• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JIMX: já jsem hrál na řeské písečku, koupil jsem si před lety salamandra.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DELVIT: TC byl jeden z prvních sw, kterej jsem koupil ... za ten litr, co to tenkrát před cca 20 lety stalo ... nebylo o čem :-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    SUNBEAM: https://github.com/OpenSalamander

CPT_PLESARD: Ano, double cmommander je v pohodě, ale v gnomě mě občas nefunguje drag-n-drop.

BAT: TC jsem viděl používat hodně lidí, ale nevím jestli měl někdo koupenou licenci.
    BAT
    BAT --- ---
    ROBIN_SNNS: Jak pise PES, bude to nejake hloupe cachovani, nebo neco na ten zpusob.
    Vzhledem k tomu, ze jsem se s podobnym chovanim Windows sam nesetkal, tipoval bych ze to zpusobuje ten Salamander.
    Bud to z nejakeho duvodu dela primo on sam, nebo k tem souborum jen pristupuje z pohledu Windows nejakym nesikovnym zpusobem, coz ma za nasledek, ze Windows pak ten presun provadi nejakym nevhodnym zpusobem).

Jak uz tu padlo, v prvni rade bych zahodil starodavny Salamander a vymenil ho treba za Total Commander.
    TC sice neni free, ale stoji par korun (v jimazu za 1200) a muzes ho zdarma vyzkouset (trial neexpiruje, ale pokud to nekdo pouziva dele nez tech 30 dnu, tak by si to mel koupit - je to nejlepsi "investice" jakou kdy kdo muze udelat).
    Spousta klavesovych zkratek bude v TC asi jina, takze to bude asi trochu nezvyk, ale TC je naprosto bezkonkurencni kral souborovych manageru - objektivne v teto kategorii SW na Widnowsech neexistuje nic lepsiho.

Krome toho, zkus zacit presunem souboru jednoho po druhem, a snad tim jak se na tom zdrojovem disku postupne uvolni misto, pujde postupne presouvat vetsi mnozstvi souboru najednou.
    PES
    PES --- ---
    ROBIN_SNNS: určitě si Win či Salamander dělá nějakou prealokaci, kterou pozdě uvolňuje...
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    ROBIN_SNNS: tím že to dělá ve W10 i W11, tak bych zkusil jiný commander a/nebo dávkový příkaz, pak bude víc údajů
    Double Commander
    https://doublecmd.sourceforge.io/

https://freecommander.com/
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    BAT: Jednotlivé soubory jsou v pohodě. To dávka installaček a anime dělá problémy.
    BAT
    BAT --- ---
    ROBIN_SNNS: A kdyz zkusis jeden soubor po druhem, tak to funguje?
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    ROBIN_SNNS: salamandr má už leta ukončeny vývoj a to bylo už předtím, než vůbec vyšly win11
    naposled udělali kompatibilitu s win 10 a tím skončili.

vesměs funguje, ale nikdo už tam nic neopravuje ani neupdatuje

poslední verze 4.0 je z června 2019
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    CPT_PLESARD: vše pomocí salamandru 4.0
    ze 2TB WDBlack SATA3 na 160GB 2,5"HDD (USB3.0A) pod W10
    ze 160GB 2,5"HDD (USB3.0A) na 2TB SSD pod W11
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    ROBIN_SNNS: přesun z disku na disk, nebo uvnitř disku, mezi složkama?
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    ROBIN_SNNS: já bych nejdřív zkusil jiný file manager
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Zajímavý bug - nevím jestli Win10/11 nebo Altap Salamandru, ale při přesunu vícero velkých souborů (4GB) se vyčerpá kapacita volného místa dříve, než je přesun dokončen, ačkoli celková velikost přesunovaných dat je menší, než původní volné místo v cíli přesunu.
    Když projedu dané uložiště checkdiskem, tak jeho výsledek je, že nenajde žádnou chybu a volné místo se na uložišti obnoví, což umožní dokončit přesun dat...

Stalo se vám to někdy? A jak jste to řešili?
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    FERRYH: nevím jak snipping tool, ale text to speech v Edge má Češtinu zmáknutou
    L4MA
    L4MA --- ---
    FERRYH: uplne bez problemu.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    engl zvlada spousta tech drobnych tools velmi dobre...
    napriklad jedna vecicka je i v popularnich Windows PowerToys - jmenuje se Text Extractor... ale cestinu nezvlada zatim vubec... nebo jen velmi spatne...

na CZ musim pouzit vzdy Abbyy Finereader
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    FERRYH: Zatim nemam vyzkouseny.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OVERWATCH: nakolik bezchybne to pracuje s cestinou? jestli teda vubec...
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    How the Snipping Tool on Windows Made OCR Easier Than Ever - HANDS ON tek
    https://handsontek.net/snipping-tool-windows-made-ocr-easier-ever/
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Vite, ze ve Windows 11 ve Snipping tool (Vystrizky) funguje OCR (prevod textu z obrazku do txt). Vyborny a uzitecny.
    PES
    PES --- ---
    NAVARA: tak ono již připojení na HA-Cloud je svým způsobem jisté riziko (stačí, když někdo nabourá HA-Cloud)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam