• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KLEINZACH:
    TOOMIX: díky za info, já bych to chtěl dát učetním, aby měly co nejdelší podporu a nemusely řešit přechod na 11ky, který nebude nic moc.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DELVIT: používaj se v průmyslu a jsou jako normální deaítky, je ořezané od kravin (Cortana atd.). Ale do domény je dáš, M$ účet taky, lokální uživatele taktéž
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    DELVIT: mam to na notebooku a nic dalsiho to nechtelo
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Má tu někdo xkušenost s win 10 ltsc? Musím k nim mít další MS infrastrukturu (domain, sccm, atd.)? Nebo to mohu mít standalone s delší podporou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Acronis, když mi dělá zálohy celého disku, umí tyhle adresáře a soubory vynechat. Už jsem dělal i full restore (při přechodu z 256GB na 1TB NVMe) a funguje bez problému, takže žádný Potěmkin :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    HUGH_BOYLAN: hlavne tam nemel prepnuto na cisteni systemovych souboru ... to je pak jina polivcicka...
    ...
    Ja pravidelne cistim disk CCleanerem (naposledy nekdy minuly tyden...), a kdyz jsem ted schvalne zapnul to systemove: Disk Cleanup, tak mi to nahlasilo 6GB mozneho cisteni (nejvice pak na ulozenych "update files")... tak asi tak...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    IMOLOL: 30 GB bude spíš výjimka, ale když občas vidím stav PC různých známých, nedivil bych se ničemu extrémnímu případ od případu.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    btw Edge ma na linuxu nejakejch 553MB, a je vtipne ho obcas pouzivat... Plus je celkem svizny
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    PES: to je moje dva roky stará instalace Win10 na PC který používám na steam a testování píčovinek - čili hodně instalací a odstalací (ze store i přímo stažený) 400MB z toho je koš. Proto mě zajímá o jakých 30ti Gigách BAT mluvil. V souvislosti s odstraněním Edge a dalších nespecifikovaných věcí.
    PES
    PES --- ---
    IMOLOL: to záleží na tom jak kdo ten systém čistí, ale někdy TEMPy a také soubory pro aktualizace (a ty "Optimalizace doručení") mohou zabírat překvapivé množství GB...
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    PES: a uvidím... ?

    PES
    PES --- ---
    IMOLOL: otevři si někdy aplikaci "Vyčištění disku" a možná uvidíš ;-)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: co tam dá dohromady těch 30GB ?
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    KID_MCHUTT: odlozene, zaprasene utility, zalohy predeslych stodol v adresarich typu 1, 2, new, newnew, newnewnew, lastnew, kostricky nikdy nenarozenych programu atp :)

    a to nemluvim o datech, kde se micha flac se 128bit mp3.. lepsi to snad zahodit a poridit spotify nez to tridit
    PES
    PES --- ---
    MAWERICK: na co jsou ti staré/neaktuální zálohy, že?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    PES: protoze delat to casto je imho chyba tak to bylo mysleny :)
    NAVARA: nekde castoo jo to je pravda.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MAWERICK: Rozběhat ty aplikace bývá dost mor - mám to tak na dva dny, všechny ty aktivace, zadávání klíčů, psaní se supportem aby vůbec umožnili klíč zadat, přihlášování, naklikání konfigurace protože nic jako export neexistuje,…
    PES
    PES --- ---
    MAWERICK: proč chyba přístupu - někdy se hodí mít prostě zazálohovaný komplet funkční stroj.
    Já třeba také i v relativně malé firmě zálohuji stroje inkrementálně jako celé disky (byť s deduplikací, jinak bych i jen s několika málo zálohami do historie potřeboval na úložisti desítky TB), a jednou za čas se provede buď syntetické sloučení do full-backup anebo se provede nový výchozí full-backup, protože v případě průseru (třeba porucha SSD disku popř. výjimečně cryptovir, když mu nějaký uživatel pomůže překonat všechna téměř blbuvzdorná omezení a všechny ochrany) obnovím poslední funkční konfiguraci komplet (pokud neodejde základní deska, tak není ani problém se změnou HAL).
    Samozřejmě mám i "čistou image" daného stroje (OS + aplikace + nastavení + všechny updaty), do kterého lze pak obnovit zálohy dat (kromě záloh na úrovni disků se samo s nějakým plánem zálohují i jen ta data skrze zálohovací funkce těch aplikací).
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KLEINZACH: všude sláma, občas chcíplá myš? :)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    BAT: hehe to sem delal v dobe ms-dosu, kdyz jsem mel 20 mega disk.. dos oklestenej na absolutni minimum :) clovek znal kazdej soubor na svym disku

    nska muj pocitac pripomina dedovu stodolu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam