• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SHMADE: a kdyz použijes ten Open dialog z jiné aplikace (co nemá vlastní, notepad bych zkusil), tak to nedělá? Ono to "lezu na lokální disk" nic neznamená, protože při generování toho GUI se stejně kontrolujou všechny připojené síťové disky. Nebo cokoliv sis připnul. Stačí tam třeba mít něco, co je dosažitelné jen při aktivní VPN...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    IMOLOL: Tak v edge to funguje...

PRAASHEK: Zkusil jsem, nepomohlo...

Ale tak teď vím, že je problémteda někde v chromu a firefoxu, ale kde, rád bych zůstal u firefoxu, jak jsem zvyklej, no budu ještě pátrat....
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SHMADE: zkus ještě v těch prohlížečích vymazat related cookies. Tohle trochu vypadá, jakoby se ti to nějak zaplevelilo, když to takhle trvalo nějaký čas.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PES: Díky zkusím. Když se mi to stalo poprvé ve firefoxu, tak to pak šlo obejít tím, že jsem to udělal v chrome, ale cca po týdnu to začalo dělat i tam.
    PES
    PES --- ---
    SHMADE: někdy vliv antiviru anebo nějaký memoryleak ve Win (či chyba v RAM), že ten proces umře...
    ... začal bych testem konzistence systému a také MemTestem RAMky
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    SHMADE: máš možnost zkusit Edge?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PRAASHEK: Ne, lezu jen na lokální disk...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SHMADE: nesnaží se lézt na nějaký disk/síťovou cestu, která není k dispozici?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Nestalo se vám někdy tohle? Při nahrávání souboru na web (e-shop) se mi neotevře vůbec okno se soubory a nahlásí to tuhle chybu, google mi v tom nijak nepomohl. Zkoušeno jak ve chrome, tak ve firefoxu, nevíte čím by to mohlo být?

GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    TEEPEK:
    Osobně jsem to neřešil ale co jsem četl, bez záruky, že lidem pomohla jedna z těchto věcí
    - zrušit nastavení Clipboardu "s historií " Systém/Schránka - vypnout "historie"
    - zrušit usínání PC, po ZAP a restartu PC to nedělá, po probuzení ano
    Všem to dělá údajně po posledním upgrade W11
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, je tu prosím někdo kdo vyřešil ve Win11 tu neuvěřitelně dotěrnou hlášku “Clipboard error”? S Excelem se nedá pracovat… Je mi úplně jedno jaká jiná aplikace používá Clipboard funkci - chci zmáčknout Ctrl-C a mít zkopírováno. Moc díky…
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    UNUX: There is always hope.
    UNUX
    UNUX --- ---
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CPT_PLESARD: pro Win asi přímo tato infoemace nic, ale chtěl jsem tím naznačit, že své mouchy má.
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    DELVIT: dík, nevěděl jsem, i když používám už jen velmi výjimečně, ale hodí se
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    DELVIT: Mrzuté, ale čím je tahle informace relevantní pro W10 a/nebo W11?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JIMX: já jsem hrál na řeské písečku, koupil jsem si před lety salamandra.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DELVIT: TC byl jeden z prvních sw, kterej jsem koupil ... za ten litr, co to tenkrát před cca 20 lety stalo ... nebylo o čem :-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    SUNBEAM: https://github.com/OpenSalamander

CPT_PLESARD: Ano, double cmommander je v pohodě, ale v gnomě mě občas nefunguje drag-n-drop.

BAT: TC jsem viděl používat hodně lidí, ale nevím jestli měl někdo koupenou licenci.
    BAT
    BAT --- ---
    ROBIN_SNNS: Jak pise PES, bude to nejake hloupe cachovani, nebo neco na ten zpusob.
    Vzhledem k tomu, ze jsem se s podobnym chovanim Windows sam nesetkal, tipoval bych ze to zpusobuje ten Salamander.
    Bud to z nejakeho duvodu dela primo on sam, nebo k tem souborum jen pristupuje z pohledu Windows nejakym nesikovnym zpusobem, coz ma za nasledek, ze Windows pak ten presun provadi nejakym nevhodnym zpusobem).

Jak uz tu padlo, v prvni rade bych zahodil starodavny Salamander a vymenil ho treba za Total Commander.
    TC sice neni free, ale stoji par korun (v jimazu za 1200) a muzes ho zdarma vyzkouset (trial neexpiruje, ale pokud to nekdo pouziva dele nez tech 30 dnu, tak by si to mel koupit - je to nejlepsi "investice" jakou kdy kdo muze udelat).
    Spousta klavesovych zkratek bude v TC asi jina, takze to bude asi trochu nezvyk, ale TC je naprosto bezkonkurencni kral souborovych manageru - objektivne v teto kategorii SW na Widnowsech neexistuje nic lepsiho.

Krome toho, zkus zacit presunem souboru jednoho po druhem, a snad tim jak se na tom zdrojovem disku postupne uvolni misto, pujde postupne presouvat vetsi mnozstvi souboru najednou.
    PES
    PES --- ---
    ROBIN_SNNS: určitě si Win či Salamander dělá nějakou prealokaci, kterou pozdě uvolňuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam