• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GURBON
    GURBON --- ---
    MARASAN: jestli mas/nemas zasifrovano poznas z CMD jako admin: manage-bde -status
    Pripadne dle obrazku disku v Tento pocitac - zasifrovany ma zamecek.
    Na dell utilitu bych se vyprdnul a v pripade ze bych mel zasifrovano, udelal bych si zalohu veeam agentem ( zadarmo) a tu pak obnovil na ten novej disk. Pokud bych zasifrovano nemel, staci pripojit novej disk a zkopirovat to napriklad minipartition tools verze 11 nebo nizsi ( taky zadarmo).
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Mam Dell Vostro s Windows 11. Windows hlasi vadnej disk, takze jsem koupil jinej a vytvoril si nejaky recovery USB flashdisk pomoci jakesi DELL utility. Predpokladam, ze s vytvorenym USB flashdiskem obnovim samotny Windows 11.
    Co ostatni data? Planuju strcit starej disk do USB v obnovenych Windows a zkopirovat potrebne, je to funkcni cesta anebo je disk treba zasifrovany a nic z nej takhle nenactu? Jak to muzu zjistit?
    UNUX
    UNUX --- ---
    BTW:

Windows 11 24H2 KB5044384 update fixes sfc /scannow corrupt file errors
    https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-11-24h2-kb5044384-update-fixes-sfc-scannow-corrupt-file-errors

New Windows Driver Signature bypass allows kernel rootkit installs
    https://www.bleepingcomputer.com/news/security/new-windows-driver-signature-bypass-allows-kernel-rootkit-installs

Windows 11's October update doesn't install, gets stuck and restarts | PCWorld
    https://www.pcworld.com/article/2487341/windows-11s-october-update-doesnt-install-gets-stuck-and-restarts.html

Manufacturers release patch for SSD-related Windows 11 24H2 crashes | PCWorld
    https://www.pcworld.com/article/2489852/some-western-digital-ssds-cause-windows-11-to-crash-after-2024-update.html

Microsoft confirms bug that leaves ~9GB of undeletable files in Windows 11 | PCWorld
    https://www.pcworld.com/article/2485897/windows-11s-big-2024-update-leaves-behind-9gb-of-undeletable-files.html
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, hledal jsem tady zda někdo řešil. Snad jsem hledal důsledně ale nenašel:
    SYn se přihlašuje v rámci Family safety do NB. Ale najednou mi to napsalo, že byl údajně chybné zadán PIN a musí počkat dvě hodiny aby se opětovně mohl přihlásit. Může se prY přihlásit jinak ale nabídka na jiné přihlášení tam neni. Hledal jsem na netu jak se toho zbavit, ale neúspěšně. Jde o w10 Home a stává se to častěji a častěji. 2 hodiny čekat nechceme. Je to někde nastavitelné nebo se to dá vypnout?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    A teď koukám, že se to děje jen v administraci Shoptetu, v jiném redakčním systému se okno oteveře normálně...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    EVILMIND: Z notepadu se okno normálně otevře, žádné disky vzdáleně jinde připojené nemám, VPN nepoužívám, jediné co síťovostí zavání je jen OneDrive a Dropbox, ale ty fungujou a jsou dostupné...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SHMADE: a kdyz použijes ten Open dialog z jiné aplikace (co nemá vlastní, notepad bych zkusil), tak to nedělá? Ono to "lezu na lokální disk" nic neznamená, protože při generování toho GUI se stejně kontrolujou všechny připojené síťové disky. Nebo cokoliv sis připnul. Stačí tam třeba mít něco, co je dosažitelné jen při aktivní VPN...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    IMOLOL: Tak v edge to funguje...

PRAASHEK: Zkusil jsem, nepomohlo...

Ale tak teď vím, že je problémteda někde v chromu a firefoxu, ale kde, rád bych zůstal u firefoxu, jak jsem zvyklej, no budu ještě pátrat....
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SHMADE: zkus ještě v těch prohlížečích vymazat related cookies. Tohle trochu vypadá, jakoby se ti to nějak zaplevelilo, když to takhle trvalo nějaký čas.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PES: Díky zkusím. Když se mi to stalo poprvé ve firefoxu, tak to pak šlo obejít tím, že jsem to udělal v chrome, ale cca po týdnu to začalo dělat i tam.
    PES
    PES --- ---
    SHMADE: někdy vliv antiviru anebo nějaký memoryleak ve Win (či chyba v RAM), že ten proces umře...
    ... začal bych testem konzistence systému a také MemTestem RAMky
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    SHMADE: máš možnost zkusit Edge?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PRAASHEK: Ne, lezu jen na lokální disk...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SHMADE: nesnaží se lézt na nějaký disk/síťovou cestu, která není k dispozici?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Nestalo se vám někdy tohle? Při nahrávání souboru na web (e-shop) se mi neotevře vůbec okno se soubory a nahlásí to tuhle chybu, google mi v tom nijak nepomohl. Zkoušeno jak ve chrome, tak ve firefoxu, nevíte čím by to mohlo být?

GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    TEEPEK:
    Osobně jsem to neřešil ale co jsem četl, bez záruky, že lidem pomohla jedna z těchto věcí
    - zrušit nastavení Clipboardu "s historií " Systém/Schránka - vypnout "historie"
    - zrušit usínání PC, po ZAP a restartu PC to nedělá, po probuzení ano
    Všem to dělá údajně po posledním upgrade W11
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, je tu prosím někdo kdo vyřešil ve Win11 tu neuvěřitelně dotěrnou hlášku “Clipboard error”? S Excelem se nedá pracovat… Je mi úplně jedno jaká jiná aplikace používá Clipboard funkci - chci zmáčknout Ctrl-C a mít zkopírováno. Moc díky…
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    UNUX: There is always hope.
    UNUX
    UNUX --- ---
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CPT_PLESARD: pro Win asi přímo tato infoemace nic, ale chtěl jsem tím naznačit, že své mouchy má.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam