• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Zajímavý bug - nevím jestli Win10/11 nebo Altap Salamandru, ale při přesunu vícero velkých souborů (4GB) se vyčerpá kapacita volného místa dříve, než je přesun dokončen, ačkoli celková velikost přesunovaných dat je menší, než původní volné místo v cíli přesunu.
    Když projedu dané uložiště checkdiskem, tak jeho výsledek je, že nenajde žádnou chybu a volné místo se na uložišti obnoví, což umožní dokončit přesun dat...

Stalo se vám to někdy? A jak jste to řešili?
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    FERRYH: nevím jak snipping tool, ale text to speech v Edge má Češtinu zmáknutou
    L4MA
    L4MA --- ---
    FERRYH: uplne bez problemu.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    engl zvlada spousta tech drobnych tools velmi dobre...
    napriklad jedna vecicka je i v popularnich Windows PowerToys - jmenuje se Text Extractor... ale cestinu nezvlada zatim vubec... nebo jen velmi spatne...

na CZ musim pouzit vzdy Abbyy Finereader
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    FERRYH: Zatim nemam vyzkouseny.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OVERWATCH: nakolik bezchybne to pracuje s cestinou? jestli teda vubec...
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    How the Snipping Tool on Windows Made OCR Easier Than Ever - HANDS ON tek
    https://handsontek.net/snipping-tool-windows-made-ocr-easier-ever/
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Vite, ze ve Windows 11 ve Snipping tool (Vystrizky) funguje OCR (prevod textu z obrazku do txt). Vyborny a uzitecny.
    PES
    PES --- ---
    NAVARA: tak ono již připojení na HA-Cloud je svým způsobem jisté riziko (stačí, když někdo nabourá HA-Cloud)...
    LACIF
    LACIF --- ---
    GIOMIKY: Normalne jsem teď dostal schyzu, ze me stalkujes a vejdes do kazdy diskuze, kterou sleduju a znicis ji.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Fungovaly.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    S láskou vzpomínám na nízkoúrovňové rutiny, které mi přepínali DOS Textový režim do VGA režimu.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    L4MA: Naopak Preview Beta je můj koníček. Miluju nekonečné restarty, zamrzání a mizení dat.
    L4MA
    L4MA --- ---
    GIOMIKY: aha, tak to je cas na downgrade.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    L4MA: Že Windows 3.11 tolik problémů neměly. A nešmírovaly mi každej klik. A hlavně, nefotily mi každou vteřinu obrazovku, aby mi potom ve start menu nabídli burgera.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GULOGULO:
    HA je na vnitřní síti, ven přes HA-Cloud (tj. jak můj mobil, tak HA krabička se obojí připojují ven, dovnitř není žádný otevřený port),
    Steinberg ke své USB UR12 žádnou appku nedodal,
    Zamkne, ale až po čase a někdy chci prostě dříve, chci mít jistotu že jsem to zamkl, chci nechat něco doběhnout,… Nevypne se nikdy.
    Android vs iPhone rovnou přeskočím.
    L4MA
    L4MA --- ---
    GIOMIKY: a co jeste ti naseptavaj hlasy v tvy hlave? Windows related, samozrejme.
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    NAVARA: heh, tak nevím, pokud nechci dělat díru - tak VPN a ideálně vlastní VPN server
    Už jen že píšeš o HA - každému co jsem s HA pomáhal - z venčí jedině VPN, HA na vlastní síti
    Ovládání hudby ? Tak já osobně používám aplikace co nabízí výrobce, přičemž veškeré audio/video mám opět na samostatné síti.
    Zamknout PC dálkově ? Nezlob se - zamkne se po nějaké době samo, i uspí případně vypne. Tohle je opravdu zbytečnost, a ještě používat Androjdí APP - proč pak mluvit o nějaké bezpečnosti ?
    Ale každý má jiné požadavky, hlavně na bezpečnost
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    IMOLOL: Zajímá mě jenom to, že je to porušení GDPR a v Evropě to bude zakázaný.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    IMOLOL: Spíš seš mlíko, který neví, co mele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam