• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    ROBIN_SNNS: asi bych se podival do tech widlich event logu, co crashuje (explorer?)
    taky jestli tam neni nejaka ta appka na modovani widli
    a zaguglil jestli to je treba nejakej problem s updatem nebo tak
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    známému se po přihlášení do w11 zobrazí místo plochy jen černá obrazovka. reset ovladače pomocí čtyřhmatu nezabral. dočasně pomohlo odinstalovat poslední "Windows quality update" v recovery environment ale po dalším restartu se černá obrazovka vrací. Nějaké další nápady?
    PES
    PES --- ---
    FERRYH: Tak hodně štěstí v pošťuchování (jo, podruhé už to nezabere, ale kdyby jsi to opakoval někde jinde, tak místo statického PrintScreen plochy s ikonkami je také sranda udělat několik různých screenshotů jak jen plochy s ikonkami, tak náhodně otevřené aplikace, složky souborů atd. a udělat z toho Galerii postupně se střídajících obrázků, to pak opravdu vypadá, že v tom počítači straší ;-))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PES: muhahah! tohle me nenapadlo... 🤔😂 zejtra se bude nas grafik ve firme divit ... furt se postuchujem...
    minule mi rekl, ze sem uz hrozne sedivej, jak dedek... hmm, si dovolil dost... tohle bude dobra pomsta :O)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    L4MA: Buď si ten laptop zamykej, když se od něj zvedneš, nebo trp ;p
    L4MA
    L4MA --- ---
    Hi hiii, to je svanda! Jeste v padesati se z toho budem placat do kolen! To se neomrzi do smrti!
    :-))))))
    PES
    PES --- ---
    GURBON: popř. namapovat klávesovou zkratku otáčení monitoru na nějakou běžně používanou klávesu ;-)))
    GURBON
    GURBON --- ---
    PES: Jiste a da se jit jeste dal, tohle vsechno zname. Taky otocit monitor vzhuru nohama je oblibena kratochvile a mnoho dalsich.
    PES
    PES --- ---
    GURBON: když ještě předtím uděláš PrintScreen prázdné plochy s ikonkami a ten dáš jako Wallpaper a teprve potom ty ikonky schováš a necháš i Taskbar zasunout pod obrazovku, tak je iluze dokonalá ;-)))
    GURBON
    GURBON --- ---
    MAWERICK: dodnes jsem nepochopil k cemu tahle funkce je, krome vydeseni kolegy, ktery si zapomel zamknout komp :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    FRK_R23: No... Úplně zakázat to imho jednoduše nejde protože to dělají ty Installery a ne systém samotnej. (možná nějak skrz ACLka, ale bůhví jak by se to chovalo. Navíc některé jsou v user profilu a jiné v default podle nastavení toho daného Installeru)
    Ale můžeš vypnout na desktopu ikony...

Ve view odskrtnes show desktop icons a mas čistou plochu:)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HARDCABB: To lze u systémových, tento počítač, koš atp.
    CPT_PLESARD: To máš pravdu, zajímalo by mě právě zda to nelze nějak obecně zakázat:)
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    FRK_R23: tohle si, IMHO, řídí program, který instaluješ, některý dají na výběr, některý ne
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    FRK_R23: nejde nekde v nastaveni plochy vypnout uplne vsechny ikony?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Lze nějak přinut win, aby nedělaly ikonu na ploše při instalaci čehokoli? Mám rád plochu bez ikon a obrázků a trochu mě irituje po každé instalaci mazat obří ikony z plochy :)
    LACIF
    LACIF --- ---
    IMOLOL: Zobrazí se všechny,
    ale nemaj ani obláček, ani kolečko, ani zelenou fajfku.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    LACIF: zrovna včera jsem chtěl využít placenej icloud na přenost .mp4 videa a ta mrdka tvrdila že "podporuje jen .JPEG formát" , zkus vzít jedno to video a přetáhnout ho do icloud, jestli se tam vůbec rozbrazí.
    LACIF
    LACIF --- ---
    Ahoj, poprosim o radu, pokud by nekdo věděl...

Přenáším xx GB fotek z onedrive na icloud (z důvodu ceny předplatnýho).
    Win11PC, onedrive dávno součástí fileexploreru, icloud drive a icloud Photos taky.
    Postupoval jsem po složkách - kopíroval jsem normálně ctrl+c ctrl+v
    z C:\Users\ondre\OneDrive\Obrázky\Z fotoaparátu 1\2022\
    do C:\Users\ondre\iCloudPhotos\Photos\2022\
    kdy jsem vždycky zkopíroval jeden rok/jednu složku, pak kliknul pravým myšítkem a dal "uvolnit místo na disku"...
    což mi krásně funguje pro všechny .jpg .mp4 .png, u těch vidím krásný modrej obláček
    ale u formátů .MOV .HEIC obláček není :-(
    do toho mi o 25GB nesouhlasí - viz. screenshot

///to kopírovaní jsem manuálně dokončil včera večer, nechal jsem to cca 12 hodin být, že se to třeba nějak srovná... ale nesrovnalo..

Takže se chci zeptat, jestli někdo

1)netušíte, jak jednoduše přemigrovat z onedrive na icloud?
    2) netušíte, co je to za problém s HEIC a MOV soubory?

KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    Bitwarden mi na PC nebere prihlaseni pres biometricke udaje (oblicej), a to ani v Brave prohlizeci ani primo v aplikaci, na tabletu i telefonu vse funguje.
    Prihlaseni probehne ze je vse "OK", ale stejne me to nuti prihlasit se pres master password, to me celkem nebavi. nejake napady? v nastaveni vse ok.

Vlastne to prestalo delat z niceho nic, treba po roce (aktualizace i Win11 mam nastavene pres Chris Titus Tech Tool), Bitwarden si rocne platim.

Windows 11 Enterprise, 23H2 na Lenovo Yoga PRO 7 AMD.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    kdyby nekoho trapilo heslo do RDP, ktery widli credentials guard odmita ( "Windows Defender Credential Guard does not allow using saved credentials" ), tak reseni je tady:
    remote desktop - "Windows Defender Credential Guard does not allow using saved credentials" for RDP connections? - Super User
    https://superuser.com/questions/1756354/windows-defender-credential-guard-does-not-allow-using-saved-credentials-for-r

TLDR: ulozit user+pwd s optionem /generic, tj. formou

cmdkey /generic:TERMSRV/<targetNameOrIp> /user:<username> /pass:<password>

Proc:
    Passwords saved through the RDP UI end up as "Domain" type credentials and aren't compatible with CG.
    Passwords saved through cmdkey /generic flag ends up as "Generic" type, and DO work with CG enabled.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: zkus tohle:
    Home | JACK Audio Connection Kit
    https://jackaudio.org/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam