• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OVERWATCH: ha, tohle mě teď sralo i na W10 - donedávna jsem složku "download" vůbec nepoužíval a teď jsem byl občas donucen a hledal jsem marně, kde se to dá nastavit. Vidím, že to vymýšlel nějaký opravdový čurák :)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    OVERWATCH: konečně u PC. Funguje to.
    Jak primitivní. :-) a to jsem dříve zkoušel plno různého klikání a nic
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    OVERWATCH: Díky. :-)
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Dotaz: jak vypnu v průzkumníku W 11 Pro sekupování ??
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    PES: Vidíš, díky, to bych mohl zase stáhnout.
    Fakt je že mi něco ve Windows overiduje nastavení podsvícení.
    Razer Synapse jde do resetu a neudrží nastavené barvy a podsvícení monitoru po probuzení Windows ze sleep, se občas nedaří vypnout i když v monitoru to mám vypnuté. A tak jsem konečně na zadek monitoru použil elektrikářskou černou pásku a ty ledky přelepil.
    PES
    PES --- ---
    ROLAND: pořiď si Process Explorer od System Internals (nyní pod Microsoftem - lze stáhnout samostatně anebo i jako celý balík System Internals Suite)... ten umožní rozkliknout detail obdobného grafu zátěže a pokud na ním jedeš myší, tak pro každý bod ukazuje v té chvíli nejžravější proces (lze přepnout i na režim 1 graf pro každé jádro)

ROLAND
    ROLAND --- ---
    Docela by mě zajímalo který proces v systému tohle dělá a proč? Prostě si vybere jedno jádro někdy přepíná mezi dvěma. A ty vytěžuje na 97%. A obvykle to je Core 19 a 21? A system hlásí spotřebu okolo 4,5% výkonu. A děje se to po probuzení ze spánku a teď to trvalo asi 10 sekund?

MICKK
    MICKK --- ---
    PES: ven potřebuju IPv6 na testování webů publikovaných na IPv6, uvnitř je čistá ipv4
    PES
    PES --- ---
    MICKK: jako ven IPv4 only (a-la exUPC "potřebuji veřejnou IPv4 ;-)) a interně dual-stack IPv4 + IPv6?
    Tak snad jedině IPv6 tunel směrem ven..
    MICKK
    MICKK --- ---
    Mám na počítači dvě síťovky, na jedné je IPv4 konektivita a mám tam nastavené DNS, na druhé je IPv6 a IPv4. Potřeboval bych z DNS dostat IPv6 adresu a spojit se tam tou druhou síťovkou. Problém je, že mi to vrací vždycky jen tu IPv4 adresu. V DNS je i IPv6 záznam. Řeším to záznamem v hosts, je lepší cesta?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Při nativním ipv6 se může, když je zapnuto, hodit, upředňostňovat ipv4 traffic.
    How to prioritise IPv4 over IPv6 on Windows 10 and 11
    https://kb.firedaemon.com/support/solutions/articles/4000160803-prioritising-ipv4-over-ipv6-on-windows-10-and-11
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Inside Task Manager with the Original Author
    https://www.youtube.com/watch?v=Ve95Nh690l0
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hehehe

https://twitter.com/JymFox/status/1665799627377975300?s=20
    PES
    PES --- ---
    PUSCHPULL: právě, že z pracovního a přehledného hlediska byly dokonalé vzhledy Win2000 a Win7-Classic (popř. Aero, když moc). Prostě menu strukturované, při instalaci se to (většinou, někteří nenechali změnit ani úroveň/podúroveň) dalo zvolit kam do menu Start se to zařadí (já mívám hlavní skupiny jako Internet / Office / Devel / Grafika / Media / Utility a všechno související dávám pod to). Rozhodně se mi nechce přeskakovat myš-klávesnice popř. tlačítko Start-klávesnice a psát název co hledám za aplikaci, zvláště když se to při vyhledávání ještě přeskládává ve výsledcích pod rukama a tak občas kliknu na něco, ale ono se to těsně předtím posune a spustím nakonec něco podobně nalezeného).

A čeho se doslova děsím je roubování "AI" do všeho, aby se pak počítač snažil úslužně strkat nejvýše/nejblíže to co si myslí, že uživatel bude chtít. Prostě jak se to začně měnit pod rukama, tak pryč s tím (vypnout, vypálit, zničit, zablokovat - ať si M$ říká co chce). A samo paralelně mám Linux.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    U Vist byl taky problém v tom, že se dávaly na jakoukoliv mrdku (low end notebooky) s nejlevnějším Core 2 Duo, 1GB RAM a 250GB HDD. Pak startovaly 5 minut a furt něco šrotovaly na disku.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PES: prostě člověk je na něco zvyklý. Já už nic moc nepředělávám. Ale tak nějak se vždy sžiji s tím novým. (je mi 61 roků a s větrnými mlýny už nebojuji)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    TOMAN: Aha, to jsem netušil, když ve W10 nic takového se mi nedělo a neděje. Díky.
    PES
    PES --- ---
    PUSCHPULL: jo, v poho. Mne třeba při testech W11Pro strašně naštvalo to, jak zmrvili kontextovou nabídku Exploreru (pro mne to znamenalo o vždy o klik navíc) a samo seskupování na TaskBaru.
    Nabídku Start si předělávám již od W8 na klasickou, takže to mi nevadí.

Jako mohou se Indové v M$ snažit sebevíc, ale pokud vždy nějak pomrví UX takhle, tak ať jsou do háje (stejně jako Ovládací panely a rozplizlost Modern UI verze Nastavení...)
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    ROLAND: https://www.reddit.com/r/24hoursupport/comments/s9mf8o/chime_every_hour_windows_1011/

In Rainmeter, if you use the remake of the classic sidebar gadgets known as AllCpumeter, AllGpumeter, etc the clock one makes a chime on the hour.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    ROLAND: nedělají. Proč by, proboha, měly?
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    PUSCHPULL: Tobě ty W11 nedělají zvuk každou hodinu? A ještě k tomu podobný jako, když je nějaké upozornění? A mě to různě pípá každou chvíli, což třeba při koukání na film mě docela točí, ale i obecně. A u některých programů jako třeba Discord mi neustále vyskakovalo jestli nechci změnit zvukové zařízení. A to nemám ještě píchnutou HW zvukovku. U W10 tyhle problémy jsem neměl a zatím nemám ani teď.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PES:
    OK, v pohodě. Děkuji za názor.
    ROLAND:
    Problémy se zvuky nemám. W11 mám od prosince, vždy poslední aktualizace a nemám tu žáddný problém, který by mě trápil. Asi jsem nenáročný uživatel.
    OS (nyní W11Pro) je pro mě jen prostředí pro Chrome, Media Player, Foobar2000, Kodi, PHPStorm a WAMP server. A MS Office 2021.
    PC mám na Internet, hudbu, filmy a programování. Nic vívc v něm neřeším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam