• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    BAT
    BAT --- ---
    PES: No to je hlavni duvod proc jsem do toho Windows Update ted vubec lezl :)
    ...a zrovna tu tam ani nevidim :-) ale mozna se objevi teprve az po provedeni neceho z tech co tam porad visi.
    Anebo se aktualnosti tomu seznamu vubec neda verit z duovdu nejakeho problemu.

Aktualizace co tam visi jsou:
    • Security Intelligence Update for Microsoft Defender Antivirus - KB2267602 (Version 1.417.164.0) - Current Channel (Broad)
    • Windows Malicious Software Removal Tool x64 - v5.127 (KB890830)
    • 2024-08 Cumulative Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5041580)
    • Intel - net - 23.60.1.2
    • Intel - SoftwareComponent - 1.44.2023.710
    • Intel - SoftwareComponent - 1.71.99.0
    • Intel - SoftwareComponent - 2408.5.4.0
    • Intel - System - 2406.5.5.0
    • 2024-05 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5001716)
    PES
    PES --- ---
    BAT: Rozhodně by tam měli mít tu poslední akutní opravu pro díru v IPv6...
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Mimochodem, pod seznamem tech "stahujicich se" updatu je poznamka:
    *We'll automatically download and install updates, except on metered connections ...

A zvlastni je na tom to, ze v ramci pokusu to nejak prostouchnout, jsem v Advanced Options povolil stahovani i na metered connections, ale ta poznamka tam porad je v nezmenene podobe.
    BAT
    BAT --- ---
    Mam na Windows 10 nejak rozbite updatovani.

Podle historie se posledni update instaloval 25.‎02.‎2024 (neco pro .NET).
    Od te doby nic, ale nevenoval jsem tomu pozornost, protoze mi vyhovovalo ze Windows neotravuje.
    A ted koukam na Windows Update, a visi tam 9 updatu, vsechny ve stavu "Downloading - 0%".
    Nejstarsi z nich je "2024-05 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5001716)", takze takhle si tam proste sedi uz 3 mesice :)

Nevidim zadne "cancel" tlacitko, nebo tak neco, cim by se to dalo zrusit a pak treba dat nejaky retry - existuje neco takoveho?
    Poustel jsem update troubleshooter, ktery nezjistil zadne potize (coz me moc neprekvapuje, imo tyhle jejich "troubleshootery" nikdy k nicemu nebyly, i kdyz bych se rad jednou konecne mylil).

Googleni je k nicemu - to jsou same "rady" typu "zkontrolujte, ze vam funguje internet", "pustte troubleshooter", "ujistete se ze bezi BITS a pod.", "restartujte komp", a jine podobne zbytecne genericke cancy.

Mate nekdo napady jineho typu nez "ujisti se, ze mas pripojeni k internetu"?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CYBERWOLF: Chyba v testovacím scénáři, která neodhalila chybu ve funkčnosti. Ve Windows celkem časté :/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Ale hlavně mi teda hlava nebere, že na druhý pokus to dá, ale na první ne. To evidentně není tím, že by na to nebyl zařízený
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    IMOLOL: dík. To musím říct, že jsem od win11 čekal víc, když už umí rozbalit i rar. Tak snad za dalších 30 let :)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    CYBERWOLF: Windows explorer bohužel neumí rozbalovat zipy rozložený do vícero souborů. Sosni 7-zip
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    IMOLOL: jasně, nejdřív to řekne že stejný svazek nelze použít a když to zruším, tak že neočekávaná chyba. Ještě jsem zjistil, že to dělá jenom u archivů rozdělených do víc souborů a jestli existuje nebo neexistuje cílový adresář nemá vliv. Prostě při prvním pokusu o rozbalení to nejde a při druhém už jo.

IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    CYBERWOLF: mohl bys postnout screenshot tý chyby?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Když chci na Win 11 rozbalit zip, tak mi to nejdřív řekne že nemůže rozbalit do stejného svazku a udělá prázdný adresář. Okamžitě potom dám rozbalit ještě jednou a už je to všechno v pohodě a rozbalí normálně. Zřejmě to tak dělá u každého zipu, tak to asi není problém v souboru. Dalo by se to nějak udělat, aby to rozbalovalo na první pokus?

To je past vedle pasti, btw
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    jen pro zajímavost, shrnutí recentního Crowdstrike fuckupu od ex-windows developera :
    CrowdStrike IT Outage Explained by a Windows Developer
    https://www.youtube.com/watch?v=wAzEJxOo1ts

CrowdStrike Update: Latest News, Lessons Learned from a Retired Microsoft Engineer
    https://www.youtube.com/watch?v=ZHrayP-Y71Q
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JIMX: taky mám pocit, že to dělaly Win10, ale tam se mi to asi povedlo nějak vyřešit, protože se mi to roky nestalo. Včera jsem zkusil co psal IMOLOL a zatím to drží. Uvidíme, jestli vydrží :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    CYBERWOLF: tohle dělaly už win10 ... a win11 v tom úspěšně pokračují ... popravdě ani nikdy nevím, co to najednou způsobí, že to přidá tu qwertz ...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    IMOLOL: zkusil jsem, tak uvidíme jestli to vydrží. Díky
    NAVARA: mě to spíš přijde že je to při spuštění, ale jenom někdy. Prostě jeden den to je v pohodě a druhej den ráno bordel
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    IMOLOL: btw. pokud ty nově přidaný layouty nevidíš v nastavení, tak je přidej a pak odeber, měly by zmizet.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    CYBERWOLF: zkus následující. Odeber ty layouty který nechceš. Vlez do control : panel -> region -> administrative - klikni na "copy settings", zaškrtni dole obě políčka, ok a hotovo.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERWOLF: iirc se to děje při spuštění apky, co by teoreticky mohla qwertz použít
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    NAVARA: nešlo by spíš někde odebrat z scheduleru to že to tam cpou? Tohle je přece demence
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERWOLF: Nascriptovat přidání/odebrání qwertz do task scheduleru? Protože win11 ti jim tam budou cpát furt
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Windows 11 mě sere s nastavením klávesnice. Potřebuju českou querty a anglickou. Nastavil jsem si abych je tam měl, po několika dnech mi tam naskočila debilní kombinace, kdy pod češtinou je jak quertz tak query a v angličtině je angličtina a česká querty, což není co bych si přál. Když to proklikám v nastavení, abych to měl jak chci, tak je to pár dní dobrý a pak se tam zase vrátí tenhle bullshit. Dá se to udělat nějak, aby to vydrželo? Ma microsoftím fóru jsem našel spoustu rozvláčně rozepsaných tipů, akorát nic nezabírá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam