děkuji za odpovědi, zůstanu zatím u W10.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    HUGH_BOYLAN: Mne to přijde dost stejný, narazil jsem na par drobných problémů, ale ty jsou vyloženě u mne (rozbitej profil po migraci + nějaký UI bugy).
    Co mně nejvíc rozhodilo je to, že divně schovali copy/paste po pravým ťuknutí. To nechápu co kdo fetoval, když zrovna do tohodle musel hrábnout.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HUGH_BOYLAN:
    Záleží jak moc jsi konzerva. Já se vždy těším na něco nového a i když tam jsou jisté mouchy, tak jsem v pohodě...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KLEINZACH: Bohužel, nejde o prachy, ale o účel. Tohle je záměr.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    HUGH_BOYLAN: to ctx menu je asi nejvetsi voser

    TOOMIX: k tomu jeste "novy a lepsi" start menu. neumej to prevest ze stary instalace (doprdele, to fakt mrkvosoft na todle nema prachy?), nemuzes dat polovicni ikony ale co mi chybi nejvic - zmizel takovej ten sikovnej seznam 'posledni dokumenty' ci jak to nazvat ze startu. na taskbaru to zustalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam