IMOLOL: Jestli jsi chtel slyset o zkusenostech nekoho jinyho, tak se musis zeptat toho nekoho jinyho.
Pokud jsi se nekdy setkal s Windows, tak ses musel setkat s temi "manyry" co popisuju, tim spis pokud spravujes 3000 serveru - pokud nevis o cem mluvim, tak bud lzes (a nechapu proc), nebo bys musel byt neuveritelne spatny spravce, abysis toho nevsiml.
Ten "zbytecny balast" je z velke casti pro vetsinu uzivatelu skutecne zbytecny balast.
V rychlosti jsem ti to secetl a veci patrici Windows/MS zabiraji na mem systemovem disku
30.5 GB - to jsou jen veci patrici k systemu, a veci vnucene MS, nejsou v tom zadne z mnou nainstalovanych programu, ani moje data, ani temp, ani pagefile.
(a to jsem z Widnows vymazal a odinstaloval co se dalo! A ted koukam, ze se mi tam zase nasral zpatky ten Edge)Odectu
3 GB, coz bude bordel z par poslednich updatu
(coz by mimochodem mohlo byt 10x mene, pokud by se opet stahovalo jen to potrebne).
Vazne chces tvrdit, ze tech
27.5 GB potrebuju???
1.8 GB z toho je zrovna Edge, kterej nepouzivam!
Dalsich
2.5 GB z toho jsou drivery, ktere na tom kompu NIKDY nebudou potreba.
A z tech zbyvajicich
23.2 GB je pouzivano mene nez
1175 MB!
Jak jsem k tomu cislu dosel? to je celkova pamet narokovana vsemi bezicimi procesy (bez firefoxu), a mimochodem i to je stale vic nez kolik ten kod/data zabiraji na disku, protoze tady v tom jsou pochopitelne i lecjaka runtime data.
Proc mam na disku vic nez desetkrat tolik bordelu?
Ale treba mi tu kouzelnou "strukturu" vysvetlis, ja se opravdu rad dozvim v cem se tak strasne pletu.