Měl bych dotaz, snad jsem správně...omlouvám se že budu psát jako tatar...technické věci jdou dost mimo mě.
Mám tento laptop : Dell Inspiron 15 (7000) Gaming Red bez SSD , poměrně starý, ale nový zatím pořizovat nehodlám....nicméně s každým Windows update zažívám pravé peklo. Celé windows se zpomalí a nejde téměř nic, následuje x hodin až dnů kdy čekám jestli se problém vyřeší. S každým updatem vyskočí vytíženost disku na 100 procent a pokaždé čekám a restartuju jak pacient. Sytém je údajně starý na upgrade na Win11.
Obvyklé rady z webu na 100 procent vytíženost jsem zkoušel snad všechny...spustit troubleshoot, update driverů...restartovat dokola, změnit čas užívání, health check atd atd...místa je také dost.
Z laického pohledu se mi zdá že se při každém updatu zpomalí net na 0,01Kb/S s posledním updatem ještě hůř KB5030219, ten se ani nenainstaluje....
Zrušit MS updates nejdou a ke zpomalení celého systému dochází i v případě že updaty odložím. Stáhnout přímo z MS stránek jsem zkoušel a při předposledním to pomohlo....tenkrát mi to stáhlo jen RAR soubor bez instalace...
Nějáké rady? Nebo to odnést do Mironetu třeba, ať to zkoukne někdo fundovanější...díky.