• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LOPIK: hehe, loser manager - to je celkem prihodne :D
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    NAVARA: Jo, ale není tam ten editor - lusrmgr.msc
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CUKI: Když pustíš příkazovou řádku a napíšeš
    whoami /all
    , tak ti to řekne
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LOPIK: W10 home umí s právy normálně fungovat
    CUKI
    CUKI --- ---
    LOPIK: Možná jsem se to snažil až moc zkrátit a někde mi něco vypadlo.

    Já tam právě záložku zabezpečení u externích disků nemám (u C ano). Proto jsem psal o tom formátování, kde formátuješ už po přepnutí jako administrator, ale stejně nic. Já si vlastně nejsem jistej ani co za uživatele jsem. Popravdě některé věci mi jsou u W10 záhadou. W7 měli alespoň možnost některé věci relativně dobře zpravovat. Tady vůbec nenacházím možnosti kde něco takového nastavit :-(

    jinak jde o W10 pro

    když se kouknu do nastavení tak bych měl být ve skupině administrátors...

    Můžu přenést profil na nov účet, ale spíše mě zajímá co se děje? Podle mě jde o nějakou kokotinu, ale nevím jakou...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CUKI: Mínus jsem ti nedal, ale ten dotaz je překvapivě trochu zmatenej. Formátování a zápis souborů jsou dvě věci. Jestli ti nejde formátovat, tak bych osobně tipnul, že ti odešlo USBčko a přeplo se do read only režimu nebo děláš něco blbě.
    Jinak práva uvidíš když klikneš pravou myší na adresář (klidně i u kořene tzn. nějaký to E: v průzkumníku) a tam na kartu zabezpečení. Občas se stane, že chybí vlastník a pak se to chová divně - to zjistíš přes "upřesnit" a tam by měl být vidět a dá se přidat i do podřízených složek, to ale u celýho disku nedělej.
    Ještě je možný, že máš nějakej problém s účtem nebo profilem - můžeš kouknout přes správu počítače jestli nemáš Home edici, případně přes ovládací panely a marně to zkusit dát dokupy, ale osobně bych udělal novej účet a zkopíroval data - to je na tři minuty. Jinej účet můžeš zkusit i hned na začátek, třeba ti to začne chodit.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Pokud je to u někoho taková trivialita že mi k tomu dává mínus, mohl by se podělit o řešení.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Nechtenej dvojklik delaval nejakej vir ... btw.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    LOPIK: Ok, zkusím se na to znovu podívat a něco vyzkoušet. I když je to už slušný oser se v tom muset vůbec šťourat. Se zvukovkou za 2 litry jsem to vzdal a tak ji mám uloženou a hnijící v krabici. Na buildu 180x fungovala po aktualizaci na build 1904? a novějších už ne. Respektive zkoušel jsem pak jen dva další buildy a pak jsem se na to vykašlal. Výrobce zvukovky hází problém na MS a MS že je to problém výrobce. Tak tenhle pingpong rád vynechám. Už jsem na to moc starej a unavenej.

    Ale i tak dík.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROLAND: Když ťuknes pravým na to zařízení ve správci, tak tomu můžeš zkusit dát jinej ovladač (aktualizovat ovladač, ovladače na tomto zařízení) - starší verzi co šla, ty by měli v systému zůstat nebo i ten generic jestli na to půjde, nebo i jinej staženej..
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    LOPIK: Bloadware snad mám pryč min to co jsem našel a zvládl odstranit.
    Jenže, jaksi Razer je bez toho zpí... Synapse prakticky nepoužitelný. V rámci aby si mohly napálit zisky, tak ten HW už obvykle nemá v sobě paměť aby si zapamatoval alespoň to jedno nastavení parametrů. Má akorát paměť, když se to vystavuje aby to dělalo demo disco cirkus, který se zapíná a vypíná u různých modelů různě, místo jednoho univerzálního řešení. (magořina)

    Právě spíše bych potřeboval zkusit nějaký overide na ovladače myši u HID. Nějak je zresetovat aby se propsaly změny do registrů. To hádám by mohlo zafungovat? Jen jsem ještě nic nenašel.
    Standart odebrání ovladače, odpojení myši a znovu zapojení nepomohla. (případně aktualizace)
    A hádám u bezdrátu to ani nejde, protože ty ovladače jsou obvykle v donglu nebo zařízení.
    Teď jsem píchnul bezdrátovou Razer, ta má vlastní ovladače. A zatím se teď jeví vše ok. Tak uvidíme co se bude dít? Předtím než jsem čistě instaloval W10 tak ani to nepomohlo. Ale alespoň teď vím co je příčinou, jen ještě neznám funkčně 100% řešení.

    Fakt mor tyhle neustálé aktualizace čehokoliv a systému obzvlášť. Kde jsou ty časy, kdy si aktualizoval, jen když byl problém a teď ti ty aktualizace nutí a problémy spíš vytváří a je z toho nekonečný kolotoč.
    A když natruc neuděláš něčeho aktualizaci, tak ti to odmítne fungovat.
    Takhle mi aktualizace W10 třeba občas i zmrví hlasitost zvuku. Ale tam stačilo ten ovladač zresetovat a hodil jsem tam tuším ten původní z W10 a ne ten z W10 aktualizace. Jen mi to trvalo asi měsíc než jsem našel kde je ten problém a jak ho vyřešit.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já bych zkusil dát pryč veškerej bloatware, co pravděpodobně balí k těm myším a začít s běžnýma windowsíma ovladačema co to udělá. Pak uvidíš, jestli to nedělá nějakej jinej SW..
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    LOPIK: Pro jistotu dodám že od čisté instalace jsem zkoušel jen 2.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    LOPIK: Razerl Basilisk Esential, Basilisk X Hyperspeed, nějakou šmucku Speedlink Tyallo set a v dohledné době by mi na „zkoušení“ měla dorazit Basilisk V3. A můžu zkusit ještě pár dalších starších, jako nějkou laserovou od Asus, nebo myslím mám ještě pak nějkou od Gigabyte.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROLAND: Trapnej dotaz: jinou myš jsi zkoušel?
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Hoj,
    věděl by někdo, jak opravit poskakování rolovacího kolečka. Viz. video od 11 sekundy.
    A také že myš dělá jakoby dvojklik či více klik, ale má problém udržet stisknuté tlačítko. (myší to není)
    Velice pravděpodobně problém způsobil Androidí Emulátor, ten postupem času intenzitu problému násobí.
    Klasika developeři Blustacku to hází na Windows. Protože v té menší míře se to děje i po čistém odinstalování.
    Zkoušel jsem i odebrat z HW myš aby se obnovili ovladače, ale to nepomáhá. W10 jsou cca 2 měsíce po čisté instalaci. A znovu instalovat Windows, je fakt oser.

    Takže se domnívám, že zakopaný pes je někde nejspíše v Registrech. A nebo ještě něco s ovladači myši co mě nenapadlo že bych mohl zkusit udělat?

    2023 04 01 12 40 28
    https://youtu.be/DXs-_7CBjzo
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KLEINZACH: Kouknu na to, dík :-)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    FRK_R23: v process exploreru ze sysinternals jde dohledat otevreny handly
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Takovej lama dotaz. Když mi win nechtěj odpojit disk, jak zjistím co ho používá?
    CUKI
    CUKI --- ---
    W10 už jsem to tu řešil jednou. Nemůžu zapisovat na na nesystémové disky (USB, externí disk,..) protože nemám dostatečná oprávnění. Nemůžu formátovat dtto. I když se přepnu při kopírování jako admin, tak nemád dostatečná oprávění. Už jsem to řešil jednou a jinak než celodenním hrabáním v registrech jsem to nevyřešil. Teď je to tu znovu...

    Kdyby měl někdo páro co je špatně...

    Stejně tak mě zaskočilo že při ukládání dokumentu v Libre O. se mě to zeptalo jestli to chci uložit i když odstraním změny ostatních uživatelů. Ten dokument nikdo jiný neupravoval, na PC je pouze jediný uživatel, dokonce se ani nerestartoval/neodhlašoval...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam