• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GURBON
    GURBON --- ---
    PUSCHPULL: co znamena dostanu/nedostanu. Jak tam chodis? Kdyz das WIN+R a napises tam \\JMENOKOMPU nebo \\IPADRESA tak to udela co?
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Do klubu Hardware to asi nepatří, takže kopíruji sem:

    Já se zeptám. Třeba budu za hlupáka, ale nedá mi to.
    Jak udělám, abych se z toho nového ntb (Lenovo ThinkPad) dostal na domácí síti na svůj stolní PC?

    Ten je připojen na siť ethernet (kabelem) a ntb jede přes wifi.
    Z mobilu i tabletu se na PC dostanu.

    Na PC mám nastaveno cca 8 složek ke sdílení (ke čtení pro kohokoliv) - využívám i na TV v obýváku kdy mohu přehrávat videa ze stolního PC.
    Zajímavé je, že ani na PC nevidím "sebe" a tedy ty sdílené složky na Síti, ale na sdílelou složku v NTB se dostanu a vidím ji.
    Jsem z toho jelen! :-(

    Zkoušel jsem se nyní například z TV dosat na síť a v pohodě se dostanu na PC, NTB i NASku
    ??
    CUKI
    CUKI --- ---
    NAVARA: odinstalováno, pokd něco tak jedině přímo z OS :-(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CUKI: Neblokuje tě antivir?
    CUKI
    CUKI --- ---
    NAVARA: fat32, proto bych komplikace z právy neočekával. To musí být v jiné vrstvě. Prostě ji nemohu ani naformátovat. Odkliknu že to chi udělat jako admin a stejně mi to napíše že nemám dostatečné oprávnění
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JIMX: Ano, také si matně vybavuji. Ale tohle není ten případ.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CUKI: Jsou ty flashky NTFS?
    PES
    PES --- ---
    CUKI: tohle se mi občas stávalo i ve Win7Pro, že obrázek z IrFan spuštěným pod uživatelským účtem uložil do adresářů uživatele soubor, který pak vyžadoval Admin oprávnění pro přesun anebo smazání apod. a na důvod jsem nepřišel (i když tehdy jsem podezíral chybičku vnesenou tehdy nainstalovaným Avastem)
    CUKI
    CUKI --- ---
    NAVARA: No to mi ukáže uživatele kterým spustím cmd, ale já žiju v přesvědčení, že to jede v nějakém schizofrenním módu a na různé akce nebo v různých chvílích funguju jako jiný uživatel. Já vím zdá se to jako hloupost, ale jak si pak vysvětlit třeba to zavírání dokumentu v LO? viz první příspěvek. Jak to že u C: vidím záložku s právy a u jiných jednotek nikoli? I když tady mám pocit je i jako obyč. uživatel bych měl ty práva vidět, jen bych je nemohl upravit.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LOPIK: hehe, loser manager - to je celkem prihodne :D
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    NAVARA: Jo, ale není tam ten editor - lusrmgr.msc
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CUKI: Když pustíš příkazovou řádku a napíšeš
    whoami /all
    , tak ti to řekne
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LOPIK: W10 home umí s právy normálně fungovat
    CUKI
    CUKI --- ---
    LOPIK: Možná jsem se to snažil až moc zkrátit a někde mi něco vypadlo.

    Já tam právě záložku zabezpečení u externích disků nemám (u C ano). Proto jsem psal o tom formátování, kde formátuješ už po přepnutí jako administrator, ale stejně nic. Já si vlastně nejsem jistej ani co za uživatele jsem. Popravdě některé věci mi jsou u W10 záhadou. W7 měli alespoň možnost některé věci relativně dobře zpravovat. Tady vůbec nenacházím možnosti kde něco takového nastavit :-(

    jinak jde o W10 pro

    když se kouknu do nastavení tak bych měl být ve skupině administrátors...

    Můžu přenést profil na nov účet, ale spíše mě zajímá co se děje? Podle mě jde o nějakou kokotinu, ale nevím jakou...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CUKI: Mínus jsem ti nedal, ale ten dotaz je překvapivě trochu zmatenej. Formátování a zápis souborů jsou dvě věci. Jestli ti nejde formátovat, tak bych osobně tipnul, že ti odešlo USBčko a přeplo se do read only režimu nebo děláš něco blbě.
    Jinak práva uvidíš když klikneš pravou myší na adresář (klidně i u kořene tzn. nějaký to E: v průzkumníku) a tam na kartu zabezpečení. Občas se stane, že chybí vlastník a pak se to chová divně - to zjistíš přes "upřesnit" a tam by měl být vidět a dá se přidat i do podřízených složek, to ale u celýho disku nedělej.
    Ještě je možný, že máš nějakej problém s účtem nebo profilem - můžeš kouknout přes správu počítače jestli nemáš Home edici, případně přes ovládací panely a marně to zkusit dát dokupy, ale osobně bych udělal novej účet a zkopíroval data - to je na tři minuty. Jinej účet můžeš zkusit i hned na začátek, třeba ti to začne chodit.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Pokud je to u někoho taková trivialita že mi k tomu dává mínus, mohl by se podělit o řešení.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Nechtenej dvojklik delaval nejakej vir ... btw.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    LOPIK: Ok, zkusím se na to znovu podívat a něco vyzkoušet. I když je to už slušný oser se v tom muset vůbec šťourat. Se zvukovkou za 2 litry jsem to vzdal a tak ji mám uloženou a hnijící v krabici. Na buildu 180x fungovala po aktualizaci na build 1904? a novějších už ne. Respektive zkoušel jsem pak jen dva další buildy a pak jsem se na to vykašlal. Výrobce zvukovky hází problém na MS a MS že je to problém výrobce. Tak tenhle pingpong rád vynechám. Už jsem na to moc starej a unavenej.

    Ale i tak dík.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROLAND: Když ťuknes pravým na to zařízení ve správci, tak tomu můžeš zkusit dát jinej ovladač (aktualizovat ovladač, ovladače na tomto zařízení) - starší verzi co šla, ty by měli v systému zůstat nebo i ten generic jestli na to půjde, nebo i jinej staženej..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam