• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GURBON
    GURBON --- ---
    SHMADE: bude to fungovat, relativne nove uz nejdou klice z W7/8/8.1
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    BSB: Díky za odpovědi, ještě jsem hledal a mělo by to jít, tak zítra uvidím...
    BSB
    BSB --- ---
    ale jestli ten kód bude fungovat, to ti neřeknu.. 🤷‍♂️
    vyzkoušej ve virtualboxu :D
    BSB
    BSB --- ---
    SHMADE:

Stažení Windows 11
    https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows11

Vytvoření instalačního média systému Windows 11

Pokud chcete provést přeinstalaci nebo čistou instalaci Windows 11 do nového nebo použitého počítače, stáhněte si pomocí této možnosti nástroj Media Creation Tool a vytvořte si spouštěcí USB flash disk nebo DVD.

Poznámka: Nástroj Windows 11 Media Creation Tool nelze použít k vytvoření instalačního média pro počítače s architekturou ARM. Dokáže vytvářet média pouze pro procesory x64.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Chystám se teď na hw upgrade počítače, který už nesplnoval podmínky pro přechod na win11, když tam nainstaluji teď nove win10, nabídne to jeste upgrade na 11? Nebo dají se rovnou nainstalovat 11, když mám koupený jen ty desítky a použít z nich ten kód...? Diky
    GURBON
    GURBON --- ---
    JAVOR:
    "Computer Configuration\Policies\Administrative Templates\Control Panel\Personalization".

"Force a specific default lock screen image"
    PES
    PES --- ---
    JAVOR: to určitě bude manageovatelné přes nějakou tu GP
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    PES: myslel jsem, že bude existovat něco sofistikovanějšího, něco kde by se rovnou dalo v group policy zakázat aby si tam uživatel vrátil zpět nějaký svůj obrázek. Prostě něco co by vytvořilo nějaký install soubor který by to tam nakopnul.:) vím, že by to šlo udělat i růčo, ale potřebuji to nasadit na cca 50+ kompů.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Prosímvás dotaz.

Doted jsem používal icloud a google drive ve windows tak že jsem si vždy navolil složky které se mají s mým laptopem synchronizovat a zbytek obsahu těch cloudů měl být úplně mimo.

Teď jsem přešel na W11, stáhl jsem si klienta pro obojí a:
    - icloud: vůbec nenabízí volbu souborů který se budou synchronizovat, bud všechno nebo nic - díky, fuck off
    - g drive: Doby kdy to bylo tohle nastavení naprosto jasné a přehledné v nastavení klienta jsou dávno pryč, teď musíte jít přímo na svůj g drive prohlížeč a TAM vybrat ty soubory, označit je a dát "sdílet offline" - no jo, ale mě to nabizí tuhle možnost třeba u každého dvacáteho souboru a nemá to nic společnýho s tím co je to za soubor, formát, datum nic - mám ve složce třeba dvě skoro totožné PDF vytvořené v tu samou minutu a jedno je možný nasdílet offline a jedno ne.

Já fakt nevím, doted jsem s ani jednou z těch služeb neměl problém. Nový PC/nový systém a nastavení bylo otázkou pár minut - jakože doslova za dvě minuty to bylo, teď se s tím už asi 2 hodiny peru a jsem fakt zoufalej.

Víte někdo čím by to mohlo být/kde dělám chybu?

Tohle je fakt bizár, přijdu si jak kdybych si nastavoval novej systém v roce 1997.
    PES
    PES --- ---
    JAVOR: nestačí použít Slideshow pro Lockscreen přímo z Win11 ??? A sypat/upravovat obrázky přímo ve složce/složkách pro tohle připravených???

Personalize your lock screen - Microsoft Support
    https://support.microsoft.com/en-us/windows/personalize-your-lock-screen-81dab9b0-35cf-887c-84a0-6de8ef72bea0

Settings - Personalization - LockScreen - Background - SlideShow - (folder)
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    Ahoj, jdu si pro radu. Existuje nějaký nástroj nebo program který umí upravit Lockscreen ve W11. Myšlenka je taková aby se na lockscreenu střídaly vybrané obrázky(něco jako školení, kdy vždy při zamčené obr. se objeví nový obrázek), případně s nějakým odkazem. A kdyby tento nastroj/program uměl vygenerovat něco jako instalační soubor abych mohl ten lockscreen nasadit na více počítačů.
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    DRAGON: hmm. Občas právě takové brikule dělaly slabá baterka v myši/klávesnici
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KRYSPIN: jak sem psal, ten photoshop sem nainstaloval ihned pote, co sem pouze nainstaloval vsechny drivery. Fakt divny.
    Klavesnici mam starej usb dell a mys mam Logitech bezdratovou (ale se starou dratovou to dela taky).
    je to proste zahada
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    DRAGON: ještě mě napadlo, ce periferie? (myš, klavesnice - drát nebo bezdrátové? )
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    DRAGON: jiné programy / utilitky?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KRYSPIN: myslis jako nejaky ty Asus Armoury Crate atd? nikdy nic takovyho neinstaluju, je to strasnej bloat.
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    DRAGON: nějaký přídavný SW odpoledne výrobce desky?t Mohla by krást Focus právě nějaká třetí aplikace na pozadí.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GURBON: momentalne mam verzi, ktera tu moznost v menu ani nema :D zkusim novejsi, jestli to pomuze, dik :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    DRAGON: je to teda trochu jinej projev, ale zkusil bych si pohrat s temahle volbama:
    Easy Fix For Screen Flickering in Adobe Photoshop CC 2023 (Windows 10) | Ever-Curious Geek
    https://www.youtube.com/watch?v=03KI61d10xs
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KRYSPIN: starsi ovladace jsem bohuzel take zkusil (i kdyz sem zrovna 2023 nenasel, zkusil sem leden 24)
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    DRAGON: tak zkus nějaké dřívější - například z roku 2023
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam