• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    DRAGON: externí sw či přímo hw.

za sw jsem kdysi dávno používal tohle na směrování zvuku, ale teda bude se to muset řádně nastavit.

VB-Audio Virtual Apps
    https://vb-audio.com/Cable/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, mel bych audio dotaz: tusite prosim, jestli jde nejak ve Windows 10 nastavit, aby fungovaly dve zvukovky najednou. A pokud mozno, aby jedna prehravala pouze basy?

Proc se ptam: mam monitor, kterej hraje dostatecne, ten mam jako primar, pres Display Port prehrava zvuk. Pak mam usb zvukovku a do ni bodlej subwoofer. Rad bych aby to hralo oboji.
    Jde neco takoveho vubec?
    moc diky
    JIMX
    JIMX --- ---
    GURBON: OK, na HW se nezměnilo vůbec nic. Díky
    GURBON
    GURBON --- ---
    JIMX: melo by pokud jsi nemenil podstatnou cast HW - tvuj HW otisk je u M$ od prvni aktivace na danym stroji.
    JIMX
    JIMX --- ---
    GURBON: Jo, byly tam ... takže když ten disk zformátuju komplet na čisto, na flashku stáhnu instalačku W10, tak to bude fungovat, jo? super :-)
    GURBON
    GURBON --- ---
    JIMX: Cisla z W7 na W10/11 uz nefungujou. Pokud na tom kompu nekdy W10/11 byly, nezadavej nic a aktivuje se to samo. Jinak si klic muzes koupit za par korun druhotnej.
    JIMX
    JIMX --- ---
    PES: Ten testdisk by to měl umět, ale nedaří se to ... zkoušet x dalších toolů se mi úplně nechce, když to zase až tak nepotřebuju ...
    PES
    PES --- ---
    JIMX: co nějaký Partition editor, ve kterém na tom "RAW" disku zkusíš provést záchranu MBR a Partitions...

I když mně se teď také jeden disk rozpadl do RAW, ale byl to starý 1TB HDD Seagate, který odešel hodně do kopru (při pokusu o formátování už to pak nešlo ani naformátovat)...
    ...naštěstí automatický systém zálohování nezklamal a na nový disk (tentokráte již SSD) se to obnovilo bez ztráty kytičky ;-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    HELVETE: Já ty data vidím i v tom testdisku, akorát se s tím precijenom hůř pracuje než s nabootovanym systémem. Naštěstí to vypadá, že data máme komplet, takže už to jenom preformatuju a nainstaluju načisto.

Akorát můžu na to nainstalovat rovnou desítky odněkud z flashky a aktivovat to kódem, co je zezadu na štítku pro W7?
    PES
    PES --- ---
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    JIMX: podle mě když bys na něm udělat image v FTK Imager a ten image si pak v tomhle SW otevřel, tak ty data uvidíš a ty konkrétní případně požadovaný soubory si z toho pak exportneš. pokud to nějaká akce po "znevidění" víc nenarušila. Tenhle free SW ve spoustě případů fakt jednoduše udělá hodně služby
    JIMX
    JIMX --- ---
    UNUX: Tak dík za radu. Pomohl jsi mi fakt dokonale.
    JIMX
    JIMX --- ---
    UNUX: Disk jako takovej mě v podstatě nezajímá, data by snad měly být už v novém počítači komplet, chtěl jsem mít jenom jistotu, kdyby se něco ještě zapomnělo přenést, abych se k tomu dostal ...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Mám tu jeden disk, který ještě před pár dny byl v počítači jako jediný a nabíhaly z něj WIN10. Pak jsem potřebovala data zmigrovat na nový stroj a tak jsme vytáhl disk ze starého, zapojil do USB rámečku a připojil k novému a začal kopírovat data ... což se povedlo, ale když jsem disk vrátil do starého stroje, tak po nastartování mi to psalo něco o tom, že není možné spustit profil ... a když ho teď zkouším mít zase přes USB rámeček připojený, tak se mi sice zobrazí nová jednotka, ale nedá se na ní dostat a ve správci disků vidím, že je "RAW". Když jsem ho otevřel v TestDisku, tak vidím, že je tam NTFS akorát označený jako deleted ... tak jsem to změnil na PRIMARY, ale ve woknech se nic nezměnilo ... nenapadá někoho, co bych mohl ještě zkusit?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    potrebuji se ujistit a pripadne poradit:
    potrebuju provozovat W10 i po rijnu 2025 (kdy konci podpora aktualizaci normalnich W10)
    existuje https://learn.microsoft.com/cs-cz/lifecycle/products/windows-10-iot-enterprise-ltsc-2021
    konci 2032 ... coz je pohoda ...
    ale pujde to nainstalovat na normalni masiny?
    nejlepe update stavajicich W10 Pro - tak aby zustaly nastaveni a aplikace...
    ----
    a dale:
    koupit se to da treba tady: https://www.servis-repas.cz/operacni-systemy/microsoft-windows-10-iot-enterprise-ltsc/
    ovsem tusite kde to stahnout jako instalacky? hledal jsem na MS webu nic - a asi blbe koukam...?
    ---
    a jeste
    neslo by nahodou u stavajici instalace W10 PRO zmenit jen licencni klic koupeny na ty Windows 10 IoT Enterprise LTSC? a ono se to pak bude tvarit jako ty LTSC?
    to bych si asi pral uz moc co? ... 🤔😎😉
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    A na HW checky stačí vytvořit to bootovaci USB v Rufusu...
    GURBON
    GURBON --- ---
    SHMADE: bude to fungovat, relativne nove uz nejdou klice z W7/8/8.1
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    SHMADE: ten kod by mel fungovat (jestli to v nedavne dobe nezmenili). jestli chces w11 tak tam dej rovnou ty, asi to bude jednodussi nez jit pres w10
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    BSB: Díky za odpovědi, ještě jsem hledal a mělo by to jít, tak zítra uvidím...
    BSB
    BSB --- ---
    ale jestli ten kód bude fungovat, to ti neřeknu.. 🤷‍♂️
    vyzkoušej ve virtualboxu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam