• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    BAT
    BAT --- ---
    Tak jeste posledni tidbit pro tebe:
    Sluzba co je na Manual, se porad da snadno spustit, kdezto se sluzbou co je Disabled uz to tak snadne neni.
    A za domaci ukol mas prijit na to, k cemu je to dobre. Na reseni mas pul roku, tak se pak ozvi (klidne i kdybys na to neprisel, ale prosim ne driv nez za pul roku, dej tomu vechno!).

Jinak uz v tom prestan hamtat. Uz jste tu dokazali, ze 99% z vas vi o vsem naprosty hovno, tebe nevyjimaje.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: to si řeš s nima, ne se mnou. Jestli myslíš "MessagingService_3f654" tak ta je v defaultu na manual a není žádnej důvod jí vypínat. Pointou je, že podle tvýho seznamu jsi prostě random nastavil spoustu služeb na disabled, aniž bys znal souvislosti a přestal ti fungovat update.
    BAT
    BAT --- ---
    IMOLOL: Tak to se shodneme. Trotl, to ja urcite jsem.
    Ale jsem trotl, ktery na rozdil od zdejsich velmi "profesionalnich" "adminu" vi na co je treba takova MessagingService :-D
    S tim jste me tu vcera dostali do kolen, jak se tu nekteri "odkopali" :-)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    mimochodem, jak máme rozumnět tomuhle psanýmu textu jinak než, že sis sám rozesral systém? : "Nevim cim to presne bylo.
    Napadlo me, ze se na konci instalace asi snazi neco spoustet, a kdyz se to nespusti tak to vyhodnoti jako fail.
    Tak jsem v nastaveni sluzeb vsechno co bylo Disabled nastavil aspon na Manual, a voila, konecne to proslo."
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: ty jsi fakt trotl :D
    BAT
    BAT --- ---
    IMOLOL: Za prve "nemel", nikoliv "nemela".
    Za druhe, pokud si to neuvedomujes, nerozumis psanemu textu a mel bys skutecne zvazit nejaky kurz cestiny.
    Za treti, problem s aktualizaci nemel s mym konanim nic spolecneho.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: nikdy jsi neměla problém? A co ten problém s aktualizací, kterej jsi sem přišel řešit?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BAT: To je pravda. S mašinou v takovémhle stavu by se nikdo nezbýval delší dobu... Zkusilo by se to co jsme ti řešili a pak prostě restore nebo reinstall. Protože effort neodpovídá výsledku.

Ale konec konců podobný to je i doma...
    BAT
    BAT --- ---
    MAWERICK: Jasne, muze se chybicka vloudit, ale delam to takhle leta, mam ty sluzby prolezly skrz na skrz, a nikdy s tim nemel problem.
    Jinak ono je taky neco jinyho komp nekde u vas v praci ve firemni siti.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BAT: Já tomu rozumím...
    Jenže trabl (a jeden z důvodů proč máme práci:))) je v tom že občas ani seniorni MS engineeri přesně neví co v tom systému způsobí neocekavane chování...

Takže zapnout/vrátit všechno před update je sice dobré ale nemůžeš vědět že něco co jsi vypnul nezpůsobilo problém protože to bylo vypnutý a znovu zapnutí to samo o sobě nevyřeší...

Obecně se mi za těch "pár" let co widle dělám osvědčilo vypínání a nastavování buď věcí o kterých 100% vím co dělají, nebo jsou popsaný od MS co dělají anebo to máme otestovany na nějakém nejednotkovem vzorku mašina.
    BAT
    BAT --- ---
    OCTOPUSS: Tak to si asi s necim pletes :-D
    BAT
    BAT --- ---
    OCTOPUSS: Jezismarja, vy jste vsichni jako kolovratky.
    Co je kde rozhasenyho??? Zbytecny sluzby jsou vypnuty, a pred pouzivanim Windows Update se to vsechno zapne.

THEODORT: No ze ty nevis k cemu ta sluzba je, to me neprekvapuje :-D

MAWERICK: Taky nerozumis psanymu textu? Nekolikrat jsem tu psal, ze se ty veci pred pouzivanim updatu VSECHNY uvedou do puvodniho stavu.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Jakože když už ten case jede tak teams call občas jsou ale raisovani casu nevím...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ROLAND: Ty jo... Tak o telefonu nevím abych řekl pravdu...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    MAWERICK: A fungují ještě i na tel kontakt kdy jim sdělíš identifikaci a heslo pro komunikaci? Nebo už se to jede jen online? Případně přes vzdálenou plochu?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OCTOPUSS: Hele ve skutečnosti premium většinou Indové nejsou:)))

Ale často v tom plavou stejně jako my:D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MAWERICK: Ale oni žádnej support nemají, jen 593 Indů copypastujících předpřipravený píčoviny do toho jejich "fóra" :D

Btw ta message/-ing service služba je krásnej příklad naprosto zavádějícího popisu něčeho, co dělá spoustu různejch věcí, a ještě k tomu nejde skoro nic najít. Já třeba vím, že to existuje, mám v paměti uložený, že to jméno je past, ale teď jsem se k tomu pokoušel něco googlit, abych se jen nesmál jako kokot, a nenašel jsem ani hovno! Na W10 mám MessagingService_44691, "Simple Messaging Service" si z minulosti jasně pamatuju jako přesně tohle celý jméno, ale jestli je to to samý netuším. Dokumentace hovno, Google vám do toho nasere spoustu výsledků souvisejících s Androidem, a jste zase na začátku.
    Proto od určitý doby všechno ve Windows, kde si na základě dlouhodobých osobních zkušenosti nejsem absolutně jistej, že vím, k čemu to je, považuju za věc, na kterou nemám sahat, protože je solidní šance, že tím něco pomrdám.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OCTOPUSS: MS dokumentace je zoufalá... Nejlíp je to vidět na tom když i jejich vlastní support engineer vlastně neví Co, proč a jak...
    Multisession W11 na Azure je.... Taškařice veliká...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Taky je dobrý si uvědomit, že dokumentace součástí Windows je ve spoustě případů buď úplně napíču nebo aspoň nekompletní, takže jen protože ti Windows v tom okně se službama říká, že X dělá Y, neznamená to, že to není alespoň nějak obskurně provázaný se Z, ale taky F, M a O.
    Viz ten můj problém s Edgem.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BAT: Hele... Napsalo to tu už víc lidí ale opakování je matka moudrost:))

Za ten fuckup nemůže MS tím že by něco podělali. Ale klasicky jako skoro vždycky v tehle případech je to chyba v lepším případě power usera který si myslí že je admin a že ví líp... A vypne (zakáže) věci o kterých ví tužku a který jsou ve skutečnosti pro správný chod toho OSka důležitý...

A argument "nikdy jsem to nepotřeboval" je taky dobrej...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam