• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    IMOLOL: Tak v edge to funguje...

PRAASHEK: Zkusil jsem, nepomohlo...

Ale tak teď vím, že je problémteda někde v chromu a firefoxu, ale kde, rád bych zůstal u firefoxu, jak jsem zvyklej, no budu ještě pátrat....
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SHMADE: zkus ještě v těch prohlížečích vymazat related cookies. Tohle trochu vypadá, jakoby se ti to nějak zaplevelilo, když to takhle trvalo nějaký čas.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PES: Díky zkusím. Když se mi to stalo poprvé ve firefoxu, tak to pak šlo obejít tím, že jsem to udělal v chrome, ale cca po týdnu to začalo dělat i tam.
    PES
    PES --- ---
    SHMADE: někdy vliv antiviru anebo nějaký memoryleak ve Win (či chyba v RAM), že ten proces umře...
    ... začal bych testem konzistence systému a také MemTestem RAMky
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    SHMADE: máš možnost zkusit Edge?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PRAASHEK: Ne, lezu jen na lokální disk...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SHMADE: nesnaží se lézt na nějaký disk/síťovou cestu, která není k dispozici?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Nestalo se vám někdy tohle? Při nahrávání souboru na web (e-shop) se mi neotevře vůbec okno se soubory a nahlásí to tuhle chybu, google mi v tom nijak nepomohl. Zkoušeno jak ve chrome, tak ve firefoxu, nevíte čím by to mohlo být?

GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    TEEPEK:
    Osobně jsem to neřešil ale co jsem četl, bez záruky, že lidem pomohla jedna z těchto věcí
    - zrušit nastavení Clipboardu "s historií " Systém/Schránka - vypnout "historie"
    - zrušit usínání PC, po ZAP a restartu PC to nedělá, po probuzení ano
    Všem to dělá údajně po posledním upgrade W11
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, je tu prosím někdo kdo vyřešil ve Win11 tu neuvěřitelně dotěrnou hlášku “Clipboard error”? S Excelem se nedá pracovat… Je mi úplně jedno jaká jiná aplikace používá Clipboard funkci - chci zmáčknout Ctrl-C a mít zkopírováno. Moc díky…
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    UNUX: There is always hope.
    UNUX
    UNUX --- ---
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CPT_PLESARD: pro Win asi přímo tato infoemace nic, ale chtěl jsem tím naznačit, že své mouchy má.
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    DELVIT: dík, nevěděl jsem, i když používám už jen velmi výjimečně, ale hodí se
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    DELVIT: Mrzuté, ale čím je tahle informace relevantní pro W10 a/nebo W11?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JIMX: já jsem hrál na řeské písečku, koupil jsem si před lety salamandra.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DELVIT: TC byl jeden z prvních sw, kterej jsem koupil ... za ten litr, co to tenkrát před cca 20 lety stalo ... nebylo o čem :-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    SUNBEAM: https://github.com/OpenSalamander

CPT_PLESARD: Ano, double cmommander je v pohodě, ale v gnomě mě občas nefunguje drag-n-drop.

BAT: TC jsem viděl používat hodně lidí, ale nevím jestli měl někdo koupenou licenci.
    BAT
    BAT --- ---
    ROBIN_SNNS: Jak pise PES, bude to nejake hloupe cachovani, nebo neco na ten zpusob.
    Vzhledem k tomu, ze jsem se s podobnym chovanim Windows sam nesetkal, tipoval bych ze to zpusobuje ten Salamander.
    Bud to z nejakeho duvodu dela primo on sam, nebo k tem souborum jen pristupuje z pohledu Windows nejakym nesikovnym zpusobem, coz ma za nasledek, ze Windows pak ten presun provadi nejakym nevhodnym zpusobem).

Jak uz tu padlo, v prvni rade bych zahodil starodavny Salamander a vymenil ho treba za Total Commander.
    TC sice neni free, ale stoji par korun (v jimazu za 1200) a muzes ho zdarma vyzkouset (trial neexpiruje, ale pokud to nekdo pouziva dele nez tech 30 dnu, tak by si to mel koupit - je to nejlepsi "investice" jakou kdy kdo muze udelat).
    Spousta klavesovych zkratek bude v TC asi jina, takze to bude asi trochu nezvyk, ale TC je naprosto bezkonkurencni kral souborovych manageru - objektivne v teto kategorii SW na Widnowsech neexistuje nic lepsiho.

Krome toho, zkus zacit presunem souboru jednoho po druhem, a snad tim jak se na tom zdrojovem disku postupne uvolni misto, pujde postupne presouvat vetsi mnozstvi souboru najednou.
    PES
    PES --- ---
    ROBIN_SNNS: určitě si Win či Salamander dělá nějakou prealokaci, kterou pozdě uvolňuje...
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    ROBIN_SNNS: tím že to dělá ve W10 i W11, tak bych zkusil jiný commander a/nebo dávkový příkaz, pak bude víc údajů
    Double Commander
    https://doublecmd.sourceforge.io/

https://freecommander.com/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam