• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja teda ac velky fanousek linuxu uz po 25letech pouzivani tohoto OS nikomu nedoporucuju na nej prechazet. zrovna linux patri do rukou nadsencum nebo tezkym specialistum a nikoliv beznymu uzivateli, ktery nekdy zacnou na chvili srat windows. pak jim rikam, ze budto at se s windowsama smiri nebo at si koupi produkt od Apple. Jenze Apply jsou drahy, u linuxu se musel uzivatel hlavne kdysi naucit resit problemy typu "jak uchodit mys", takze vetsina lidi se pokorne vrati k Windowsum, ktery proste vetsinou fungujou.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BAT: je :))
    BAT
    BAT --- ---
    DRAGON: V pohode, taky chapu, ale to s tim pichanim tam uz necham pac mi to priada legracni :-D
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já nevím mně tyhle stesky přijdou jako "chci hrát na elektrickou kytaru, ale nechci elektriku" - nikdo nikomu nebrání nechat si v PC třeba XPčka, ale prostě to znamená, že si neotevřeš ani seznam.cz

    Navíc často vidím, že si lidi s přístupem Rolanda prostě vůbec neuvědomujou, proč jsou ty widle tak moc naboptnalý - "chci spolehlivě pouště x32/x64 aplikace", "chci aby mi šla patnáct let stará myš" - to jsou ty hlavní důvody. MS se od toho chce taky pomalu oprostit, ten důraz na online služby není jen kvůli obchodu, ale i protože časem snad odpadnou tyhle problémy. 90% problémů co se tu řeší, je paradoxně právě kvůli otevřenosti windows a ne protože to MS nějak schválně rozbíjí nebo to chtěj locknout aby na tom víc trhnuli.

    Taky mně sere z X důvodů MS, ale je tyhle stesky, proč se v roce 2023 špatně odendá MS Store a jaktože se něco aktualizuje jsou absurdní.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BAT: hele, asi sme se nepochopili. Ja tim celym jenom chtel rict, ze je zbytecny picovat nad vecma, ktery si muzes nastavit, to byl celej muj argument proti tomu, co tvrdil Roland. Pokud se tobe nelibi neco, co bohuzel musis pouzivat, tak te chapu, mne taky par veci sere, takze te chapu. Pokud sem to rekl moc primocare, tak to se omlouvam, spis sem to myslel na to, ze nemam rad kdyz nekdo obvinuje misto toho, aby si nasel jak problem vyresit (mozna ne ten tvuj pripad, ale ten rolanduv urcite)
    BAT
    BAT --- ---
    DRAGON: Jezismarja, tak ja se teda omlouvam, ze mi je proti srsti, kdyz me vyrobce nejakeho SW, ktery potrebuju pouzivat, nuti do veci ktere se mi nelibi, ktere nepotrebuju, ktere nepouzivam, a ktere zvysuji riziko problemu.
    Tak se moc omlouvam.

    Mimochodem, nechce me nekdo opichat do prdele? Me se to sice nelibi, ale Dragon rika, ze si nemam stezovat a mam tomu dat volnej prubeh.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CYBERWOLF: to je možné, že to dělá, já si tohle po instalaci OS vypínal dřív, když sem ho nepoužíval. Teď to naopak vítam.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DRAGON: mě už se One Drive samovolně zapnul asi dvakrát.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BAT: chápu a rozumím.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tím spíš, pokud jde o operák od Microsoftu :D
    BAT
    BAT --- ---
    DRAGON: Windowsy potrebuju na SW co pod Linuxem nefunguje.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: tak fajn, potřebuješ spouštět x32/x64 aplikace, tak zkrátka musíš akceptovat, že to jde za nějakých podmínek. Máš s tím problém? Tak si najdi alternativu. A pokud je to firemní policy, tak máš holt smůlu, v životě nedostaneš pokaždé jen to, co chceš :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: "proc máš operák od Microsoftu"

    Co když potřebuješ spolehlivě spouštět x32/x64 aplikace?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VYHULENY_UFO: přesně tak.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BAT: já si nemyslím, že to zlehčuju, jen mám k tomu jiný přístup než asi Roland.
    A upřímně, pokud máš potřebu vypínat věci jako Defendedr, smart screen, updaty, ms store etc, tak proc máš operák od Microsoftu? Proč si nepořídíš teda něco od Apple nebo unix/linux distribuci, když tě už esential věci, který Windows obsahují, tolik serou?

    Kdo mě nutí? Nikdo mě nenutí. K ničemu. Já sem si koupil Wokna, protože sem akceptoval, že budou procházet změnami v čase, budou mít prostě pořád horší update než má třeba MacOS, akceptuju to na takovou míru, že mi zkrátka nevadí, že něco musím oželit/tolerovat. Ale když mi někdo začne argumentovat tím, že ho štve, že mi One Drive zálohuje něco, co nechce, to se na mně nezlob, to není argument, to je nedostatečný nastavení aplikace. Opakuju znovu: one drive ti nikdy nic sám nebude zálohovat, všechno se dá vypnout. A ano, má by default nastavení. Tak si ho kua změn, uděláš to na začátku a máš klid. Mně se ještě při žádném updatu nestalo, že by mi změnil one drive nastavení co zálohovat.

    sorry, asi sem už otrávenej z neustálýho stěžování lidí, že je něco sere. Tak to kua nepoužívej a založ si Dropbox/whatever. Tím spíš ze stížností nad věcma, se kterými něco jde udělat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BAT: pokud chce mit uzivatel operacni system pod svoji kontrolou, asi by mel vynechat windows od microsoftu.
    BAT
    BAT --- ---
    DRAGON: Si myslim, ze to trochu moc zlehcujes.
    Kdy jsi naposledy zkousel u Widnowsu (10/11) treba skutecne UPLNE vypnout Defender, Smart Screen, Updaty, MS Store, atp.?
    Mas pravdu v tom, ze to vsecko jde, jenze to neni otazka "nebyt linej" to udelat, s tim ze by to bylo par kliknuti, ale treba az desitky hodin prace (pokud to delas rucne a nespolehnes se na nejaky predpripraveny random skript/program, vyrobeny nejakym random uzivatelem, co stahnes z nejakeho random webu, a spolu s tim si treba stahnes i random vir nebo malware).
    A jsou dokonce veci ktery uplne vypnout NELZE, aniz by to nemelo skutecne prakticky negativni dopad, protoze nejaky debil naprogramoval driver s tim, ze predpokalda ze nejaka defaultne zapnuta kravina neustale bezi (zdravime pany z firmy Gigabyte).

    Ale hlavne, uzivatel NEMA byt nikdy nucen pouzivat veci, ktere nechce/nepotrebuje, protoze to pak podryva duveru uzivatele v poskytovatele daneho reseni, at uz SW, HW, cehokoliv, a uzivatel pak pristupuje uz ke vsemu s neduveru a casto se snazi i naprosto nevinne a neobtezujici veci, nebo i veci ktere by mohly mit nejaky prinos, vypinat proste prote ze tomu nemuze verit.

    Pardon... trochu jsem se rozjel, tohle je pro me citlivy tema :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    DRAGON: V pořádku že nesouhlasíš, máš jiné zkušenosti a požadavky.
    Já nepatřím k mainsteamu a jen tak s nějakou srágorou se prostě nespokojím.
    A uznávám že jsem hodně náročný a specifický uživatel. A i je pro mě velký limit nedostatek financí.
    Tím spíš že patřím k lidem, kteří by si dokázali troufnout i navrhnout vlastní operační systém.

    Je řešení a řešení a záleží na které straně stojíš a jaké jsou tvé zájmy a pohnutky.
    GURBON
    GURBON --- ---
    CYBERWOLF: view / select columns si vyber sloupecky
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    GURBON: trochu se v tom process exploreru ztrácím - kde tam najdu jak procesy vytěžují disk?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam